Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

Real Madrid jyräsi paikallistaistossa

Marco Asensio iski kauden viidennen maalinsa ottelussa Atletico Madridia vastaan. Kuva: Marco Asensio Instagram

Sunnuntai-iltana espanjalaisten jalkapalloihmisten katseet keskittyivät Madridiin. Sarjan kärkipaikalla keikkuva kotijoukkue Real Madrid lähti otteluun ennakkosuosikkina, vaikka valkoisten päävalmentaja Carlo Ancelotti ei ollutkaan kolleegaansa Diego Simeonea onnistunut ennen lyömään.

Teksti: Tatu Haglund

Jalkapallon Espanjan pääsarjan 17. kierroksen helmenä nähtiin paikalliskilpailijoiden Real Madridin ja Atletico Madridin välinen kamppailu Santiago Bernabeulla. Kotijoukkueen alkukausi on ollut onnistunut, kun taas Madridin punavalkoisella puolella on ollut tahmeampaa. Viime kauden mestari Atletico lähti otteluun kymmenen pisteen takamatkalta.

Ottelun alku oli tasaista, eikä huippupaikkoja nähty. Vartin pelin jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua. Asialla oli tuttu parivaljakko. Sairastuvalta kasaan parsittu ranskalaistähti Karim Benzema käytti hyväkseen Atleticon puolustuksen nukahduksen ja käytti paikkansa tuttuun tyyliinsä tylysti hyväkseen. Ranskalaistähti laukoi komeasti ilmasta kotijoukkueen 1-0-johtoon tämän kauden tutkaparinsa Vinicius Juniorin nappikeskityksestä.

Vieraiden ensimmäisen puoliajan vaarallisin maalipaikka nähtiin ottelun 35. peliminuutilla, kun Antoine Griezmann pääsi testaamaan vapaapotkusta belgialaisvahti Thibaut Courtoisn illan virettä. Courtois kuitenkin selvitti vasempaa yläkulmaa kohti menneen terävän laukauksen varmalla torjunnallaan.

Tauolla Real sai kuitenkin huonoja uutisia, kun Benzeman jalka ei kestänyt yhtä puoliaikaa pidempään. Hänet korvasi Luka Jovic. Myös Atletico suoritti kaksi pelaajavaihtoa: Griezmann ja Carrasco pois, Lemar ja Joao Felix sisään.

Atletico tuli toiselle jaksolle hyvällä jalalla, ja varsinkin Joao Felix toi vieraiden peliin juonikkuutta. Hänen kauttaan punavalkoiset saivat luotua vaarallisempia hyökkäyksiä ja laittoivat kotijoukkueen maalilla Courtois’n pistämään parastaan. 

Juuri kun näytti, että Los Blancos oli köysissä, se purki vieraiden prässin tylyllä tavalla. Hienon hyökkäyksen päätteeksi Vinicius pääsi irti vasemmalta ja löysi Marco Asension painottomalta puolelta. Asensio viimeisteli kauden viidennen osumansa varmasti takakulmaan.

Vieraiden kiri ja samalla koko illan peliesitys jäi lopulta laihaksi. Atletico sai luotua muutamia paikkoja, mutta huipputilanteita ei nähty. Courtois pysäytti jälleen kaiken mahdollisen. Ottelun viime hetkillä tulleen Joao Felixin tulisen laukauksen belgialainen torjui naamallaan ja sinetöi Madridin herruuden tällä kertaa Realille loppulukemin 2-0.

Real Madrid venytti eron sarjan kärjessä kahdeksaan pisteeseen toisena olevaan Sevillaan. Atleticon mestaruushaaveet saivat kovan kolauksen, sillä he ovat nyt 13  pistettä paikalliskilpailijaansa perässä.

Exit mobile version