Jevgeni Malkin maailman paras ”kakkossentteri”

Jevgeni Malkin on kiistatta maailman taitavimpia jääkiekkoilijoita. Venäläinen on pelannut NHL:ssä 352 ottelua yli piste per peli -tahdilla. Hänen palkintokaapistaan löytyy yhden Stanley Cupin ja MM-kullan lisäksi lukuisia henkilökohtaisia palkintoja niin NHL:stä kuin kansainvälisistäkin turnauksista, joissa hän on esiintynyt.

Malkinilla on loistavat pelinlukutaidot ja poikkeuksellisen kova ja tarkka laukaus. Hän on luistimilla äärimmäisen nopea ja häneltä on todella vaikea saada kiekko pois. Pienenä heikkoutena voi mainita aloitustaidon. Malkin saattaa myös turhautua helposti, mikäli oman joukkueen peli ei suju. Hyvänä esimerkkinä viime vuoden playoffsit jossa Malkin suli muun joukkueen mukana Bostonin käsittelyssä.

Mitä kovemmiksi panokset kasvavat sitä parempia Malkinin esitykset yleensä ovat. Parhaina esimerkkeinä Venäjän 2012 MM-kulta, jolloin Malkin oli täysin pitämätön ja 2009 Stanley Cup voitto, jonka jälkeen hänet palkittiin myös pudotuspelien MVP:nä. Malkin olisi ehdottomasti ykkössentteri kaikissa muissa NHL seuroissa paitsi Pittsburghissa, jossa ykkösenä on Sidney Crosby.

Rami Shikeben
Lähteet:
http://www.wikipedia.org
http://www.jatkoaika.com
http://www.nhl.com