Dartsin MM-turnaus on käynnistynyt – pelaajaesittelyt, osa 2

PDC:n MM-turnaus käynnistyi Alexandra Palacessa eilen, tiistaina 15. joulukuuta. Floppitaulusta voit lukea kattavan esittelyn jokaisesta MM-turnauksessa heittävästä pelaajasta. Ensimmäinen osa tuli ulos eilen sekä kolmas osa pelaajaesittelyistä tulee luettavaksi torstaina.

Heittäjät on jaettu kolmen pelaajan ryhmiin. Osioiden kaksi alempaa pelaajaa kohtaavat avauskierroksen ottelussa ja sen voittaja kohtaa toisella kierroksella osion kolmannen pelaajan. Kolmikot ovat siinä järjestyksessä missä avauskierroksen ottelu tullaan pelaamaan. Nämä avauskierroksen kamppailut, mitä käymme läpi, tullaan pelaamaan tiistai-illasta torstai-iltapäiväsession loppuun.

Toisessa osassa käymme läpi seuraavat 12 pelaajakolmikkoa.

(3) Gerwyn ”The Iceman” Price (WAL)

Gerwyn Price kuuluu turnauksen ennakkosuosikkeihin yhdessä Michael van Gerwenin sekä Peter Wrightin kanssa. Siihen on hyvin selvät syyt, nimittäin 35-vuotias Price on ollut kenties koko maailman paras heittäjä tämän kauden ajan. World Series of Darts, World Grand Prix sekä yhdessä Jonny Claytonin kanssa World Cup of Darts kartutti Walesin Jäämiehen palkintokaappia. Tämän lisäksi Price nappasi tililleen neljä Players Championship -turnausvoittoa sekä Belgian Darts Championshipin voitot. Pricen kauden suurimmat pettymykset olivat Premier League’n viides sija sekä World Matchplay’n avauskierroksen tappio Danny Noppertille.

Tasaista vauhtia kohti dartsmaailman huippua noussut ex- rugbypelaaja tulee mukaan uransa seitsemänsiin MM-kilpailuihin. Viime vuonna Ally Pallyssa Price oli hyvin lähellä lähteä kotimatkalle heti avausottelunsa jälkeen, mutta hän selvisi William O’Connoria vastaan lopulta kuivin jaloin. Price eteni sen jälkeen vakuuttavasti välieriin, jossa oli odotettu kohtaaminen Peter Wrightia vastaan. Ottelu alkoi hyvin tasaisissa tunnelmissa, mutta walesilaisen peli sekosi kamppailun edetessä ja Wright marssi finaaliin ja lopulta maailmanmestaruuteen.

Price on omissa papereissani ykkössuosikki maailmanmestaruuteen.


Miten Gerwyn Price heittää tikkaa? Hän käy asiaa läpi yhdessä Rod Harringtonin kanssa.

Luke ”Woody” Woodhouse (ENG) vs. Jamie ”Fireball” Lewis (WAL)

Pricen vastustaja toiselle kierrokselle tulee varsin mielenkiintoisesta kaksikosta. 32-vuotiaan Luke Woodhousen kausi ei ole ollut mitään varsinaista riemukulkua. Players Championship -turnauksessa tuli yksi puolivälieräpaikka keväällä juuri ennen koronatauon alkua. Vuoden kohokohdaksi nousee Players Championship Finaaleissa 16 joukkoon pääseminen. Avauskierroksella Woody kaatoi Brendan Dolanin, toisella kierroksella Andy Boultonin, mutta kolmannella kierroksella Dirk van Duijvenbode murskasi Woodhousen pelein 10–1.

Woodhousen lopullinen läpimurto darts-maailman tietoisuuteen tehtiin viime vuoden MM-kilpailuissa. Mies tiputti debyytissään Ally Pallyssa 1. kierroksella lajilegenda Paul Limin, 2. kierroksella Michael Smith oli paperia, mutta 3. kierroksella Dimitri Van den Bergh kaatoi Woodhousen erin 2–4.

Pitää sanoa, että onpa hienoa nähdä Jamie Lewis Ally Pallyssa. 29-vuotiaan walesilaisen kausi on ollut enemmän kuin haastava. Mies ilmoitti syyskuussa jäävänsä tauolle dartsista henkilökohtaisten syiden takia. Ennen ilmoitusta Lewis oli tippunut kolmena peräkkäisenä päivänä ensimmäisen ottelun jälkeen Players Championship -turnauksista.

Lewis palasi lokakuun lopussa darts-kentille, kun hän oli mukana International Darts Openissa. Lewis hävisi avauskierroksen ottelunsa pelein 0–6 Robert Marijanovicille kammottavalla 57,72 pisteen keskiarvolla. Ottelun jälkeen kolmen vuoden takainen MM-semifinalisti kertoi ahdistuneisuushäiriöstään.

Reilu kuukausi Marijanovic-ottelun jälkeen mies kuitenkin ilmoittautui kortillisten, ei vielä kisapaikkaa varmistaneiden, pelaajien MM-karsintaan. Walesilainen ei heittänyt uransa parasta tikkaa, mutta heitti tarpeeksi hyvin saadakseen paikan MM-kisoihin. Karsinnoissa kaatuivat David Pallett (6–2, 91 ka), Alan Tabern (6–2, 87,7 ka) sekä Robert Thornton (7–5, 83 ka).

MM-kisat ovat kahdeksannet Lewisille. Kolme vuotta sitten Lewis tiputti mm. Peter Wrightin matkalla semifinaaliin, jossa kuitenkin Phil Taylor oli walesilaista parempi. Lewis nähtiin edellisen kerran MM-kisoissa kaksi vuotta sitten, jolloin hänen matkansa päättyi 4. kierroksen tappioon Dave Chisnallille.

Arvio: Vaikea sanoa mitä Jamie Lewisiltä voidaan odottaa. Hän pystyy lähtemään otteluun Woodhousea vastaan hyvin paineettomasta tilanteesta, ja jos hän pystyy sen kääntämään omaksi edukseen, Lewisilla on hyvät mahdollisuudet jatkaa otteluparista. Price tulee menemään kolmannelle kierrokselle, tapahtui avausottelussa mitä tahansa.

Woodhouse vs. Lewis           1–3
Price vs. Lewis                       3–0

 

(27) Vincent “The Dutch Destroyer” van der Voort (NED)

Hollantilainen se jaksaa kiusaa nuorempiaan. Vincent van der Voort nousi tämän vuoden MM-kilpailuihin jälleen sijoitettujen heittäjien joukkoon. Vuoden 2007 UK Open -finalistin kausi tourilla oli tasaisen hyvää suorittamista, ja parhaana suorituksiin jäi Player Championshipin puolivälieräpaikka. World Matchplayssa mies eteni puolivälieriin voitettuaan Dave Chisnallin sekä Daryl Gurney’n. Puolivälierissä van der Voort kuitenkin kärsi niukan 18–16 tappion Glen Durrantille. Marraskuun Players Championship Finaaleissa hollantilainen voitti avauskierroksella maanmiehensä Derk Telnekesin, mutta Jose de Sousa oli parempi toisella kierroksella.

