Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

Pavel Datsyuk – uskollinen taiteilija

Pavel Valerjevits Datsyuk (20. heinäkuuta 1978 Sverdlovsk, Venäjän SFNT, Neuvostoliitto) On venäläinen jääkiekkoilija ja pelipaikaltaan keskushyökkääjä.

Koko 10 -vuotisen NHL-uransa hän on pelannut Detroit Red Wingsin riveissä. Mikä osoittaa uskollisuutta joukkuetta kohtaan.

Pavel Datsyuk:ia pidetään todellisena herrasmiespelaajana. Tästä kertoo se, että hän on voittanut kyseisen palkinnon NHL:ssä neljä kertaa vuosina 2006-2009.

Datsyukilta löytyy palkintokaapista henkilökohtaisten palkintojen lisäksi kaksi Stanley Cup pokaalia, yksi olympiapronssi sekä MM-kisoista kultaa, hopeaa ja pronssia.

Siihen nähden, että hän pelaa puolustavan hyökkääjän roolissa on tehoja syntynyt kovalla tahdilla. NHL:ssä hän on 779 ottelussa tehnyt 767 pistettä (255+512).

Huhut olivat viemässä Datsyukin KHL-liigaan, mutta ne huhut hän itse ampui kesällä alas ilmoittamalla Twitter-tilillään seuraavaa:

– Hyvät ystävät, kiitos teille kaikille tuesta, jota olette osoittaneet minua ja Red Wingsiä kohtaan. Odotan innolla pelaavani täällä vielä useita vuosia.

Jori Pessala

Lähteet:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pavel_Datsjuk

http://www.nhl.com/ice/player.htm?id=8467514&view=notes

http://www.jaakiekkoexpertti.com/datsyuk-jatkamassa-sittenkin-detroitissa/

Kuvankaappaus:

http://www.hdwpapers.com/pavel_datsyuk_red_wings_wallpaper-wallpapers.html

Exit mobile version