HJK:n pelaajia kaatuu kuin heinää

HJK kohtasi RoPsin Sonera Stadiumilla aurinkoisena sunnuntaina. Molemmilla oli pelissä kovat panokset. HJK nousisi voittaessaan sarjakärkeen, pisteen ohi Ropsin. Juha Malisen luotsaamalla Rovaniemen Palloseuralla on mahdollisuus kasvattaa etumatkaa kärjessä jo viiteen pisteeseen.

Ottelu oli varsin tasainen. Molemmilla joukkueilla oli omat hyvät ja huonot jaksonsa. Suuren huomion ensimmäisellä puoliajalla vei HJK:n lukuisat loukkaantumiset. Ensimmäisen vaihdon HJK teki jo vartin pelin kohdalla. Vasta toista Veikkausliiga otteluaan pelannut Aapo Halme otettiin pois topparin tontilta. Vaihdon syynä oli pelitilanteessa tullut loukkaantuminen.

Seuraava vaihto oli HJK:n kannalta valitettava. Erfan Zeneli joutui jättämään kentän 31. minuutilla jalkaansa pidellen.

Kotijoukkueen ensimmäisen puoliajan murheet eivät loppuneet tähän. Juuri ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä Sebastian Sorsa lopetti laidalla pallon kanssa tekemänsä juoksun kesken selkäänsä pidellen. Sorsan vaihto oli HJK:n kolmas.

Vaikka HJK on suomessa ehdoton ykkösseura ei se kestä tällaista määrää loukkaantumisia. Mestaruustaistelussa kahta ennakkoon kovinta haastajaa RoPsia ja SJK:ta vastaan varsinkin on kaikkein kovimpien pelimiesten oltava kentällä.

Sunnuntain loukkaantumisista yksi oli ns. pelitilanne loukkaantuminen. Muut kaksi olivat enemmän tai vähemmän rasituksesta tai vanhoista vammoista johtuvia.

Euroopan huippuseuroilla on myös usein kauden aikana haasteita loukkaantumisten kanssa. Huipulla on myös isot resurssit selvittää juurisyyt loukkaantumisille.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan myös heillä on pyritty löytämään syitä loukkaantumisille.

– En ole vastaavassa tilanteessa ollut 10 vuoden valmentajaurani aikana. Jos vastaavia kausia olisi enemmän olisi tottakai helpompi löytää syitä runsaille loukkaantumisille. Tottakai syitä loukkaantumisille on haettu ja pyritty hienosäätämään toimintaa siihen suuntaan, että loukkaantumisten lumipalloefekti saadaan pysäytettyä.

Lehkosuo kertoi myös, että ei ole tietoinen pystyykö kukaan sunnuntaina loukkaantuneista pelaamaan SJK:ta vastaan keskiviikkona.

RoPs voitti sunnuntaisen kärkikamppailun 2-0.

Teksti ja kuva: Mikko Kärkäs