Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

Vantaan kiekkoillassa tasainen vääntö

K-Vantaa ja IPK tarjosivat lauantai-iltana viihdyttävän jääkiekkopelin, josta ei puuttunut maaleja, eikä dramatiikkaa. Pidemmän korren vei kuitenkin lopulta IPK, joka vei kaksi pistettä mukanaan Iisalmeen 4-3 jatkoaikavoitolla.

Teksti: Piia Utoslahti

Molemmat joukkueet olivat pelanneet eilen. Kumpikin joukkue lähti otteluun tappio niskassaan. K-Vantaa hävisi Peliitoille Heinolassa 4-2 ja IPK Kiekko-Espoon vieraana 4-1. Se ei kuitenkaan savolaisvieralilijoiden jaloissa painanut vaan hyökkäys toisensa jälkeen vyöryi kohti K-Vantaan maalia. IPK:n pitkä painostus tuotti tulosta ja ajassa 6:48 savolaiset siirtyivät 0-1 johtoon. Maalin naulasi Henri Kivioja, joka siirsi oman laukauksensa reboundkiekon verkkoon. Syötön maaliin tarjoili Jiri Parviainen. IPK oli lähellä siirtyä kahden maalin johtoon vajaa kaksi minuuttia myöhemmin, mutta osuma hylättiin lopulta. Kiekko ei ollut ylittänyt maaliviivaa kokonaan. IPK painosti kovasti ensimmäisen erän aikana. K-Vantaa sai ensimmäisen laukauksen kohti vieraiden maalia vasta ajassa 12:15.

Vantaalaiset hallitsivat näennäisesti ensimmäisen erän loppua, mutta torjuntojen valossa se ei näkynyt, kotijoukkueen maalilla Samuli Tervo torjui 13 kertaa, kun vieraiden Eetu Randelin nappasi kolme koppia.

Joukkueiden otteista eivät eiliset pelit näkyneet (Kuva: Piia Utoslahti)

Kotijoukkue herää toiseen erään

Toisen erän alussa huomasi, että kotijoukkue tuli erään selvästi valmiimpana kuin vierasjoukkue. Erän ensimmäiset jäähyt nähtiin kun oli pelattu vähän yli puolitoista minuuttia. K-Vantaan Nikke Kettukangas ja IPK:n Valtteri Pihlajamäki komennettiin kaksiminuuttisille pystypainista vantaalaisten maalilla. IPK pystyi luomaan terävämmät maalipaikat tasavajaalla, mutta lisäosumia vieraat eivät saaneet aikaan.

Ajassa 27:48 K-Vantaan Ville Rautiala tasoitti pelin ja pääsi huudattamaan kotiyleisöä. IPK otti pelin kuitenkin hallintaansa maalin jälkeen ja hyökkäys toisensa jälkeen vyöryi kohti vantaalaismaalia. Samuli Tervo kotijoukkueen maalilla kuitenkin osoitti olevansa oivassa pelivireessä ja napsi torjuntoja toisensa jälkeen. Kesken iisalmelaispainostuksen Henri Knuutinen ajettiin vierailta boksiin ja vantaalaiset pääsivät jauhamaan vaarallista ylivoimaansa. Puolitoista minuuttia ylivoimaa ehdittiin pelaamaan, kun kiekkoa kaivettiin vieraiden maalista. Kauniin ylivoimaosuman viimeisteli Tomi Palo.

Erän lopussa nähtiin vielä kahinaa. Kivioja taklasi päähän K-Vantaan pelaajaa ja sai suihkukomennuksen. Tällä kertaa IPK:n alivoima oli kuitenkin rautaa ja se kesti kotijoukkueen tiukan painostuksen. Toisessa erässä Tervo torjui 10 ja Randelin viisi kertaa.

Pelistä ei puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita (Kuva: Piia Utoslahti)

Tasaista vääntöä kolmannessa erässä

Heti viisiminuuttisen päätyttyä kolmannen erän alussa, vierasjoukkue tuikkasi pelin tasoihin. Hanakasti maalia koko pelin hakenut Oskari Mikkonen laukoi hienon osuman. Maalin jälkeen kumpikin joukkue haki vimmatusti johtomaalia.

Ajassa 49:46 K-Vantaan Ville Österman lähetettiin istumaan kaksiminuuttista kampituksesta. Tällä kertaa iisalmelaisylivoima oli tehokasta, sillä vain 10 sekuntia jäähyn alkamisesta kiekkoa kaivettiin vantaalaisten maalista. Maalin pääsi ohjaamaan Alexander Cotton vastustamattomasti ohi maskissa olleen Tervon.

IPK otti pelin haltuunsa jälleen kerran maalin jälkeen. Se näytti jo vievän kolme pistettä mukanaan Savoon, mutta K-Vantaan Tomi Purmo oli toista mieltä ja hän tuikkasi tiukan rannelaukauksen vastustamattomasti ohi Randelinin ajassa 57:18. Tasatilanteessa 3-3 mentiin jatkoajalle.

IPK:lle kaksi pistettä jatkoajalla

Jatkoajan alussa kotijoukkueella oli paikkansa ratkaista peli, mutta Randelin IPK-maalilla napsi kiekot kiinni. Kesken kotijoukkueen painostuksen IPK:n kultakypärä Ville Sippala pääsi nokikkain Tervon kanssa, eikä hän paikastaan erehtynyt vaan nosti kiekon hallitusti vantaalaismaaliin ylänurkkaan ajassa 62:15. IPK:lle maukkaat kaksi pistettä Iisalmeen kotiin viemisiksi, K-Vantaa joutuu tyytymään yhteen pisteeseen. K-Vantaa jatkaa kauttaan torstaina, kun FPS saapuu Vantaalle. IPK:n kausi jatkuu puolestaan ensi viikon perjantaina, kun iisalmelaisnippu matkustaa Imatralle Ketterän vieraaksi. K-Vantaa jatkaa sarjataulukossa toisena, IPK:n sarjasijoitus on tällä hetkellä kuudes.

Ottelun maalit:

Kiekko-Vantaa–IPK 3–4 JA (0–1, 2–0, 1–2, 0–1)

6.48 0–1 Henri Kivioja (Jiri Parviainen) VT

27.48 1–1 Ville Rautiala (Emil Oksanen, Oliver Tuhkanen)

32.48 2–1 Tomi Palo (Tomi Purmola, Juuso Fagerström) YV

42.29 2–2 Oskari Mikkonen (Kalle Matikainen, Atte Karppinen)

49.56 2–3 Alexander Cotton (Ville Sippala, Veikka Halonen) YV

57.18 3–3 Purmola (Mikael Menna)

62.15 3–4 Sippala (Halonen)

Torjunnat:

Samuli Tervo, K-Vantaa 13+10+9+1=33

Eetu Randelin, IPK 3+5+10+4=22

Yleisöä 446

Juttua muokattu 16.10.2022 klo 15.01, korjattu asiavirhe

Exit mobile version