Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

Toni Mustonen, hartiat Järvenpään jääkiekko junioreiden alla

Kuvassa: Toni Mustonen, Haukat Järvenpää

Toni Mustonen. Jokelasta kotoisin oleva, nykyään Järvenpäässä asuva 34 vuotias mies. Toni työskentelee Järvenpään Haukkojen junioripäällikkönä.


Jos kulunutta sanontaa, että elää jostain lajista niin Tonin kohdalla voidaan sanoa, että hän elää jääkiekosta. Tottahan se on, jääkiekko tuo leivän Mustosten pöytään.

Saavuin aamulla Järvenpään jäähallille Tonin työpaikalle kyselemään Tonilta junioripäällikön työstä.

Mikä saa sinut tulemaan joka aamu hallille ja lähtemään kotiin vasta iltamyöhällä?

Tonin ”työjakkarana” toimistolla on jumppapallo.

On Toni ehtinyt tosiaan pelaajanakin viettää aikaa halleilla. Tonin oma pelaajaura alkoi Jokelassa KaVon juniorijoukkueessa. Vuonna 1990 joukkue vaihtui Järvenpään Haukkoihin.

Menestystä Toni onkin niittänyt junioreista asti. Ikäluokan 1982 juniorijoukkue oli Uudenmaan kovimpia joukkueita 90-luvun alkupuolella. Kovimpana saavutuksena kaksi pääkaupunkiseudun mestaruutta. Maajoukkue kuviot tuli myös tutuksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pelihommat kun loppui oli aika siirtyä työelämään. Pelatessaan Seinäjoella Toni opiskeli itselleen hierojan ja fysioterapeutin paperit. Joensuussa vietettyjen vuosien jälkeen oli aika muuttaa takaisin Järvenpäähän. Järvenpäähän muuton jälkeen Toni teki töitä Espoon Bluesissa hierojana ja huoltajana.

Miten sitten tie vei Haukkoihin junioripäälliköksi?

Tämä on helppo uskoa, sen verran innokkaasti Toni puhuu työstään. Silmät loistaa kuin lapsella karkkipäivänä.

Haukat järjestää myös kiekkoleirejä aina koulujen lomaviikoilla ja tietenkin kesällä. Leirit ovat hyvä järjestely varsinkin työssäkäyvien lapsien vanhemmille joiden ei tarvitse itse jäädä pois töistä lapsien lomien ajaksi. Harrastajamäärästä ei leireille osallistuminen ainakaan jää kiinni.

Haukkojen kiekkoleirien himoittu pytty on jykevän näköinen.

Onko tulevaisuudessa suunnitelmia lajin parissa kenties jossain muualla?

Mitä se muu voisi olla?

Hyvän keskustelun jälkeen oli aika päästä Toni omien töidensä pariin. Mutta jääkiekon ystäville Tonin nimi tulee varmasti vielä vastaan uudestaan myöhemmässä tulevaisuudessa.

 

Tomi Vuori

 

Teksti: Tomi Vuori

Valokuvat: Laura Laakso

Exit mobile version