KoVe voitti puhtaasti vaisun Hurrikaanin

Eilen keskiviikkona pelattiin Lentopallon Mestaruusliigan ottelu, jossa kohtasivat Korson Veto sekä Hurrikaani Loimaalta. Ottelusta ennakoitiin tiukkaa vääntöä, mutta kotijoukkue pääsi yllättävän helpolla 3-0 kotivoitossaan. Kove hallitsi peliä kotikentällään Lumo-hallissa ensimmäisestä syötöstä asti. Voiton takuumiehinä toimivat 41-vuotias passari Arto Hanni sekä 17 pistettä paukuttanut hakkuri Karl Külaots. Korson valmentaja Petri Sainio oli  erityisen tyytyväinen voittoon.

”Vaikea viikko oli harjoitusten kannalta, koska osa pojista joutui olemaan armeijan leivissä. Saimme vain kolme kokonaista harjoitus kertaa ennen illan peliä”.

Hurrikaani valmentaja Ville Kakko oli pettynyt omiensa esitykseen.

”Peli ei toimi tällä hetkellä millään osa-alueella seuraavaksi pitää jätkien kanssa istua alas ja aloittaa asian perinpohjainen perkaaminen”

Vierailijoitten avausseitsikossa nähtiin yksi yllätys kun Eemeli Kouki sai penkkikomennuksen ja ottelun aloitti 18-vuotias Tapio Toivainen. Hurrikaani tuli erän alussa erittäin kovaa ja otti kuskin paikan heti ottelun alettua. Väkevä alku hiipui ja Korso tuli erän puolessa välissä tasoihin.

Illan ikävin tapahtuma nähtiin ennen ensimmäistä teknistä aikalisää kun Loimaan libero Mäntylä syöksyi pallon perässä suoraan katsomorakenteita päin. Hän pystyi kuitenkin lyhyiden hoitotoimenpiteiden jälkeen jatkamaan peliä. Kotijoukkue otti yleisön kovan kannatuksen avulla ohjat käsiin. Ensimmäisen erän edetessä ja vei sen lopulta pistein 25-23.

Toinen erä jatkui Koven vahvalla syötöllä sekä Hurrikaanin haparoivalla vastaanotolla. Loimaalaisia piti kuitenkin pystyssä keskitorjujat Koppanen sekä Oivanen tehden toiseen erään yhteensä kahdeksan pistettä. Edes Koukin ja Lipin tulo kentälle erän puolessa välissä ei auttanut joukkuetta. Kovella vastaanotto nousi hyvin kuppiin ja kokeneella Hannilla helppo työ löytää oikeat hyökkääjät lyömään palloa lattiaan. Toinen erä korsolaisille 25-21.

Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue odotti kentälle sisuuntunutta vierailijaa taistelemaan pisteistä. Valmentaja Kakko yritti herätellä joukkuettaan vaihdoilla: Petrusevic siirtyi hakkurin tontille Cedicin tilalle (7/-1), Tauno Lipp passariksi sekä 19-vuotias Vuorinen liberoksi loukkaantuneen Mäntylän tilalle. Loimaalaisten vastaaotto ongelmat jatkuivat eikä ratkaisijaa tuntunut löytyvän. Korsolaiset pelasivat kolmannen erän läpi varmaa peruspeliä höystettynä Külaotsin kovillan lyönneillä. Erä päättyi lopulta kotijoukkueen hyväksi 25-19 ja kaikki tarjolla olleet kolme sarjapistettä jäivät Korsoon