Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

Ennakko: David kohtaa Goljatin Plzeňissä

12. lokakuuta Mestareiden liigan lohkovaiheen toinen kierros lähtee käyntiin C-lohkossa. FC Viktoria Plzeň isännöi FC Bayern Müncheniä kotiareenallaan Plzeňin kaupungissa Tšekeissä. 

Tammikuussa 2020 Bayern-Schalke04- tifossa muisteltiin holokaustin uhreja. (Kuva: Leevi Auer)

Teksti: Leevi Auer

Joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa 2013 samaisessa lohkovaiheessa. Tämänkin ottelun Bayern voitti 5-0, kuten myös viimeisimmän kohtaamisen 4. lokakuuta. Edellinen Plzeňissä pelattu koitos päättyi vain 1-0 Bayernin vierasvoittoon. 

Kokemusta Mestarien liigasta Bayernilta löytyy moninkertainen määrä. Viktoria Plzeň on pelannut 41 ottelua ja Bayern Münchenille niitä on kertynyt 372 kappaletta.

Bayernilta löytyy myös kokemusta Mestareiden liigan voitosta. “Die Roten” on päässyt nostamaan pokaalin kuudesti. “Viktoriánin” menestys on katkennut aina lohkovaiheeseen ja on saavuttanut vain kourallisen voittoja.

Loukkaantumiset molempien riesana

Loukkaantumiset pakottavat molemmat joukkueet muokkaamaan avauskenttiään. Viime viikolla pelatussa ottelussa molemmilta löytyi viisi vahvistettua loukkaantumista ja näihin tuskin tulee suurempia muutoksia. Tuorein loukkaantuminen lankesi Bayernin Alphonso Daviesille hänen saatuaan aivotärähdyksen.

Samaisessa C-lohkossa kamppailevat myös FC Barcelona ja FC Internazionale Milano. Bayernille on tässä vaiheessa kertynyt yhdeksän maalia kolmessa pelissä. Omissa verkoissa ei ole pallo käynyt kertaakaan Manuel Neuerin toimiessa muurina.

Plzeňin statistiikat eivät ole yhtä imartelevia, sillä päästettyjä maaleja on tullut jo 12. Ainoa tehty maali onnistui Barcelonaa vastaan, ja maalista kunnia kuului Jan Sykoralle

Bayern lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta 90 minuutin aikana mikä vain on mahdollista. Aloituspilliin puhalletaan Doosan Arénalla keskiviikkona 12. lokakuuta kello 21:00 paikallista aikaa. Suomessa ottelu alkaa kello 22:00 ja se on katsottavissa CMore Sport- palvelussa.

Exit mobile version