Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

Kolumni: Stadin derbyn paluu?

HIFK otti tärkeän voiton EIF:stä viikonloppuna ja kohenteli asemiaan miesten ykkösessä, kun enää neljä kierrosta on jäljellä. Stadilaisten nousu takaisin Veikkausliigaan olisi parasta mitä kotimaiselle jalkapallolle voisi tänä vuonna tapahtua.

Samaan aikaan kun HJK varmistelee mestaruuttaan hyvissä ajoin Veikkausliigassa, HIFK:lla on kauden tärkeimmät ottelut edessään. Ykkösen sarjataulukossa neljä joukkuetta mahtuu viiden pisteen sisään. Taistelu suorasta nousupaikasta käydään tällä hetkellä HIFK:n ja KPV:n kesken. Keskinäinen ottelu näiden joukkueiden välillä käydään vielä viimeistä edellisellä kierroksella Helsingissä.

Stadin derbyn poisjäänti kuluvalta liigakaudelta oli suuri pettymys monille Veikkausliigan seuraajille. Helsinkiläisten kohtaaminen Telia 5G Areenalla sai joka kerta suurta mediahuomiota. Myös ihmiset jotka eivät niinkään jalkapalloa seuraa, saivat osansa tapahtuman aiheuttamasta hulabaloosta. Aikaa on myös siitä, kun viimeksi Urheilukatu on täyttynyt kahden joukkueen fanilaumojen kovaäänisistä kulkueista. Derbyjen mielenkiinnosta kertoo paljon viimeisen kolmen Derbyn yleisökeskiarvo 9855, kun vertailukohtana klubin viimeisin ottelu Rops:in isäntänä keräsi katsomoon ainoastaan 4021 katsojaa. Kun muistetaan vielä edellisen ottelun panos, joka oli käytännössä mestaruuden varmistaminen on yleisömäärä varsin kehno.

HJK:n faniryhmä Sakilaiset kannustivat omiaan viikonlopun kamppailussa. Kuva: Mari Mäntynen

HJK:n leirissä varmasti odotetaan niin ikään Ykkösen nousukamppailua jännittyneinä. Veikkausliigassa on jo totuttu klubilaisten suvereeniin hallintaan ja verivihollisen paluu samalle sarjaportaalle toisi lisäväriä muuten valjuun liigaan.

Klubin huono menestys eurokentillä ei ole myöskään tuonut tarvittavaa lisäpontta seuran markkinointiin, joten on vaikea saada lehtereille täytettä keskikastin joukkueita vastaan. Kaikki ylimääräinen mediahuomio on koko sarjalle sekä HJK:lle pelkkää plussaa, eikä sitä voi suomalaisessa urheilussa olla koskaan liikaa.

HIFK:lla olisi vihdoin paikka näyttää, että viime visiitistä pääsarjassa on otettu opiksi. Hutilaukauksia talouden puolella ja pelaajahankinnoissa tulee välttää. Säilyminen Suomen korkeimmalla tasolla vaatii jo ammattimaista johtamista niin urheilullisella tasolla kuin toimistonkin puolella. Aika kuitenkin näyttää pääsevätkö stadilaiset kokeilemaan siipiään uudemman kerran Veikkausliigassa.

Toimittaja: Miika Juvonen

Kuvaaja: Mari Mäntynen

Exit mobile version