Varsin omalaatuisesta sekä nopeatempoisesta heittämisestä tunnettu van der Voort on mukana uransa 20. (6x BDO, 14x PDC) MM-kilpailuissa. 45 vuotta kisojen aikana täyttävä van der Voort on edennyt kaksi kertaa kahdeksan parhaan joukkoon, mutta vuonna 2011 Adrian Lewis oli parempi ja vuonna 2015 Phil Taylor oli hollantilaista etevämpi puolivälierissä. Viime vuonna van der Voort kaatoi avauskierroksella nuoren irlantilaisen Keane Barryn helposti erin 3–0, mutta toisella kierroksella Dave Chisnall oli parempi.

Ron ”The Bomb” Meulenkamp (NED) vs. Boris ”The Biggest” Krcmar (CRO)

Ron Meulenkampin kausi on ollut todella hankala ja tulokset eivät ole varmasti olleet sellaisia mitä 32-vuotias hollantilainen olisi odottanut. Players Championship -turnaukset menivät erittäin heikosti ja Meulenkampin pääseminen MM-turnaukseen tuli lähinnä hänen päästessä mukaan kolmeen European Tourin osakilpailuun. Niissäkin menestyminen oli heikkoa. TV-kilpailuista hän ei ollut mukana kuin UK Openissa, jossa Richard North tiputti miehen alkuunsa.

Viidensiin PDC:n MM-kilpailuihin mukaan tuleva Meulenkamp on jokaisella aikaisemmalla kerralla tippunut 64 parhaan joukossa pois. Viime vuonna avauskierroksella kaatui Ben Robb, mutta Chris Dobey tiputti Meulenkampin 2. kierroksella tiukan taiston jälkeen 2–3.

Kroatian Boris Krcmar on ensimmäistä vuottaan PDC:n Tour Cardin haltija. Hänen kautensa meni tourilla paremmin mitä esimerkiksi Meulenkampin, parhaina suorituksina mainittakoon kolmesti 16 parhaan joukossa oleminen Players Championship -turnauksissa. Kroaatti pääsi mukaan myös Players Championship finaaleihin, jossa hän taipui kovasta taistelusta huolimatta Michael Smithille pelien 5–6.

Kroatian jättiläinen ei kuitenkaan itselleen ansainnut korttia tourin saavutuksilla, mutta hän oli mukana PDC:n Itä-Euroopan karsintakilpailussa. Krcmar oli turnauksen ennakkosuosikki ja hän ottikin kisapaikan itselleen. Finaalissa 41-vuotias Krcmar voitti Patrick Kovacsin selkein 6–1 pelein, näin mies nähdään toista kertaa Ally Pallyssa. Ensimmäinen kerta oli vuoden 2011 MM-turnauksessa, mutta kroatialaisen taival päättyi karsintakierroksen tappioon Per Laursenille.

Arvio: Krcmar on varmasti tyytyväinen arpaonneensa ja hieman tässä haistelisin yllätystä ainakin Meulenkampia vastaan. Van der Voort on taas aivan eritason haaste Meulenkampiin nähden.

Meulenkamp vs. Krcmar     0–3
van der Voort vs. Krcmar     3–2

 

(23) Jeffrey “The Black Cobra” de Zwaan (NED)

24-vuotias hollantilainen, Jeffrey de Zwaan on tehnyt pidemmän aikaa matkaa jo kohti maailmankärkeä. Vuoden 2018 World Matchplay -semifinalistin kausi 2020 ei tuottanut sitä lopullista läpimurtoa. Liian moni Players Championship -turnaus päättyi heti alkuunsa ja myöskään tv-kilpailuissa tahti ei ollut tarpeeksi kova. Vuoden kohokohdaksi isoissa major-kilpailuissa jäi World Grand Prixin puolivälieräpaikka. Kaksinkertainen Premier League’n challenger-pelaaja oli marraskuun Players Championship Finaaleissa 16 joukossa, mutta tippui Michael van Gerwenille pelein 7–10.

Thaimaalaisia juuria omaavan de Zwaan saapuu Ally Pallyyn neljättä kertaa. Viime vuoden MM-kilpailuista hollantilainen muistetaan varmasti todella hienosta voitosta Dave Chisnallia vastaan sekä myös noususta Peter Wrightia vastaan, joskaan se nousu ei riittänyt voittoon asti. De Zwaanin taru päättyi 4. kierrokselle, mikä on kuitenkin hänen paras saavutuksensa MM-turnauksessa.

Ryan ”Heavy Metal” Searle (ENG) vs. Danny Lauby jr. (USA)

33-vuotias englantilainen Ryan Searle on erittäin mielenkiintoinen hahmo ja mies, jonka otteita kannattaa seurata. Harvinaisen painavilla, 32 gramman, tikoilla heittävä Searle voitti helmikuussa uransa ensimmäisen PDC:n ranking-turnauksen. Syksymmällä Searle alkoi jälleen lämpenemään Players Championship -turnauksissa, vaikka toista voittoa ei ainakaan vielä tullut. TV-kilpailuissa Searle ei tänä vuonna pystynyt aivan parhaimpaansa. Grand Slam päättyi lohkovaiheeseen, Players Championship Finaalien avausottelussa kaatui Dimitri van den Bergh, mutta Callan Rydz tiputti miehen 2. kierroksella.

Erittäin huonon näön omaava ja sen takia usein tikkansa paikkaa taulussa tuomarilta kysyvä Searle on menestynyt uransa kahdella Ally Pallyn keikalla varsin hyvin. Kaksi vuotta sitten Searle eteni 4. kierrokselle kaadettuaan Andy Boultonin, Mensur Suljovicin sekä William O’Connorin. Lopulta MM-finaaliin edennyt Michael Smith oli parempi neljännesvälierissä. Viime vuonna Searle oli lähellä yllättää 3. kierroksella Gary Andersonin, mutta skotti vei tuon ottelun lopulta nimiinsä erin 4–3.

Danny Lauby jr. on, kuten odotettua, ex- dartspelaajan Dan Laubyn poika. 27-vuotias Lauby pääsee debytoimaan MM-turnaukseen, kun hän voitti lokakuussa 2019 CDC (Championship Darts Corporation) Continental Cupin. Hän ei sitä silloin toki tiennyt, mutta koronan takia tällaiseen ratkaisuun päädyttiin. Danny on osallistunut kolmena edellisenä vuotena Q-Schooliin, mutta PDC:n Tour Cardia hän ei ole pystynyt hankkimaan.

