Kadonneen hunajan metsästäjät

 

kai suikkanen

Kuvankaappaus mtv.fi | Kuvassa Kai Suikkanen

Viimeisten vuosien ajan turkulaisten jääkiekkofanien kärsivällisyyttä on koeteltu toden teolla. Vuonna 2010 voitettu kulta oli vain pieni välähdys tunnelin päässä. Nyt valoa on tulossa lisää.

Turun Palloseura on hankkinut riveihinsä liigassa aikaisemminkin menestyneen  Radek Smolenakin ja Pelicansissa taidoillaan sekä nopeudellaan häikäisseen Ryan Lachin. Näiden herrojen lisäksi joukkueseen on saatu kaksi kovaa paluumuuttaajaa. MM-2011 kultavahti Teemu Lassila ja Turun ikoni Petteri Nummelin ovat myös osa tämän kauden joukkuetta. Turussa on koittanut uusi aika, vai onko sittenkään?

 

Viime kauden päätteeksi TPS pani lähes koko johtoportaan uusiksi tavoitteenaan 90-luvun menestyspäivien tuominen takaisin Aurajoen rantaan. Tällä hetkellä paperilta katsoessa voisi todeta että askel oikeaan suuntaan onkin otettu. TPS:llä on parempi pelaajarosteri kuin pitkään aikaan ja päävalmentajana jatkaneen Kai Suikkasen jätkämäinen ote sopii turkulaiseen jääkiekkokulttuuriin.

On olemassa kuitenkin monta uhkakuvaa. Ensimmäisenä esiin nousee Petteri Nummelin. Nummelin on kopissa huikea johtaja ja loistava esimerkki kaikessa päivittäisessä tekemisessä. Kentällä asiat ovat ”Petun” kohdalla  kuitenkin iso kysymysmerkki. 41-vuotias konkari on suuri pelote varsinkin ylivoimalla, mutta iän tuomat puutteet voivat tehdä hänestä rasitteen omalle joukkueelleen.

Niin ironista kuin se onkin, niin toinen uhkatekijä on Kai Suikkanen. Suikkanen on loistava valmentaja, meriitit puhuvat hänen puolestaan. Tosiasia on kuitenkin, että uudelleen rakennusvaiheessa oleva organisaatio ja joukkue kaipaa joka osa-alueella tuoreita vivahteita.

TPS:llä on tällä hetkellä kokonaisuus joka voi esittää HK-Areenan yleisölle 90-luvun kaltaista spektaakkelimaista jääkiekkoa. Kasassa on porukka, jolta voi ja pitääkin odottaa tulosta. Turussa odotetaan että maalilaulu ”hunajata” soi toistuvasti ja että se soi myös kauden viimeisessä pelissä mestaruuden merkiksi. Herrat Nummelin ja Suikkanen ovat ne päämesikämmenet joihin TPSn tämä kausi ja uusi rakennusvaihe kulminoituu. Turku odottaa hunajaa.

 

Kirjoitus: Julius Sorjonen | HEO Media | Urheilujournalismi