Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

Huuhkajat valmis joukkue EM-kisoihin

 

Kun Markku Kanerva nimettiin suomen maajoukkueen päävalmentajaksi joulukuussa 2016, se herätti paljon positiivista ajattelua Huuhkajat-fanien keskuudessa. Hans Backen farssin jälkeen, ei kovin paljoa Kanervalta odotettu.

Ensimmäiset pelit Kanervan alaisuudessa eivät sujuneet kovin hyvin, ensimmäisestä kuudesta ottelusta irtosi vain yksi voitto, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Yksi näistä tasapeleistä oli 1-1- kotitasapeli Liechtensteinia vastaan. Ukraina tappion jälkeen kesäkuussa 2017 alkoi huima kahden vuoden ajanjakso jonka aikana Suomi ei hävinnyt yhtään ottelua kotikentällä. Seuraavan kahden vuoden aikana Suomi on napannut 15 voittoa, kolme tasapeliä ja kuusi tappiota. 

Kanerva on muuttanut tapaa jolla Suomi pelaa. Rohkea pelityyli jolla pyritään yllättämään vastustaja. Vahva puolustus ja hyvät vastahyökkäykset, nämä ovat nousseet isoon rooliin Kanervan alaisuudessa.

– Suomi lähtee hakemaan voittoa jokaikisestä pelistä ja kyllä siitä huomaa semmosen pelirohkeuden, sanoo Huuhkajat-kannattaja.

Suomi on Kanervan alaisuudessa muuttunut joukkueeksi. Kaikki puhaltaa yhteen hiileen ja antavat parhaansa joka pelissä. Kun toinen pelaaja mokaa, niin toinen pelaaja korjaa.

– Kyllä siin näkyy semmoinen joukkuehenki siinä Suomen tekemisessä, toteaa sama Huuhkajat-kannattaja.

Suomi on kuuden pelin jälkeen karsintalohkon toisena ja kasassa on 12 pistettä. Neljä voittoa ja kaksi tappiota. Molemmat tappiot ovat tulleet lohkossa pelkillä voitoilla porskuttavaa Italiaa vastaan. Suomella on edessä kova Bosnia- vierasottelu jossa kyllä testataan joukkueen yhtenäisyyttä ja henkistä kanttia. Sen jälkeen on kotipelit Armeniaa ja Liechtensteinia vastaan, joista pitäisi kummastakin ottaa voitot. Sitten on enään jäljellä Kreikka- peli ja jos muiden otteluiden tulokset menevät kohdalleen, voi Suomi olla tässä vaiheessa jo varmistanut kisapaikan.

Islannin tavoin Suomi hyvällä joukkue hengellä ja hyvillä yksittäisillä pelaajilla voi yllättää kenet tahansa EM-kisoissa. Sillä Kanerva on tehnyt Suomesta voittavan joukkueen.

Exit mobile version