Kolumni: Tampereen Supercross – motocross ja endurokauden päätöstapahtuma

Jokavuotinen Tampereen Supercross lähenee – onnistuuko kauden päätöstapahtuma keräämään tänäkin vuonna suuret vierailijamäärät vai onko hohdokkuus hiipumassa?

Tänä syksynä kuudetta kertaa järjestettävät Tampereen Supercrossit ovat varmasti joskus kantautuneet jokaisen moottoripyöräurheilijan tietoisuuteen. Tapahtuma on niin motocross- ja endurokuljettajille, alan harrastajille kuin kaupallisille toimijoille ikään kuin kuluneen kauden päätöstapahtuma.

Tampereen Supercrossit ovat nauttineet suuresta suosiosta – tapahtuma on ollut melkein joka vuosi loppuunmyyty useampana päivänä. Järjestävät ovat onnistuneet keräämään kilpailun lisäksi eri oheistapahtumien avulla pienehkön lajin seuraajat ja kannattajat kolmeksi päiväksi viettämään aikaa yhdessä lajin suurimmista tapahtumista. Tampereen Supercrossit eivät ole vain tavalliset kilpailut, vaan paljon enemmän.

Aiempina vuosina tapahtumassa on ollut lukuisia näytteilleasettajia, kilpailijoita ja väliajoillekin on keksitty mielenkiintoista tapahtumaa ja seurattavaa. Kisaerien lisäksi viikonloppuun on mahdutettu melkein kaikki lajin puolet – messutapahtuma, kilpailu, kaupallisuus ja fanitoiminta. Viikonloppu viihdyttää varmasti niin kilpailijaa, katsojaa kuin vierailijaakin. Jokaiselle löytyy jotain.

Onnistuuko yksi lajin päätapahtumista vielä vetoamaan katsojiinsa ja kokoamaan kannattajat Tampereen messu- ja urheilukeskuksen tiloihin? Pystyykö se tarjoamaan koko viikonlopun elämyksen niin uusille kuin vanhoille harrastajille ja kannattajille? Se jää nähtäväksi marraskuussa.

 

Mira Tarkkanen