Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

Robert Helenius otti voiton Las Vegasissa teknisellä tyrmäyksellä

Kuva: Instagram: heleniusrobert

Robert Heleniuksen painavat lyönnit saivat puolalaisen Adam Kownackin sortumaan epäurheilijamaiseen käytökseen, ja tuomari joutui keskeyttämään suomalaisen paluuottelun.

Teksti: Niina Karjalainen

Robert ”Nordic Nightmare” Helenius otteli Las Vegasin nyrkkeilyillassa raskaan sarjan ottelun puolalaista Adam Kownackia vastaan. Kyseessä oli uusintaottelu, kun pari kohtasi edellisen kerran viime vuoden maaliskuussa. Tällöin Helenius vei voiton tyrmäyksellä neljännessä erässä. 

Kownacki sai myös Las Vegasin illassa tuntea heti ensimmäisestä erästä lähtien Heleniuksen takasuoran, jolla hän horjutti vastustajaansa useaan otteeseen.

“Hän sai heti ensimmäisessä erässä kovia iskuja. Hän ei pystynyt iskemään minua enempää kuin yhdesti. Vein hänet takaisin siihen tilaan, mihin viime ottelussa jäätiin. Se ei ole hyvä paikka olla. Toivon, että hänellä on kaikki hyvin,” kommentoi Helenius ottelun jälkeen Fight Sportsin haastattelussa.

Kolmannessa erässä turhautunut Kownack alkoi iskemään Heleniusta vyön alle. Kolmannen kerran jälkeen tuomari joutui puuttumaan tilanteeseen ja keskeytti ottelun kuudennessa erässä.

”Hän turhautui, kun sai kovia osumia, joten en tiedä, millaista on siinä mielentilassa. Vyön alle iskeminen häiritsi minua ja jopa huusin hänelle kehässä, että miksi sinun täytyy tehdä näin.” 

Uran tärkein ottelu

Ottelu oli Heleniuksen uran isoin ja merkittävin. 37-vuotias Helenius alkaa olla uransa loppupuolella, vaikka hän kokeekin olevansa elämänsä iskussa.

”Olimme harjoitelleet tähän otteluun kaksi vuotta. Olin valmis. Vaikka mitä vaan olisi tullut vastaan, olin valmis.”

Voitolla Helenius on lähempänä raskaan sarjan mestaruusottelua kuin koskaan. Tämä luo mahdollisuuksia uusiin kovempiin nyrkkeilyotteluihin. 

Helenius ei kuitenkaan mieti vielä tulevaa.

”Tämä oli minun päätavoitteeni. Nyt minun pitää palata kotiin ja miettiä kaikki uudelleen. Tulimme tänne voittamaan, mutta näimme vain tämän ottelun: tämä oli pääottelu.”

Heleniuksen on puhuttu kuittaavan voitokkaasta ottelusta noin puoli miljoonaa euroa, joka on tiettävästi isoin suomalaisen nyrkkeilijän koskaan saama ottelupalkkio. Tällä saadaan edes jonkinlaista korvausta kaikkiin niihin kuluihin, joita vuosien aikana on kertynyt muun muassa harjoitusleireiltä.

 

Exit mobile version