Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

Huuhkajat aikataulussa

Siipirikkoinen Ranska on juuri lyönyt Suomen ja Olympiastadionin ympärillä parveilee pettyneitä huuhkajafaneja. Kovassa MM-karsintalohkossa tappio tuskin oli viimeinen. Joukkueen ykköshyökkääjä, Schalken penkkiä kuluttava Teemu Pukki oli luvattoman pehmeä ja Suomen jo ennestään historiallisen huono FIFA-ranking sijoitus tullee tappion myötä laskemaan entisestään.  Ei hyvältä näytä.

Tappio on aina tappio, mutta moni tuntuu unohtavan, että Paatelainen on jo joukkueen peräsimeen astuessaan ilmoittanut Huuhkajien päätavoitteeksi kesän 2016 EM-kisoihin selviytymisen.  Ja mielestäni suunta on oikea. Maajoukkueen mukana ei enää roikoteta Johanssonin saatika Nurmelan tai Wissin tapaisia mukatasokkaita täytemiehiä vaan nuoret pelaajat yritetään ajaa sisään joukkueeseen hyvissä ajoin seuraavia karsintoja ajatellen. Esimerkkinä 94-syntynyt Jere Uronen.

Suomen joukkueen runko on tällä hetkellä ehkä nuori, mutta kuitenkin potentiaalinen. Ring, Pukki, Toivio, Raitala, Ojalat, Riskit jne. tulevat vielä kahden vuoden aikana kehittymään varmasti.  Vastaavasti nykyiset, ”kokeneet”, avainpelaajat ovat jo nyt tehneet hyvää uraa Euroopassa ja ovat seuraavissa karsinnoissa vasta parhaassa peli-iässä. Ja kun ottaa huomioon, että Euroopan kärki ei tunnu olevan toivottoman kaukana nytkään, niin olisikohan ensi karsinoissa vihdoin Huuhkajien vuoro juhlia?

Oi Suomi on!

Exit mobile version