Futsalkenttien ammattilainen

Futsalkenttien ammattilainen

Suomen parhaaksi Futsal-pelaajaksi valittu 28-vuotias Miika,“Maagi”, Hosio siirtyi puolitoista kuukautta sitten Italian Serie B:n G.S Giovinazzon riveihin. Hän kertoi paikan päältä kuulumisiaan.

“Sopimukseni Italiaan syntyi, kun paikallinen agentti otti minuun yllättäen yhteyttä loppukesästä. Kyselin tutuilta italialaisesta futsalista ja sen jälkeen asiat menivät eteenpäin nopealla aikataululla.

Elämänmuutos on ollut suuri tänne saavuttuani. Saan keskittyä täydellä teholla pelkästään futsalin pelaamiseen. Harjoitteleminen on helpompaa, kun energiaa säästyy. Harjoittelemme joinakin päivinä jopa kahdesti.

Italiassa seuratoiminta on ammattimaista. Meillä on käytössä omat lääkärit, fysioterapeutit ja hierojat. Myös muissa asioissa autetaan tarvittaessa. Suomessakin lajin eteen on tehty myös paljon hyvää työtä ja tulevaisuus näyttää valoisalta.

Valmentaja ja pelaajat ovat ottaneet minut hyvin vastaan. Englantia täällä ei juurikaan puhuta, mutta opin italian kieltä pikkuhiljaa. Olen selvinnyt pelisilmällä tähän asti tarpeeksi hyvin. Joukkueeseen on panostettu ja pelaajia hankittu. Pelaajille on laadittu oma ruokasuunnitelma ja tehty kehonkoostumusmittaus. Ruoka on myös erittäin hyvää ja ravintolat hienoja.

Tällä kaudella tavoitteenani on pelata mahdollisimman paljon ja pitää taso korkealla koko kauden ajan. Seuran ainoa tavoite on nousu ylemmälle sarjatasolle. Tämä on vasta kuitenkin ensimmäinen askeleeni ulkomailla ja tavoitteeni on päästä pelaamaan vieläkin korkeammalla tasolla tulevaisuudessa. Tällä hetkellä elän päivä kerrallaan.

Kannattajakulttuuri

Kausi on vasta alkanut, mutta kahdessa kotipelissä on käynyt noin 700 katsojaa ottelua kohden. Tunnelma hallissa on ollut loistava. Rummut lyövät, liput heiluvat ja yleisö elää täysillä pelissä mukana. Ultras kannattajaryhmä löytyy myös kuten jalkapallon puolelta on totuttu näkemään. Kentän ulkopuolella kannattajat tunnistavat ja tulevat juttelemaan. Jos on pelannut hyvin kehutaan, jos taas ei saat paljon negatiivista palautetta. Se on vain hyvä asia ja pidän ihmisten avoimuudesta.”

Saavutukset:

Kaksi hopeaa ja yksi pronssi Futsal-Liigassa

Kolme Suomen cupin voittoa

Suomen Futsal-Liigan paras pelaaja sekä paras hyökkäävä pelaaja

Pistepörssin voitto

Futsalia pelattiin Area Center Hakaniemessä lokakuisena lauantaina.

Kuva: Heidi Viitamaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s