Lauby oli heittämässä lokakuussa CDC:n kilpailuja, jossa myös ratkesi Laubyn ohessa toinen Yhdysvaltojen edustaja MM-turnauksessa. Hän oli kaksi päivää kestäneen turnausviikonlopun neljäs, Danny Baggishin, Darin Youngin sekä Chuck Puleon jälkeen.

Arvio: Searlen pitäisi Lauby tiputtaa, jonka jälkeen meillä olisi tarjolla todella upea 2. kierroksen ottelu. De Zwaan ei varmasti ole aivan mielissään arpaonnestaan, Searle on yksi vaikeimmista vastustajista, mitä toisella kierroksella voi vastaan tulla.

Searle vs. Lauby                      3–0
de Zwaan vs. Searle                2–3

 

(32) Ricky ”Rapid” Evans (ENG)

30-vuotias Ricky Evans on yksi neljästä sijoitetusta heittäjästä, joka ei ole ikinä PDC:n turnausta voittanut. Maailman nopeimpana tikanheittäjänä tunnettu Evans on kolmesti päässyt MM-kisoissa 32 parhaan joukkoon, mutta ei koskaan enää siitä pidemmälle. Ja sitä tuskin tänäkään vuonna nähdään, kun kolmannella kierroksella miehelle tulisi vastaan mitä luultavimmin Michael van Gerwen.

Evansin vuosi on ollut varsin samankaltainen kuin moni aikaisempikin. Players Championship -kilpailuissa mies pääsee usein 32:n tai 16:n joukkoon, mutta ei sen pidemmälle. TV-kilpailuissa mies harvemmin juhlii ja niin ei tapahtunut tänäkään vuonna.

Mickey ”Clonoe Cyclone” Mansell (NIR) vs. Haupai ”Hopes” Puha (NZL)

Kokenut pohjoisirlantilainen Mickey Mansell on heittänyt kelpo kauden tourilla ja ansaitsi sitä kautta paikkansa MM-kilpailuihin. Parhaimmillaan Players Championshipissa Mansell eteni aina puolivälieriin asti. Vasenkätinen Mansell pääsi vuoden major-kilpailuissa mukaan ainoastaan UK Openiin sekä Players Championship Finaaleihin. Näistä tuloksena oli tappiot heti avauskierroksilla.

Kuudennen kerran MM-kisoihin tuleva 47-vuotias Mansell ei ole todellakaan juhlinut Ally Pallyssa. Hän ei ole onnistunut voittamaan yhtään ottelua ja erävoittojakin on ainoastaan yksi. Erävoitto tuli kaksi vuotta sitten Kanadalaista Jim Longia vastaan. Tuo ottelu muistetaan myös siitä, että DRA (Darts Regulation Authority) langetti Mansellille 500 punnan sakon ottelun jälkipyykkinä. Dartsin kurinpitoelin näki Mansellin pelanneen heikommin, mihin hän olisi kyennyt. Viime vuonna Mansell tyrmättiin avauskierroksella Seigo Asadan toimesta.

35-vuotias uusiseelantilainen Haupai Puha nähdään ensimmäistä kertaa Ally Pallyssa. Puha on tullut tutuksi monille World Seriesin Oseanian kiertueella sekä viime vuosina hän on ollut Uuden-Seelannin World Cup of Dartsin joukkueessa yhdessä Cody Harrisin kanssa. Vuoden 2019 World Cupissa duo eteni aina puolivälieriin asti.

Puha pääsi mukaan MM-kisoihin ollessaan PDC:n Uuden-Seelannin tourin ranking-ykkösenä ennen viime vuonna MM-kisoissa ollutta Ben Robbia.

Arvio: Mickey Mansellilla on hyvä mahdollisuus napata ensimmäinen voittonsa MM-kilpailuissa. Puha kuitenkaan ei ole vastustaja helpoimmasta päästä. Tulee Evansille vastaan toisella kierroksella kumpi tahansa, niin hän lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Itse hieman ennakoin yllätystä Uudesta-Seelannista.

Mansell vs. Puha                     1–3
Evans vs. Puha                        2–3

 

(18) Simon ”The Wizard” Whitlock (AUS)

Heikomman puoleisen viime kauden jälkeen Australian Velhon tämä kausi oli parempi. Tuntuu käsittämättömältä, että 51-vuotiaan Simon Whitlockin edellisestä ranking-turnauksen voitosta on jo yli kolme ja puoli vuotta. Lattiakilpailuissa Whitlock ei loistanut mitenkään erityisesti, mutta TV-kilpailuissa australialainen oli vaarallinen. Dartstaulun rikkovista tikoistaan sekä varsin levottomista hiuksistaan ja parrastaan tunnettu Whitlock eteni välieriin World Grand Prixissä ja Grand Slamissa. Kahdeksan parhaan joukossa hän oli myös World Matchplayssa sekä Damon Hetan kanssa World Cup of Dartsissa.

European Championship voittaja vuosimallia 2012 oli tämän vuoden aikana todellinen Michael van Gerwenin painajainen, tiputtaen maailman ykkösen peräti kolmessa isossa major-turnauksessa. Ehkä se ikimuistoisin MVG:n lyöminen tältä kaudelta tapahtui Grand Slam of Dartsin puolivälierässä, joka päättyi Whitlockille 15–16. Australialainen heitti ottelussa peräti 20 kertaa 180.

Tämän vuoden MM-turnaus on Whitlockille yhteensä 18:s (5x BDO, 13x PDC). Hän kärsi BDO:n puolella finaalitappion Mark Websterille vuonna 2008 (5–7) ja saman kohtalon hän koki vuonna 2010 Ally Pallyssa Phil Tayloria vastaan (3–7). Viime vuonna Whitlock kaatoi Harry Wardin sekä Mervyn Kingin, mutta Gerwyn Price päätti Whitlockin turnauksen neljännelle kierrokselle.

Darius ”Lucky D” Labanauskas (LIT) vs. Cheng-An ”Stone Buddha” Liu (CHI)

Liettuan ja Baltian ykköspelaajan Darius Labanauskasin kausi 2020 oli heikompi, mitä hänen viime vuoden debyyttikausi tourilla. Tämän vuoden tähtihetkiksi jäi yksi puolivälieräpaikka Players Championship -turnauksessa sekä European Darts Grand Prixin puolivälieräpaikka. UK Open, European Championship sekä Players Championship Finaalit päättyivät heti avausotteluun ja World Series of Darts 2. kierrokseen. World Cup of Dartsissa Liettua oli mukana joukkueella Labanauskas-Mindaugas Barauskas. Joukkue kaatoi avausottelussa Gibraltarin, mutta Englanti oli toisella kierroksella parempi.

