Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

Kaukaloiden näyttelijätähdet saavat edelleen loistaa

YouTube Poster

Vihdoin! NHL on aloittanut rankaisemisen törkeästä sukeltamisesta! NHL:kin sanoo sääntömuutoksista ilmoittaessaan haluavansa tuoda enemmän huomiota tälle rikkeelle ja rangaista siitä vakavammin. Nyt lyödään NHL:n Oscar-palkittuja näpeille. Vai lyödäänkö?

Alexander Ovechkin tienaa 10 miljoonaa tulevasta kaudesta. Tälle NHL-kaudelle muutetuissa säännöissä törkeästä sukeltamisesta saa tarpeeksi monen toiston jälkeen 5000 dollarin suuruisen sakon. Jos Ovechkin sukeltaa törkeästi 82 ottelun runkosarjassa hieman yli 200 kertaa, tulee venäläiselle sakkoa miljoonan dollarin verran eli kymmenesosan miehen vuosiansioista.

Ja ketäänhän ei rankaista likimainkaan 200 kertaa sukeltamisesta kauden aikana.

NHL:n säihkyvimmän filmitähden voisi kuvitella saavan neljä sukeltamisrangaistusta. Ensimmäisestä retkautuksesta tulee varoitus, toisesta 2000 dollarin, kolmannesta 3000 dollarin ja neljännestä 4000 dollarin sakko. Tälle kovimmalle sukeltajalle tulee siis sakkoa 9000 dollaria.

NHL:n minimipalkka on 550 000 dollaria, josta 9000 dollaria on katoavan pieni murto-osa.

Sukeltaminen on yksi epäurheilijamaisimmista rikkeistä, jonka voi jääkiekossa ja missä tahansa urheilussa tehdä. Silti NHL ei vieläkään ota aikuisten miesten naurettavaa kaatuilua tosissaan. Jotain järkeä sääntömuutoksessa olisi, jos sukeltamisesta jaettaisiin pelikieltoa yhtä paljon kuin nyt sakkoa tonneissa.

Aika näyttää, milloin tätä kiekkokaukaloiden syöpää uskalletaan ottaa palleista kiinni.

Kuva: Anja Nysten

Kirjoittaja Mikko Saarela on urheilujournalismin opiskelija ja Jatkoaika.comin NHL-toimittaja.

Exit mobile version