Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

Kolumni: Patrik Laine – tulevaisuuden pelipaikka kysymysmerkkinä

Patrik Laineen kauppaaminen Winnipegistä ei ole kaukana.

Patrik Laineen tulevaisuus Winnipegissä on vaakalaudalla. Koronaviruksen vuoksi joukkueiden palkkakatto tulee vastaan menetettyjen lipputulojen vuoksi. Laine teki syksyllä 2019 kaksivuotisen ns. siltasopimuksen. Sen myötä se takaa Laineelle 6,75 miljoonaa dollaria vuodessa.

Suomalaishyökkääjä on puhdas maalintekijä, mikä näkyi kolmen ensimmäisen kauden aikana maalimäärissä. Tulokassopimuksen alla pelannut Laine teki 110 maalia. Toisella kaudella Laine sijoittui maalipörssissä toiselle sijalle. Uuden sopimuksen myötä myös vaatimukset nousevat, tulosta on tultava.

Nyt Laine on kokonaisvaltaisempi pelaaja joka tekee töitä molempiin suuntiin. Winnipeg ei voi päästää tämän kaltaista maalintekijää menemään. Laine on Ovetshkinin jälkeen lahjakkain maalintekijä ja suomalainen haluaa voittaa NHL:n maalikuninkuuden.

Potentiaalia siihen on mutta Winnipegiltä puuttuu siihen sopiva sentteri. Laineen toisella kaudella sentterinä toimi Paul Stastny joka vaihtoi kauden jälkeen Vegas Golden Knightsiin. Suurimmat ongelmat ovat puolustuspäässä. Nyt organisaatio joutuu luopumaan joko Laineesta tai tanskalaishyökkääjä Nikolaj Ehlersistä.

Molemmilla on yli 6 miljoonan dollarin sopimukset kautta kohden. Jos Winnipeg myy Laineen hankkiakseen puolustukseen laajuutta on virhe. Jos Jetsin GM Kevin Cheveldayoff päättää myydä Tapparan kasvatin kysymys on kuka tekee Winnipegin maalit jatkossa.

Ehlers on monelle joukkueelle hyvä lisä mutta ei sateentekijä. Parhaalla kaudella tanskalainen on tehnyt 64 pistettä. Jos olisin GM:n saappaissa niin myisin Ehlersin pois. Laineella voisi olla tulevaisuus esimerkiksi Carolinassa Sebastian Ahon vieressä. Kemia Ahon kanssa toimii hyvin. Kaikki näkivät sen nuorten maailmanmestaruuskisoissa vuodenvaihteessa 2016 kun Suomi marssi mestaruuteen.

Tätä kirjoittaessa tuoreimmat huhut olisivat viemässä Lainetta Philadelphia Flyersiin vaihdossa puolustaja Shayne Gostisbehereen. Kiinnostus on myös herännyt Columbuksella, Montrealilla, Buffalolla ja Rangersilla. Winnipeg haluaa vaihdossa myös kakkossentterin.

Vapaina agentteina on tosi hyviä ja monipuolisia puolustajia mutta kuka heistä haluaa lähteä Winnipegiin talvella keskelle kovia pakkasia.

Oma näkemykseni on että Laineen täytyy jäädä Winnipegiin.

 

Teksti. Toni Romppainen

Exit mobile version