Ally Pally on sopinut 44-vuotiaalle Labanauskasille. Kaksi vuotta sitten Ally Pally debytanttina mies kaatoi 2. kierroksella Raymond van Barneveldin. 3. kierroksella kuitenkin Adrian Lewis kaatoi Lucky D:n helposti. Viime vuonna Labanauskas hoiteli tieltään Matthew Edgarin, Ian Whiten, Max Hoppin sekä Steve Beatonin ja eteni jo kahdeksan joukkoon. Puolivälierässä Labanauskasilla oli mahdollisuutensa, mutta Michael van Gerwen oli parempi erin 2–5.

Kiinan 38-vuotias Cheng-An Liu tekee paluun PDC:n MM-turnaukseen. Kisojen aikana 48 vuotta täyttävä Liu nähtiin ensimmäistä kertaa MM-kilpailuissa vuoden 2006 versiossa, eli lähes päivälleen 15 vuotta sitten. Tuolloin Liu hävisi puhtaasti 0–3 erin nykyään Sky Sportsin asiantuntijana toimivalle John Partille. Sittemmin Liu on nähty vuosina 2017 ja -18 Shanghai Mastersissa, joissa hän kärsi 0–6 tappiot Raymond van Barneveldille sekä Rob Crossille.

Kisoihin Liu pääsi PDC:n Kiinan karsintojen kautta lokakuussa. Mies kaatoi turnauksen finaalissa Qingyu Zhanin pelein 6–4. Kiinalaiset nyt harvemmin ovat olleet Ally Pallyssa aivan niitä kaikista kovimpia kansainvälisiä haastajia, mutta annetaan Liullekin mahdollisuus.

Arvio: Labanauskas tullee Liun kaatamaan helposti avauskierroksella. Whitlockia vastaan onkin tulossa todella mielenkiintoinen ottelu. Australian velho on tietenkin ennakkosuosikki, mutta on Labanauskasilla mahdollisuudet myös yllätykseen.

Labanauskas vs. Liu                     3–0
Whitlock vs. Labanauskas             3–2

 

(16) Joe ”The Rockstar” Cullen (ENG)

Manchester Unitedin kannattajana tunnetun Joe Cullenin kaudessa on ollut paljon tuttua. Parhaimmillaan fantastiseen tikkaan yltävä Cullen voitti International Darts Openin lokakuussa ja marraskuussa hän voitti myös Players Championship -turnauksen. Major-kilpailuissa menestyminen oli tälläkin kaudella taas melko heikkoa ja niissä tähtihetkeksi jäi Players Championship Finaaleiden puolivälieräpaikka. Yhdessä koko vuoden ikimuistoisimmista otteluista Cullen oli mukana heinäkuun World Matchplayssa, kun hän nousi haudan partaalta voittoon Ian Whiteä vastaan pelein 13-12.

Cullen on vasta 31-vuotias, mutta tämän vuoden MM-kisat ovat miehelle jo 11:nnet. Menestyminen Ally Pallyssa on aikaisempina vuosina ollut katastrofaalista. Mies on onnistunut ainoastaan kerran etenemään 32 parhaan joukkoon, kun vuonna 2017 Cullen kaatoi avauskierroksella Corey Candbyn. Viime vuonna saksalaisnuorukainen Nico Kurz alisti Cullenin 1–3 lukemin.

Wayne ”The Wanderer” Jones (ENG) vs. Ciaran ”The High Tower” Teehan (IRL)

Vuoden 2006 semifinalisti palaa MM-kisoihin vuoden tauon jälkeen. Wayne Jonesin kausi on ollut varsin tasapaksu. MM-kisoihin hän pääsi pitkälti yhden Players Championship -turnauksen avulla, jossa hän eteni peräti aina välieriin asti. Muuten tältä vuodelta ei hirveästi hurrattavaa löydy. Players Championshipin Finaaleiden avauskierroksella Jones kaatoi kehnossa vireessä olevan Glen Durrantin.

55-vuotiaan englantilaisen uran tähtihetki löytyy siis vuodelta 2006, kun hän eteni MM-kisoissa aina välieriin asti. Sen jälkeen menestys ei ole aivan samalla tavalla miestä seurannut MM-kisoissa. 2013 Jones eteni neljännesvälieriin, jossa Adrian Lewis oli häntä parempi. Kuuteen vuoteen hän ei ole ollut kuin kerran mukana MM-kilpailuissa. Tämä nähtiin toissa vuonna, kun hän kohtasi avauskierroksella Devon Petersenin. Ottelu muistetaan siitä, että molemmat miehet tuhlailivat ottelutikkoja oikein olan takaa, mutta Petersen lopulta jatkoi ottelusta eteenpäin.

Irlannin dartsin tulevaisuutena on pidetty Keane Barrya, mutta myös tämä mies on hyvin mielenkiintoinen tapaus. 21-vuotias Ciaran Teehan heitti ensimmäistä vuottaan Pro Tourilla, kun mies oli saanut kortin Development Tourilla menestyttyään. Kausi oli hyvin haastava ja voittoja ei tullut kovinkaan montaa. Usea Players Championship -turnaus jäi vain yhteen ottelun. Kuitenkin kortillisten pelaajien karsinnassa MM-kisoihin Teehan pelasi loistavaa tikkaa kaataen mm. Mark McGeeney’n sekä Joe Murnan’n.

Hieman omalaatuisella tavalla heittävä hujoppi onnistui debyytissään Ally Pallyssa viime vuonna erinomaisesti. Ciaran kaatoi avausottelussaan Ross Smithin ja hän pani myös Mervyn Kingin todella koville toisen kierroksen kamppailussa.

Arvio: Mielenkiintoinen kolmikko. Uskon, että Teehan pystyy kaatamaan Jonesin avauskierroksella, jolloin irlantilainen pääsisi haastamaan Cullenin. Tasoeron pitäisi olla niin iso, että Cullen menee jatkoon. Haluaisin kuitenkin korostaa sanaa pitäisi.

Jones vs. Teehan                    0–3
Cullen vs. Teehan                   3–1

 

(5) Rob ”Voltage” Cross (ENG)

Rob Cross on maailmanlistan viidentenä, mutta kulunutta kautta ei voi kyllä sanoa millään tavoin onnistuneeksi. Puun takaa maailmanhuipulle vuonna 2017 noussut Cross ei voittanut yhtään turnausta tämän vuoden aikana, joka oli varmasti miehelle itselleen aikamoinen pettymys. Parhaimpina suorituksina mainittakoon World Series of Dartsin sekä yhdessä Michael Smithin kanssa World Cup of Dartsin finaalipaikat. Premier Leaguessa ex- sähkömies jäi vasta yhdeksänneksi. World Matchplayssa, World Grand Prixissä sekä European Championshipissa ottelut päättyivät 1. kierrokseen.

