Filmaaminen loppuu pelikielloilla

Sergio Busquets, Ashley Young, Didier Drogba. Tuhansia kuvia ja videoita sosiaalisessa mediassa. Ehkä yhdessä kymmenestä tehdään maalia. Lopuissa yhdeksässä miljoonia tienaava jalkapalloilija rämpii nelinkontin kentän pinnassa. Sattuu niin pirusti. Kasvoja pidellään, vaikka taklaus osui jalkaan. Miksi? Vastustaja ajetaan ulos, jos tuomari uskoo, että isku osui kasvoihin. Eihän sillä ole väliä, sattuuko oikeasti.

Kabineteissa mietitään maaliviivateknologian käyttöönottoa. Montako kertaa kauden aikana maali hylätään, vaikka pallo ylitti maaliviivan? Lonkalta heittäen yhden käden sormet riittävät oikeaan vastaukseen. Ja nyt puhutaan teknologiasta, joka maksaa satojatuhansia euroja. Jatkokysymys: Kuinka monta kertaa kauden aikana tuomari viheltää pallon pilkulle hyökkääjän onnistuneen uimahypyn takia? Toisen käden sormet on otettava käyttöön.

Sukellukset loppuvat, jos kurinpitoelin valtuutetaan jakamaan rangaistuksia jälkikäteen. Viisi ottelua pelikieltoa ensimmäisestä, kymmenen toisesta ja vaikkapa 20 seuraavista sukelluksista. Lisätään panoksia. Palkka pois pelikiellon ajalta. Tulos: Jalkapallon maine puhdistuu ja väärin tuomitut rankkarit vähenevät. Eikä nyt puhuta satojentuhansien laskusta.