Otteluennakko: K-Vantaa-IPK

Mestiksessä kotijoukkue K-Vantaa saa vieraita Savosta. Viime kausien tasaisessa taisteluparissa ei nytkään ole selkeää ennakkosuosikkia.

Teksti: Piia Utoslahti

K-Vantaa on aloittanut kautensa tehden ja päästäen paljon maaleja. K-Vantaa on kauden seitsemässä ottelussaan tehnyt 29 maalia. Oma verkko on heilunut 26 kertaa.

Vierasjoukkue IPK on tehnyt viidessä kauden pelissään 22 maalia ja päästänyt 14.

Lauantaina pelattava ottelu on kummallekin joukkueelle viikonloppuna toinen, K-Vantaa pelaa perjantaina Peliittojen vieraana Heinolassa, IPK vierailee perjantaina puolestaan K-Espoon kotihallissa.

 

Kiekko-Vantaan pelaajat seurasivat tarkasti valmentaja Simo Mälkiän ohjeita fläppitaululta valmistavissa harjoituksissa. (Kuva: Ellen Koskinen)

Erikoistilannepelaaminen kunniaan

K-Vantaan alkukauden erikoistilannepelaaminen on ollut mallillaan: ylivoimalla joukkue on onnistunut jauhamaan kolmasosan maaleistaan. Alivoimakin on onnistunut, vastustajat ovat saaneet tehtyä vasta kaksi ylivoimamaalia K-Vantaan verkkoon.

IPK:n erikoistilannepelaaminen on tämän kauden alussa ollut myös huimalla tasolla: peräti seitsemän tehtyä ylivoimamaalia viiteen alkukauden otteluun ja kolme päästettyä alivoimamaalia.

Vantaalaisten maalivahdeista Aleksi Seppälä (oik.) on nostettu edustusjoukkueen riveihin A-nuorista (Kuva: Ellen Koskinen).

 

Seuraa heitä:

K-Vantaa: Erkka Seppälä. Saako tämä nuori näytönpaikkaa liigassa? Alkukauden otteet ovat olleet lupaavia.

IPK: Ville Sippala. Antaako KalPa näytönpaikkaa Liigassa tälle pienikokoiselle (172cm/78kg) väkkärälle? Alkukauden viidessä pelissä on syntynyt jo seitsemän upeaa maalia.

Viime kauden keskinäiset ottelut:

23.10.2021 K-Vantaa-IPK 4-2

29.1.2022 IPK-K-Vantaa VL 2-3

18.2.2022 K-Vantaa-IPK 0-2

25.3.2022 IPK-K-Vantaa 1-2

Tämän kauden parhaat pistemiehet:

K-Vantaa Erkka Seppälä 7 peliä, 2+7=9 pistettä

IPK Ville Sippala 5 peliä, 7+1=8