Marraskuun Grand Slamissa 30-vuotias Cross meni jatkoon lohkoista. Cross kuitenkin hävisi ensimmäisen pudotuspeliottelun Michael Smithille. Players Championship Finaaleissa avauskierroksella kaatui Jason Lowe, mutta Joe Cullen oli parempi toisella kierroksella.

Kolme vuotta sitten Cross debytoi MM-turnauksessa. Välierissä kaatui Michael van Gerwen yhdessä kaikkien aikojen dartsottelussa erin 6–5. Finaalissa Cross toivotti Phil Taylorille mukavia eläkepäiviä murskavoitolla. Maailmanmestaruuden jälkeen Ally Pallyssa Crossillakin on ollut haastavampaa. Kaksi vuotta sitten matka päättyi neljännesvälierän tappioon Luke Humphriesia vastaan. Viime vuonna Kim Huybrechts jyräsi Crossin yli heti avausottelussa erin 0–3.

Dirk ”The Titan” van Duijvenbode (NED) vs. Bradley ”Bam Bam” Brooks (ENG)

Tänä vuonna on noussut todella monia nimiä darts-maailman todelliseen tietoisuuteen. Yksi heistä on Dirk van Duijvenbode. Tour Cardin viime vuoden jälkeen menettänyt Duijvenbode meni Q-Schooliin tammikuussa ja nappasi kortin itselleen takaisin. Ja sen jälkeen jälki on ollut varsin hyvää. Keväällä hollantilainen ehti mennä yhdessä Players Championship -turnauksessa välieriin, Belgian Darts Championshipissa välieriin ja hän myös pääsi UK Openissa 32 parhaan joukkoon.

Kesän ja syksyn Players Championship -turnaukset eivät menneet aivan putkeen, mutta World Grand Prixin jälkeen varmasti kaikki tunsi ja tiesi kuka tämä 28-vuotias hollantilainen on. Duijvenbode tiputti neljä todella kovaa nimeä (Mensur Suljovic, Dimitri van den Bergh, Gary Anderson sekä Simon Whitlock) ja eteni sensaatiomaisesti aina finaaliin asti. Finaalissa Gerwyn Price oli kuitenkin parempi erin 2–5. Syksyllä myös European Championshipissa sekä Players Championship Finaaleissa Duijvenbode eteni puolivälieriin.

Varsin aggressiivisesta sisääntulostaan lavalle myös tunnettu Duijvenbode debytoi MM-kilpailuissa viisi vuotta sitten. Mies kärsi tuolloin selvän 0–3 tappion Raymond van Barneveldille. Nyt kuitenkin odotukset ovat paljon suuremmat.

20-vuotias Bradley Brooks menetti PDC:n Tour Cardin vuoden 2019 jälkeen, mutta Duijvenboden tavoin kävi sen hakemassa takaisin Q-Schoolista tammikuussa. Tourilla Brooksilla oli hankalaa ja monena päivänä nuori mies ei yhtä ottelua enempää päässyt pelaamaan. Yksi neljännesvälieräpaikka Players Championship -turnauksesta jäi käteen.

Jo pitkään juniorilupauksena tunnettu ja tiedetty Brooks lunasti paikkansa Ally Pallyyn nuorten maailmanmestarina. Brooks voitti matkalla maailmanmestaruuteen mm. William Borlandin, Martin Schindlerin sekä Niels Zonneveldin. Finaaliin hän sai vastaansa Joe Davisin, kenet Brooks kaatoi tiukan väännön jälkeen pelein 6–5.  Brooks on nuori lupaava heittäjä, mutta hänen aikansa tulee luultavasti vasta myöhemmin näin kirkkaissa valoissa.

Arvio: Crossin vire ei lupaa hyvää ja kunhan Duijvenbode ei kompuroi Brooksiin hän tulee laittamaan Crossin todella tiukoille. Uskon, että Crossin tämän vuoden Ally Pallyn vierailu kestää aivan yhtä pitkään mitä viimevuotinen.

Duijvenbode vs. Brooks       3–2
Cross vs. Duijvenbode         0–3                                              


Dirk van Duijvenboden edellinen vierailu MM-turnauksessa muistetaan lähinnä tästä.

 

(17) Jonny ”The Ferret” Clayton (WAL)

Paljon hyvää oli Jonny Claytonin kaudessa, mutta oli siellä myös ailahtelevaisuutta. Vuoden kohokohta oli World Cup of Dartsin voittaminen yhdessä Gerwyn Pricen kanssa. TV-kilpailut voidaan muutenkin hyvin jakaa kahteen kastiin. UK Openissa maaliskuussa sekä European Championshipissä mies eteni aina välieriin asti, mutta uran toinen major-turnauksen finaalipaikka jäi vielä haaveeksi. World Matchplayssa 46-vuotias Clayton kärsi heti avausottelussa Michael Smithille ruman tappion, Grand Prix päättyi Claytonin osalta toisella kierroksella ja myös Grand Slam ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

MM-kilpailut ovat Claytonille viidennet peräkkäiset. Kaksi kertaa mies on voittanut ensimmäisen ottelun ja sen jälkeen tippunut. Kahdesti Clayton on lähtenyt avausottelun jälkeen kotimatkalle. Viime vuonna mies voitti avausottelussa Jan Dekkerin helposti, mutta Stephen Bunting murjoi miehen kolmannella kierroksella erävoitoin 4–0.

John ”Highlander” Henderson (SCO) vs. Marko Kantele (FIN)

Darts-maailman yhden suurimman suosikin, John Hendersonin kausi on ollut varsin hankala. Mies on tippunut rankinglistalla sijalle 41 ja hänen MM-kisoihin pääsy oli hyvin liki. Player Championship -turnaukset menivät yhtä puolivälieräpaikkaa lukuun ottamatta hyvin heikosti. Skotti ei päässyt mukaan isoista tv-turnauksista kuin UK Openiin sekä Players Championship Finaaleihin. Henderson oli edustamassa Skotlantia Robert Thorntonin kanssa World Cup of Dartsissa, mutta siellä matka päättyi toiselle kierrokselle.

Varsin isosta ulkomuodostaan tunnettu Henderson on silmin nähden laihtunut tämän vuoden aikana. Ei Henderson edelleenkään hoikka poika ole, mutta toivottavasti 47-vuotias jatkaa valitsemallaan tiellä.

Henderson on Ally Pallyssa mukana jo yhdeksättä kertaa. Viimeiset kolme vuotta mies on päässyt kolmannelle kierrokselle, mutta siellä noutaja on tullut vastaan. Viime vuonna Henderson kaatoi toisella kierroksella James Richardsonin, mutta kolmannella kierroksella Gerwyn Price oli parempi erin 4–0.

