Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

Näin tähtipelaajan pelipäivä etenee

Miko Kailiala kotinurkillaan

Salibandyliigassa helsinkiläistä EräViikinkejä edustava ja maajoukkueeseenkin kuuluva Miko Kailiala kertoo, miten pelipäinä etenee, kun vastaan asettuu vieraspelissä Oilers, viime kauden finalisti ja rakas kiistakumppani Espoosta.

Herätys tapahtui klo 9 aikaan, mutta tällaisinä aamuina, kun ei olllut kiire mihinkään, oli mukavaa makoilla sängyssä hieman pidempää. Sitten oli vuorossa aamupala ja kahvit. Aamupalan jälkeen oli aikaa pienelle kävelylenkille, ja siinä yhteydessä hoidettiin kaupassa käynti. Kotona oli vuorossa suihkuttelut, ja suihkun jälkeen viime yön  UFC-ottelut taustalle pyörimään.

Mitä vähemmän pelipäivinä on asioita hoidettavana, sitä parempi. Opiskelut on syytä jättää pois lounaan jälkeen, jotta keskittyminen itse peliin ei häiriinny.

Normaalisti Pasilan Jamie Oliver tykkää syödä kunnon pihvin pelipäivänä, mutta tänään lounaaksi valikoitui urheilupiireistä tuttu kanapasta. Lounaan jälkeen tuli viestiä Sveitsissä asuvalta ystävältä ja seuraava tunti menikin leppoisasti Skypessä jutustellessa. Rupattelu ystävän kanssa loi hyvät fiilikset peliä varten.

Kello 15.00 starttasi auto Pasilasta kohti Tapiolan urheilupuistoa, ja kyytiin hyppäsi mukaan kämppäkaveri ja seuratoveri Janne Hyvönen. Useista punaisista valoista johtuen auto saapui Oilersin kotihallin pihalle noin 20 minuuttia myöhemmin, eli noin 1,5 tuntia ennen pelin alkua.

Hallilla haetaan musiikin avulla pelifiilistä ennen alkulämpöä ja usein musiikiksi valikoituu räppiä Atlantin toiselta puolelta esimerkiksi Eminemiltä, 50 Centiltä ja Ice Cubelta. Itse alkulämmittelyssä on tärkeää saada hyvä fiilis päälle. Muutamat hyvät laukaukset, jotta saa hyvän tuntuman päälle ja kiertoharjoituksissa pelinomaisia suorituksia. Viimeiset hetket kopissa ennen peliä huudetaan ja rellestetään, jotta saisi hyvän fiiliksen tarttumaan muihin.

Itse peli lähti hyvin käyntiin joukkueelta, ja saaliina oli selvä 9-4-voitto. Yleensä pelit Oilersia vastaan ovat olleet tiukkoja ja osittain kuumiakin, mutta tänään vastustaja oli kokoajan askeleen perässä. Omasta pelistä löytyy tietysti aina parannettavaa, mutta kauden avausmaalinen tekeminen tietenkin piristi.

Pelin jälkeen muutamat läpät tuttujen vastustajien kanssa, minkä jälkeen loppuveryttelyt ja venyttelyt. Suihkun jälkeen auton nokka kohti Pasilaa ja kotimatkalla tarttui pizza mukaan. Loppuilta sujui leppoisissa merkeissä jääkiekon World Cuppia seuratessa.

Miko Kailiala kotinurkillaan Pasilassa

 

Teksti: Ville Sonninen

Kuvat: Julia Siven

 

 

 

 

 

Exit mobile version