MM-94 nevö foget

tnNimi on Teemu Markus Eemeli Tynkkynen, pelkkä Teemu kuitenkin riittänee kutsumanimenä ja ikää minulle on kertynyt jo huikeat 29 vuotta. Syntynyt olen Savonlinnassa, nuoruus meni pääosin Varkaudessa ja kierrelty on vähän ympäri Suomea ja nyt olen päätynyt takaisin Helsinkiin.

Urheilujournalismi on valikoitunut kiinnostuksen kohteekseni, koska siinä yhdistyy itselleni kaksi erittäin tärkeää asiaa. Kirjoittaminen on ensimmäinen, pidän omien mielipiteideni julkituomisesta, sekä tarkastella asioita pintaa syvemmältä, sekä koen tekstin paperille purkamisella myöskin olevan terapeuttista vaikutusta itseeni. Toiseksi urheilu ja sen harrastaminen on edustanut minulle oikeastaan aina hauskoja asioita, aina sieltä lapsuusajan pihapeleistä ja muista väännöistä asti.

Intohimoistani mainitsen itselleni urheilun parista kaikkein tärkeimmän, eli jalkapallon. Jalkapallo on ollut intohimonani jo nuoresta asti. Muistan elävästi kuinka vuonna -94 seurasin mm-kisoja, se oli ensimmäinen kesäni, josta suurin osa vietettiin television ääressä. Silloin vasta 9-vuotiaasta pojasta tuntui karmaisevalta nähdä, kuinka mestaruus ratkesi kisojen ehkä parhaan pelaajan epäonnistuneeseen rangaistuspotkuun. Siitä lähtien jalkapallo tai sen seuraaminen on kuulunut jokapäiväiseen elämääni enemmän tai vähemmän. Nykyään pyrin seuraamaan laajalti Euroopan suuria jalkapallosarjoja, kuitenkin se suurin huomio suuntautuu Valioliigaan, rinnassa sykkii punaisen paholaisen sydän ja vähintäänkin kaikki Unitedin pelit pyrin katsomaan.

Sivusto: Goal.com

Sivustosta on 32 eri versiota, joissa uutiset vaihtelee maiden ja sarjojen mukaan. Sivusto tarjoaa laadukkaasti otteluennakot, siirtohuhut ja hyvin katettuna laajasti ajankohtaiset jalkapallouutiset. Otteluraportit ansaitsevat mielestäni erityismaininnan, ne antavat realistisen ja tarpeellisen tarkan kuvauksen otteluiden kulusta.

Journalisti: Matti Härkönen

EURO2012: Irlanti - KroatiaMatti Härkösen selostustyyli on asia, josta on helppo tykätä. Innostumisen aitous kuuluu äänestä, sekä faktat on kunnossa, lisukkeena runsas määrä kaikenlaista “nippelitietoa”. Yhtälailla maininnan olisi voinut antaa Tuomas Virkkuselle, jonka selostustyylissä on paljon yhtäläisyyksiä Härkösen vastaavan kanssa.

Linkkejä:

http://www.espnfc.com/

http://www.livescore.com/

http://yle.fi/tekstitv/

http://futisforum2.org/