MM-kisojen suomalaisedustuksesta vastaa tänäkin vuonna Marko Kantele. Alun perin Kim Viljasen piti olla mukana MM-kisoista, mutta hän joutui ikävä kyllä jäämään pois turnauksesta. Kantele on ensimmäinen suomalainen PDC:n Tour Cardin haltija, joka on käyttänyt mahdollisuuttaan hyödyksi. Kantele on toista vuotta putkeen kiertänyt lähes kaikki Players Championship -turnaukset. Tämän vuoden kiertue meni kehnosti ja toista kierrosta pidemmälle Kantele ei yltänyt.

Valon pilkahduksia Kanteleen osalta on nähty lähinnä PDC:n Home Tour -kilpailumuodossa, jossa Kantele on pystynyt pelaamaan varsin hienoja päiviä. Uusiakseen kortin Tourille Kanteleelta vaadittaisiin puolivälieräpaikkaa MM-kilpailuissa. Ilman Lontoon ihmettä Kantele tulee siis osallistumaan jälleen PDC:n Tour Card karsintoihin tammikuussa.

Vääksyläisessä Hotelli Tallukassa työskentelevä Kantele on mukana nyt neljänsissä MM-kilpailuissa. Debyytti nähtiin jo vuonna 2009, jolloin Kantele nappasi karsintakierroksella myös ainoan voittonsa Ally Pallyssa tähän mennessä Llourence Illaganista. Vuonna 2018 Kantele kärsi juuri John Hendersonille avauskierroksen tappion lukemin 0–3 ja samat olivat lukemat myös viime vuoden avauskierroksen ottelussa William O’Connoria vastaan.

Arvio: Hendersonin ja Kanteleen välisen ottelun taso tuskin tulee olemaan mikään valtavan korkea. Jos Kantele pystyisi heittämään noin 90 pisteen keskiarvolla, hänellä voisi olla mahdollisuudet horjuttaa Hendersonia. Kumman tahansa Clayton saa vastaansa toisella kierroksella, hän tulee menemään jatkoon.

Henderson vs. Kantele         3–1
Clayton vs. Henderson         3–0


Marko Kantele hävisi vuoden 2009 MM-turnauksessa Ronnie Baxterille. Kantele naulasi ottelussa silti kolme komeaa häränsilmänollausta.

 

(9) Dimitri ”The DreamMaker” Van den Bergh (BEL)

TV-kilpailuiden spesialisti. Menestyminen tämän vuoden lattiaturnauksissa oli hyvin keskinkertaista Dimitri Van den Berghiltä, mutta eipä niiden voittajia kukaan muista. 26-vuotias belgialainen tuli melko heikosti menneiden Players Championship -turnauksien jälkeen PDC:n kiertueen toiseksi suurimpaan kilpailuun, World Matchplay’ihin. Mies eteni uransa ensimmäiseen major-kilpailun välierään ja voitti trillerissä Glen Durrantin. Finaalissa Gary Anderson ei pystynyt parhaimpaansa ja näin Dimitri Van den Bergh kruunattiin World Matchplay’n voittajaksi. Se oli valtavan kova temppu 26-vuotiaalta belgiltä.

Kaksinkertainen nuorten maailmanmestari kärsi polvivammasta läpi syksyn, mutta hän eteni silti Grand Slam -välierään. Siinä hän koki katkeran tappion James Wadelle. World Cup of Dartsissa Belgian pelit loppuivat myös välieriin.

Van den Bergh tunnetaan sisääntulotansseistaan, mutta muuten korostetun rauhallisesta lavapreesensistä. Ally Pallyyn Van den Bergh tulee urallaan jo 6. kerran. Kolme vuotta sitten hän koki tiukan väännön jälkeen tappion Rob Crossille puolivälierävaiheessa. Viime vuonna belgialainen eteni myös puolivälieriin voitettuaan Josh Paynen, Luke Woodhousen sekä Adrian Lewisin. Puolivälierissä kuitenkin seinä tuli jälleen vastaan Nathan Aspinallin muodossa.

”Cool Hand” Luke Humphries (ENG) vs. Paul ”The Singapore Slinger” Lim (SIN)

Todella sulavasta heittoliikkeestään tunnetun Luke Humphriesin kausi ei ole ollut varsinaisesti mikään jymymenestys. Kotona heitettävissä Home Tour -kilpailuissa 25-vuotias Humphries on ollut loistava ja hän myös voitti Home Tour II -kilpailun aikaisemmin syksyllä. Players Championship -turnauksissa mies oli kertaalleen kahdeksan joukossa, joten silläkin puolella olisi pelit voineet mennä paremminkin. Keväällä Humphriesista tuli ensimmäinen challenger-pelaaja Premier Leaguessa, joka pystyi voittamaan ottelun. Hän voitti Gary Andersonin 7–5 Exeterin illassa.

Vuoden 2019 nuorten maailmanmestari on neljättä kertaa mukana Ally Pallyssa. Kolme vuotta sitten pelit päättyi karsintakierrokselle, mutta kahtena edellisenä vuotena Humphries on tiputettu vasta puolivälierävaiheessa. Viime vuonna Humphries tiputti ennen Peter Wrightille kärsittyä puolivälierätappiota Devon Petersenin, Jermaine Wattimenan, Nico Kurzin sekä Kim Huybrechtsin. Kaksi vuotta sitten Humphries tiputti kolmannella kierroksella mahdollisen 2. kierroksen vastustajansa Dimitri Van den Berghin.

Kukas se taas täällä? Paul Lim se vain jaksaa painaa nuorempiensa mukana. 66 vuotta on Singaporen papalla ikää, mutta eihän ikä miestä pahenna. Aasian Touria ei tänä vuonna heitetty, mutta Lim oli siellä varsin hyvässä vireessä vielä viime vuonna voitettuaan kaksi turnausta ja oltuaan rankinglistan kolmas. Tämän vuoden MM-turnaukseen Lim lunasti paikkansa PDC Aasian Hong Kongin karsinnasta marraskuun lopussa. Ratkaisevassa ottelussa Lim kaatoi Lok Yin Mathew Leen pelein 7–5.

Paul Lim nähtiin ensimmäistä kertaa BDO:n MM-kilpailussa vuonna 1982. MM-historiaa Lim teki vuonna 1990 heitettyään MM-kisojen historian ensimmäisen yhdeksän tikan pelin Jack Mckennaa vastaan. Tämän vuoden MM-turnaus on Limille 25:s (12x BDO, 13x PDC) laatuaan. Vuonna 1990 Lim oli puolivälierissä BDO:n MM-kilpailuissa, joka on hänen paras suorituksensa tässä turnauksessa.

