Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

Ville Ulmanen – Matinkylästä Malagaan


Ville Ulmanen
on 21-vuotias jalkapallomaalivahti, joka edustaa Etelä-Espoon palloa. EsPa pelaa miesten kakkosdivaria, joka on Suomen kolmanneksi korkein sarjataso. Tässä haastattelussa sukellamme Ulmasen maailmaan.

– Jalkapallon aloitin 5-vuotiaana Helsingin Jalkapalloklubissa. Vuotta myöhemmin minusta tehtiin maalivahti ja sillä tiellä olen edelleen. Klubissa nousin myös ikäluokkani edustusjoukkueeseen 11-vuotiaana ja pelasin siellä 14-vuotiaaksi asti, Ulmanen kertoo.

 

Ulmanen vaihtoi seuraa peliajan perässä. HJK:hon hän oli liian lyhyt. Uusi seura oli HIFK ja joukkue B-juniorit.

– HIFK:ssa kasvoin pituutta ja pääsin treenaamaan miesten edustusjoukkueen kanssa 15-vuotiaana. Edustusjoukkue pelasi silloin kakkosdivaria. 17-vuotiaana tein debyyttini HIFK:n miesten kakkosjoukkueessa kolmosdivarissa, Ulmanen muistelee.

 

HIFK:n aikoina Ulmanen pelasi myös A-junioreiden, eli alle 19-vuotiaiden ykkösmaalivahtina. Kaudella 2014 joukkue teki historiaa, sillä se sijoittautui A-poikien ykkösdivarissa kolmanneksi. Kolmas sija oikeutti SM-karsintaan. Ulmanen oli tärkeä palanen tätä joukkuetta.

 

 

Kaudella 2015 Ulmanen pelasi HIFK:n miesten kakkosjoukkueessa kolmosdivaria ja suoritti varusmiespalveluksen.

 

Vuoden 2015 lopulla Ulmanen siirtyi EsPa:n riveihin. Joukkueeseen siirtyi monia HIFK:n entisiä pelaajia, sekä Ulmasen vanha valmentaja.

 

 

Tällä hetkellä Ulmanen opiskelee Laurean ammattikorkeakoulussa liiketaloutta toista vuotta.

 

 

Ville Ulmanen ei ota paineita mahdollisesta jalkapallourasta, mutta myöntää, että pelaamisesta olisi mukava ansaita rahaa.

 

Tänä vuonna Ulmanen täyttää 22-vuotta, joka on maalivahdille vähän. Yleensä maalivahdit kypsyvät vanhemmalla iällä, ja lähes 190 senttimetriä pitkällä Ulmasella on vielä kaikki ovet avoinna.

 

 

Nähtäväksi jää, mitä Ulmasen ura tuo tullessaan. Haastattelun lopussa Ulmanen kertoi unelmansa.

 

Exit mobile version