Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

Viasatin vierailu

Kävimme HEO:n urheilutoimittajaryhmän kanssa tutustumassa Viasat Urheilun toimipaikkaan Pasilassa. Vierailu alkoi jännittävissä tunnelmissa, sillä kaikkien jalkapallofanien mielessä pyöri kysymys: olisiko Pasi Rautiainen siellä.

Viasatin jalkapallovastaava Antti Salo tuli meitä vastaan ja viittoili mukaansa. Samassa käytävällä tuli vastaan kaikkien tuntema hiuspehko ja jalkapallofanien sisäiset pikkupojat heräsivät eloon. Pasi Rautiainen tervehti reippaasti ja keräännyimme meille varattuun tilaan Salon ja tekniikasta vastaavan Teemu Pietilän presentaatiota varten. Kaikkien yllätykseksi myös Rautiainen liittyi joukkoomme ja alkoi kertoa kirjavia tarinoitaan. Saimme tietää muun muassa miten Pasi valmistautuu studiolähetyksiin, minkälainen on hyvä toimittaja ja mitä laitteita hän ei osaa käyttää. Myös selvisi, että Rautiainen on samanlainen papupata kuin televisiossa. Oli mielenkiintoista kuulla ammattilaisten näkökulmasta asioita, mitä itse on miettinyt urheilustudioita katsellessa. Pienen juttutuokion jälkeen Pasi lähti kotiinsa käyttämään koiraa ulkona ja valmistautumaan seuraavaan päivään. Me suuntasimme Salon ja Pietilän ohjaamina kiertämään taloa.

Aloitimme huoneesta, jossa ohjataan suorat studiot. Huoneesta löytyi monenmoista konetta ja vempelettä, joilla ohjaillaan studion kameroita, leikataan ja laitetaan esimerkiksi Pasin valitsemat klipit pyörimään. Salon sanoin, huonetta oli vaikea hahmottaa, kun siellä ei ollut täystohina päällä. Parhaimmillaan suoran lähetyksen aikana huoneessa on noin 20 henkilöä. Saimmekin luvan mennä tulevaisuudessa katsomaan, kun suoraa lähetystä kuvataan. Totta kai kävimme myös kuuluisassa studiossa. Lavasteet oli hienot, mutta todellisuudessa studio on pienempi mitä kotoa seurattaessa. Silti olo oli kuin lapsi karkkikaupassa. Visuaalisuuden suunnittelijat ovat onnistuneet työssään. Seuraavaa paikkaa lähestyessämme alkoi kuulua selostuksen ääntä. Saimme kurkata huoneeseen, jossa Viasatin selostaja Antti Mäkinen selosti parhaillaan Jokereiden ottelua, mutta emme sen kummemmin häirinneet mestaria työssään.

Loppuun Salo kertoi omasta urastaan ja antoi meille hyviä ohjeita tulevaisuutta varten. Vierailusta jäi hyvä mieli, sillä studioiden behind the scenes on aina kiinnostanut ja saimme siitä kattavan kokonaisuuden. Meidät otettiin hyvin vastaan ja uskon, että Viasat saa meidän ryhmältä monta työharjoitteluhakemusta.

Exit mobile version