Viime vuosien tähtihetki Ally Pallyssa löytyy Limiltä kolmen vuoden takaa, kun mies voitti sensaatiomaisesti Mark Websterin avauskierroksella. Toisella kierroksella Gary Anderson oli parempi selvin lukemin, mutta Lim oli ottelussa lähellä fantastista yhdeksän tikan peliä. Kaksi vuotta sitten Ross Smith tiputti Limin avausottelussa ja vuosi sitten Luke Woodhouse teki saman tempun.

Arvio: Paul Lim ei pysy millään Luke Humphriesin perässä, ja Humphries menee toiselle kierrokselle. Van den Bergh vs. Humphries matsista tulee huikea.

Humphries vs. Lim                 3–0
Van den Bergh vs. Humphries           3–2


Paul Lim ja yhdeksän tikan pelin mallia vuodelta 1990.

 

(29) Devon “The African Warrior” Petersen (RSA)

Devon Petersen kuuluu ehdottomasti tämän vuoden yllättäjiin. Aikaisemmin lähinnä tansseistaan tunnettu 34-vuotias eteläafrikkalainen on noussut jopa sijoitetuksi pelaajaksi tämän vuoden MM-kisoihin. Players Championship -turnauksissa Petersen eteni kerran finaaliin, jonka mies hävisi niukasti Gerwyn Pricelle. Hän oli mukana myös kolmesti välierissä. Syyskuussa nähtiin todellinen jymypotti, kun Petersen nappasi German Darts Championship -turnauksen voiton, kaataen mm. Pricen, Rob Crossin ja finaalissa Jonny Claytonin. Paras suoritus TV-kilpailuissa tuli European Championshipissa, jossa Petersenin ottelut päättyi välierätappioon James Wadelle. 

Parhaimmillaan tämän kauden aikana on tuntunut, että tripla20 on hehtaarien kokoinen Petersenille. Sen verran kauniisti tikka osoitteensa ajoittain löysi.

Kahdeksannen kerran Ally Pallyyn saapuvan Petersenin paras suoritus aikaisimpina vuosina on ollut paikka 16 joukossa. 2014 James Wade tiputti miehen neljännesvälierässä selvin lukemin ja kaksi vuotta sitten Nathan Aspinall voitti tasaisen kamppailun lopulta 4–3. Viime vuonna eteläafrikkalaisen taival päättyi avauskierroksen tappioon Luke Humphriesille.

Steve “The Shamrock” Lennon (IRL) vs. Daniel Larsson (SWE)

Viime vuoden World Cup of Darts -finalistin Steven Lennonin kausi ei ole ollut aivan sitä mihin varmasti irlantilainen itse oli tähdännyt. 27-vuotias eteni kertaalleen Players Championship -turnauksessa välieriin, mutta siihen ne ilon aiheet oikeastaan jäävätkin. Kolmessa European Tourin osakilpailussa hän pääsi 2. kierrokselle, mutta kaikki tv-kilpailut päättyivät avauskierroksen tappioon.

Neljättä kertaa MM-turnaukseen saapuva Lennon ei ole varsinaisesti saanut nauttia menestyksestä Ally Pallyssa. Kolmen vuoden aikana Lennon on voittanut yhden otteluparin, kaksi vuotta sitten kaatui James Bailey selvin erälukemin 3–0. Viime vuonna Lennon kärsi avauskierroksen tappion Callan Rydzille.

Lennon lähtee parantelemaan MM-historiaansa ruotsalaista Daniel Larssonia vastaan. 39-vuotias uppsalalainen on heittänyt ensimmäistä vuottaan PDC:n Tour Cardin omaavana heittäjänä. Parhaaksi suoritukseksi miehelle jäi yksi neljännesvälieräpaikka Players Championship -turnauksessa. Kisapaikan Larsson lunasti PDC:n Nordic & Baltic -rankinglistan kärkinimenä.

Larsson on mukana toisissa PDC:n MM-kilpailuissa. Kaksi vuotta sitten mies debytoi varsin näyttävästi tiputtaen Robert Thorntonin. Toisella kierroksella kuitenkin Kim Huybrechts nappasi selvän voiton ruotsalaisesta.

Arvio: Ei tässä pitäisi hirveästi olla epäselvyyttä, mutta MM-turnaus on siitä hauska, että mitä vaan voi tapahtua.

Lennon vs. Larsson                3–1
Petersen vs. Lennon             3–0

 

(6) Nathan ”The Asp” Aspinall (ENG)

UK Openin voittaja viime vuodelta heitti jälleen kelpo kauden tourilla. Nathan Aspinall nappasi kaksi Players Championship -turnaus voittoa, ja keväällä mies oli myös Home Tourin voittaja. Ensi kertaa Premier Leaguessa ollut Aspinall oli erinomainen koko kauden ja eteni aina loppuotteluun asti. Finaalissa Glen Durrant oli parempi tiukan väännön jälkeen. Syksyn isoissa tv-turnauksissa 29-vuotiaan stockportilaisen tekeminen oli kehnomman puoleista. Parhaaksi suoritukseksi jäi puolivälieräpaikka Grand Slam of Dartsissa.

Aspinall tuli raketin lailla dartsmaailman huipulle juuri Ally Pallyssa kaksi vuotta sitten. Turnausdebytanttina Aspinall eteni aina välieriin asti, jossa kuitenkin Michael Smith oli miestä etevämpi. Vuoden 2019 aikana Aspinall näytti, että menestyminen ei ollut pelkkä suonenveto. Ja viime vuoden MM-turnauksessa tullutta välieräpaikkaa osattiin jo hieman odottaa. Silloinkin Aspinall kärsi tappion välierässä tulevan finaalin häviävälle osapuolelle, tällä kertaa siis Michael van Gerwenille.

Aspinall on tällä hetkellä ehkä jopa Englannin ykkösheppa MM-turnauksen voittajaksi. Miehen tekniikka ei ole aivan puhtain mahdollinen, mutta mies on näyttänyt, että tulosta hän voi tehdä. Aspinall varmasti haluaa parantaa kahta välieräpaikkaansa Ally Pallyssa.

Scott “Scotty 2 Hotty” Waites (ENG) vs. Matt ” Ginga Ninja” Campbell (CAN)

Onpa hienoa nähdä BDO-puolen legenda PDC:n MM-kilpailuissa. Grand Slam -voittaja vuodelta 2010 Scott Waites tienasi PDC:n Tour Cardin täksi kaudeksi ja on nyt mukana ensimmäistä kertaa Ally Pallyssa. Ennen PDC:lle siirtoa puuseppänä työskennellyt Waitesin kausi oli melko tasapaksu. 43-vuotias Waites mahtui juuri ja juuri Players Championshipin rankinglistan 64 parhaan joukkoon, joka kertoo osansa siitä, että menestyminen ei varmasti ollut täysin toivottavaa. MM-kilpailuihin pääsemiseen auttoi muutama voitto European Tourilla ja voitoista saadut rankingrahat.

