Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

HJK hankki maajoukkuemaalivahdin Celticistä – “Haluamme antaa hänelle paljon peliaikaa”

 

HJK on hankkinut pelaajamarkkinoilta riveihinsä maalivahti Conor Hazardin skotlantilaisseura Celticistä. Klubin urheilutoimenjohtajan Ville Wallenin mukaan pohjoisirlantilainen torjuja tuo maalivahtiosastolle raameja, hyvää avauspeliä ja kovan kilpailutilanteen.

 Conor Hazard HJK:n paidassa   kuva: Lapin Kansa

Teksti: Jesse Hietikko

198-senttinen pohjoisirlantilainen torjuja on viihtynyt Celticin organisaatiossa jo vuoden 2014 heinäkuusta asti, mutta käynyt hakemassa peliaikaa useilla lainapesteillä. Vastuu Celticissä on jäänyt vaatimattomaksi, sillä noin neljän vuoden aikana on Hazard torjunut maalin suulla vain kahdeksan ottelua Celticin riveissä.

Pohjois-Irlannin miesten maajoukkueessa hän on esiintynyt kolmesti kansainvälisissä harjoitusotteluissa. 23-vuotiaan pohjoisirlantilaisen lainasopimus HJK:ssa kestää vuoden 2022 loppuun. 

HJK:n viime kauden ykköstorjujana oli vuonna 1998 syntynyt Hugo Keto. Suomen U-21-maajoukkuemaalivahti torjui Klubin viime kaudella seuran 31. mestaruuteen. Keto on ilmoittanut, että etsii uutta seuraa ulkomailta, vaikka optio HJK:ssa olisi jatkunut kauteen 2022. Sen sijaan ruotsalainen Jakob Tånnander jatkaa helsinkiläisseurassa ja pyrkii haastamaan Hazardia.

 ’’Tämä on Conorille hyvä siirto. Hän saa hyvän mahdollisuuden saada peliaikaa ja olen varma, että hän tarttuu siihen tulevalla kaudella. Uskomme, että HJK Helsinki on loistava ympäristö hänelle’’, kommentoi Celtic FC:n manageri Ange Postecoglou HJK:n sivuilla.

HJK:n urheilutoimenjohtajan Ville Wallénin mukaan uusi hankinta on tarkkaan harkittu.

Miksi päädyitte Conor Hazardiin?

 ’’Meidän scouttaustiimimme on tehnyt syksyn ja talven ajan paljon töitä ja päädyttiin sitten Hazardiin myös senkin takia, että  yhteistyömme Celticin kanssa on ollut hyvää viime kausina.’’

Mitkä ovat hänen vahvuuksiaan?

’’Hän on erittäin raamikas ja hyvin liikkuva maalivahti. Hän on myös kykenevä pelaamaan alakerrassa hyvää avauspeliä ja tiedämme tarkkailusta, että hän on erittäin hyvä torjuja. Haluamme antaa Hazardille paljon peliaikaa ja kokemusta.’’

 Onko teillä selkeää ykköstorjujaa, vai kilpailevatko lähtökohtaisesti Tånnander ja Hazard ykköstorjujan roolista?

’’Meillä on seurassa monta hyvää maalivahtia, ja kaikki ovat yhtä lailla taistossa siitä ykköstorjujan roolista. Selkeä kilpailutila vallitsee joukkueessa vielä näin alkukaudesta.’’

Hazardin aiemmat lainapestit ovat olleet kaikki Skotlannissa. Muuttaminen on tuttua puuhaa. Asuinpaikat ovat olleet pääsääntöisesti Skotlannissa: Falkirkissa, Dundeessa ja pääkaupunki Glasgow’ssa. 

Tammikuussa 2018 Hazard siirtyi ensimmäiselle lainalleen Skotlannin mestaruussarjajoukkue Falkirkiin. Debyytti tuli kuudes päivä helmikuuta Brechin Cityä vastaan, ottelu päättyi Falkirkin 3–1 voittoon. Toinen lainapesti Hazardin uralla oli Patrick Thistlen riveissä. Pohjoisirlantilainen auttoi Glasgow’n vanhinta jalkapalloseuraa muun muassa Skotlannin Cupin neljännesvälieriin. Kolmas lainapesti tuli Dundeesta. Seura joutui hankkimaan maalivahdin, kun Dundee FC:n ykköstorjuja Jack Hamilton joutui umpilisäkkeen leikkaukseen.

Hazardin lyhyt ajanjakso Dundeessa oli hyvin menestyksekäs niin pelaajalle kuin seuralle. Osapuolet päättivät jälleen solmia sopimuksen vuoden 2020 tammikuussa, ja helmikuussa Hazard pääsi takaisin ykköstorjujan roolin.

Seuraavat kuusi ottelua olivat Dundeelle ja Conor Hazardille varsinaista ruusuilla tanssimista, sillä näissä  Dundee päästi vain yhden maalin. Joukkue viiletti peräti viiden ottelun nollapeliputkessa, kunnes pandemian aiheuttamat rajoitukset pakottivat kauden 2019-20 ennenaikaiseen loppuun.

Exit mobile version