Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

Italialle tenniksen MM-kultaa, murskasi finaalissa Australian

Italia nostaa kannua

Sunnuntai-iltana käydyn tenniksen Davis Cupin, eli MM-titteliottelun voitti näytöstyylillä Italia. Suomi sijoittui turnauksessa sijoille 3-4, jota voi pitää Suomen kaikkien aikojen parhaana palloilutuloksena.

Teksti: Jani Rinkinen

Kuvat: Juuso Issakainen

Italia voitti myöhään sunnuntai iltana tenniksen MM-kultaa suoraan kahdessa ottelussa, kun se kukisti Australian suoraan 2–0.

Ensimmäinen ottelupari oli ennakolta tasainen, kun siinä kohtasi Australian Alexei Popyrin ja Italian Matteo Arnaldi. Ensimmäinen erä sujui Italialais komennossa, kun Arnaldi voitti erän 7–5. Toiseen erään austraalialainen sisuuntui kuitenkin ja voitti sen selkeästi 2–6. Kolmannessa erässä Arnaldi oli taas vahvempi ja siirsi Italian otteluvoitoin 1–0 johtoon.

Toisessa ottelussa kohtasivat Italian ykköspelaaja Jannik Sinner ja Australian Alex de Minaur. Italian Sinner on atp-rankinginlistan nelonen ja näinollen oli ottelun ennakkosuosikki. Ensimmäisessä erässä Sinner mursi kahdesti australialaisen syötön kahdesti ja voitti ensimmäisen erän 6–3. Toisessa erässä Sinner ei jättänyt selittelylle sijaa, vaan mursaksi vastustajansa suoraan 6–0. Voiton juhlat olivat valmiina alkamaan. Italia on vuoden 2023 maailmanmestari.

Tavoitimme Malagasta suomalaisen Juuso Issakaisen, joka päätyi katsomaan finaalia, kun vaimo oli ostanut finaaliliput kuultuaan turnauksesta Radiosta.

”Olimme vaimon kanssa varannett matkan Marbellaan, vaimo kuuli radiosta, että Davis Cup on Malagassa ja osti liput finaaliin. Liput piippuhyllylle maksoivat 65€ kappale”

”Areena oli melkein täynnä. Tunnelma oli finaalin arvoinen, molemmilla joukkueilla oli rytmiryhmät mukana. Paikalla oli enemmän Italian kannattajia.”

”Suomalaisia bongattiin finaalista muutama yksittäinen pelipaita, lippu ja kaljanostaja”

Lopuksi kysyin vielä, että purasiko tenniskärpänen?

Ehdottomasti! Lisäksi aiomme tämän innoittamana pelata lomalla padelia!