Waites on kaksinkertainen maailmanmestari BDO:n puolelta. Hän oli Lakesiden kuningas vuonna 2013, kun finaalissa kaatui Tony O’Shea erin 7–1 ja vuonna 2016 Jeff Smithin kaatuessa samoin lukemin. Kaksi vuotta sitten Waites kärsi finaalitappion Glen Durrantille ja vuosi sitten matka päättyi puolivälierätappioon Scott Mitchellille. Mielenkiintoista nähdä mihin Waites pystyy Ally Pallyssa.

Toista vuotta putkeen MM-turnauksessa mukana on 31-vuotias kanadalainen Matt Campbell. Campbell tienasi paikkansa MM-turnaukseen CDC:n (Championship Darts Corporation) Kanadan karsintaturnauksen kautta. Viikonlopun aikana heitettiin neljä erillistä turnausta, joiden pohjalta tulleen rankinglistan Campbell voitti. Hän voitti yhden turnauksen ja oli kahdesti häviävänä osapuolena finaalissa. Campbell nähtiin marraskuussa Kanadan World Cup of Darts-joukkueessa yhdessä Jeff Smithin kanssa. Joukkue kaatoi avauskierroksella Pohjois-Irlannin ja 2. kierroksella Uuden-Seelannin. Puolivälierissä Belgia oli kuitenkin vahvempi.

Viime vuonna Campbell nähtiin siis ensimmäistä kertaa Ally Pallyssa. Mies kohtasi avausottelussa Mark McGeeney’n, jonka Campbell pystyi kyllä laittamaan tiukoille, mutta kärsi 1–3 tappion.

Arvio: Aspinall on omissa papereissani MM-turnauksen yksi mestarikandidaateista. Näin on helppo sanoa, että päättyi Waitesin ja Campbellin ottelu miten tahansa, kolmatta ottelua tuon ottelun voittaja ei tule näkemään.

Waites vs. Campbell              2–3
Aspinall vs. Campbell            3–0

 

(10) Ian ”Diamond” White (ENG)

Stoke-on-Trentistä on tullut monia kovia darts-heittäjiä ja Ian White on yksi heistä. White on tunnettu pitkään yhtenä tourin parhaista heittäjistä lattiakilpailuissa, mutta tv-kilpailuissa aina jokin on mennyt vikaan. Ja niin myös tänä vuonna. 50-vuotiaan Whiten parhaaksi tv-suoritukseksi jäi European Championshipissa Michael van Gerwenin kaataminen ja puolivälierätappio Devon Petersenille. Tyypillistä Ian Whitea nähtiin mm. World Matchplay’n avauskierroksen tappiossa Joe Cullenille (pelein 12–13) sekä samalle miehelle koettu tappio Players Championship Finaaleiden neljännesvälierissä (pelein 8–10).

Players Championship -turnauksissa tälläkin kaudella hyvää jälkeä tehneen Whiten taival Ally Pallyssa on päättynyt hyvin monena vuotena melko nopeasti. Vuonna 2014 White oli mukana puolivälierissä, mutta sen jälkeen mies on ollut vain kerran edes 16 joukossa. Viimeisenä kahtena vuotena Whiten pelit ovat päättyneet avausotteluun. Kaksi vuotta sitten mies suli Devon Peterseniä vastaan aivan käsittämättömällä tavalla ja vuosi sitten Darius Labanauskas oli Whitea parempi erin 3–1.

Saa nähdä auttaako Whitea se, että Ally Pallyssa ei tänä vuonna ole täyttä salia pitämässä meteliä.

Kim “The Hurricane” Huybrechts (BEL) vs. Di Zhuang (CHI)

35-vuotias belgialainen aikoinaan Premier Leaguessa heittänyt Kim Huybrechts, saapuu Ally Pallyyn jo kymmenennen kerran. Huybrechtsilla on ollut allaan vaikeita vuosia, mutta tänä vuonna tekeminen on ollut aivan kelpo tasolla. Miehen vuoden tähtihetkiksi voitanee nimetä World Cup of Dartsin välieräpaikka yhdessä Dimitri Van den Berghin kanssa sekä kaksi Players Championship -turnauksen välieräpaikkaa. Huybrechts pääsi mukaan myös World Grand Prixiin sekä European Championshipiin, joissa Gerwyn Price tiputti miehen hyvissä ajoin.

Huybrechtsin paras suoritus MM-turnauksesta on hänen ensimmäiseltä kerraltaan vuodelta 2012, kun hän kärsi puolivälierätappion Andy Hamiltonille. Viime vuoden turnauksessa Huybrechts tippui kolmannen kerran urallaan MM-turnauksessa 16 parhaan joukossa. Hän kaatoi Geert Nentjesin, Rob Crossin sekä Danny Noppertin ennen tappiotaan Luke Humphriesille.

Lokakuussa Huybrechts ilmoitti Twitterissä vaihtavansa sisääntulobiisiään ja kyseli uusia vaihtoehtoja seuraajiltaan. Hi Ho Silver Lining oli ainakin yksi omista suosikeistani sisääntulokappaleista puhuttaessa, joten päätös on sillä tavalla harmi.

Huybrechtsin avauskierroksen vastustaja on 39-vuotias kiinalainen turnausdebytantti Di Zhuang. Zhuang lunasti paikkansa Ally Pallyyn marraskuussa PDC:n Aasian Kiinan karsinnan kautta. Finaalissa Zhuang kaatoi puhtain 3–0 erin Wenge Xien. Zhuangin oli tarkoitus osallistua marraskuussa World Cup of Dartsiin yhdessä Zizhao Zhengin kanssa, mutta he eivät päässeet Guangzhoun lentokenttää pidemmälle lentokentän sisäisten hallinnollisten ongelmien takia.

Aasialaiseen tapaan Zhuang on enemmän nähty soft-tip dartsin parissa. Kiinalaiset eivät ole pitkään aikaan ottelun voittoa Ally Pallyssa juhlineet ja tuskin sitä nähdään Zhuanginkaan kohdalla.

Arvio: Huybrechts kaataa Zhuangin. Whiten ja Huybrechtsin ottelusta tulee todella mielenkiintoinen. Huybrechtsin menestys on ollut Ally Pallyssa paljon parempaa viime vuosina mitä Whiten. Ottelusta saattaa tulla todellinen trilleri.

Huybrechts vs. Zhuang         3–0
White vs. Huybrechts           3–2