HIFK:lla kulkee niin kaukalossa, kuin katsomossakin

HIFK onnistui pitämään kolme pistettä helsingissä, kun KooKoo vieraili Helsingin jäähallissa. Stadilaisten alkukausi on startannut vahvasti niin kentällä kuin katsomossa. Samaan aikaan kun monet pääkaupunkilaiset urheiluseurat painivat yleisön puutteen kanssa, HIFK saa katsojat paikalle viikonpäivästä riippumatta.

Helsingin jäähallin lähistöllä olevat kadut ja ravintolat täyttyvät punanutuista jo hyvissä ajoin ennen ottelun alkua. Itse valmistaudun tulevaan mittelöön läheisen pikaruokaravintolan antimia nauttien. Viereisessä pöydässä yksin istuva herrasmies kaivaa olkalaukustaan punaisen pelipaidan ruokailun päätteeksi ja pukee sen kauluspaitansa päälle. Kaikki Nordiksen kupeessa liikkuvat ihmiset tietävät, että tänään on pelipäivä.

Hallille päästyäni käytävät alkavat jo pikkuhiljaa tyhjentyä, otteluun on enää muutama minuutti aikaa. Pääsen itse seuraamaan matsia aivan piippuhyllyltä. Näkymät ovat mitä parhaat. Areena loistaa punaista ja yleisö taputtaa yhtäjaksoisesti lähes koko pelaajaesittelyn ajan. Avauskentälliset ovat siirtyneet kaukaloon ja kiekko tippuu jäähän.

Kamppailu on alusta asti erittäin vauhdikas ja tämä tarttuu myös yleisöön. Ensimmäinen kunnon huutomyrsky saadaan, kun kotijoukkueen Kyle Quincey taklaa voimalla KooKoo-hyökkääjää. Quincey saa tilanteesta jälkikäteen 2+10 minuuttia, vaikka kumpikaan päätuomareista ei kättään nostanut heti tilanteen jälkeen. Kotiyleisö ei tuomiosta pitänyt ja sen sai kuulla koko halli.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa kymmenennelle minuutille asti. HIFK:n Erik Thornell sai kunnian huudattaa jäähallia rangaistuslaukauksen päätteeksi. KooKoo sai kuitenkin kuitattua pelin tasoihin vain muutaman minuuttia edellisestä. Kalle Valtolan napakka rannelaukaus siniviivan tuntumasta yllätti HIFK:n maalilla pelanneen Atte Engrenin. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty ja joukkueet poistuivat pukusuojiin 1-1 tilanteessa.

Toinen erä alkaa jälleen ryminällä. Henkilökohtaisen käytösrangaistuksen kärsinyt Kyle Quincey saa tilaa viivassa ja täräyttää painavan lämärin verkon perukoille. Maali oli entiselle NHL-pelaajalle kauden ensimmäinen. Helsinkiläisyleisö kuitenkin hiljennetään jälleen noin kymmenen minuuttia myöhemmin. Vieraiden kakkosketju järjestää paikan Miikka Pitkäselle nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ja terävä laukaus jättää Engrenin voimattomaksi. Kouvolalaisten kymmenkunta fania saavat taas hetkeksi äänensä kuuluviin hipihiljaisessa hallissa. Tauolle siirrytään jälleen tasatilanteessa.

Tunnelma Helsingin jäähallissa on ylittänyt odotukset läpi ottelun. Vaikka pelataan Liigan kuudetta kierrosta keskiviikkoiltana, yleisömääräksi ilmoitetaan 6371 katsojaa. Paljon esillä oleva yleisökato ei näytä vaikuttavan perinteikkääseen helsinkiläis-seuraan. HIFK-fanikatsomo on täynnä ja koko muu halli tukee mallikkaasti rytmikästä taputusta sekä jatkuvia kannustushuutoja. Koko halli tuntuu yhtenäiseltä.

Kolmas erä starttaa ja molemmat joukkueet kuluttavat jälleen jäähyboksien saranoita. kamppailussa jaettiin yhteensä 12 kaksiminuuttista. Ottelun voittomaali syntyykin tasavajaalla. Ryan O`connor lähettää laukauksen viivalta ja
jo kertaalleen onnistunut Thorell ohjaa maalinedustalta, ehkä hieman onnekkaasti lukemat 3-2. KooKoo:n kiri jää viimeisessä erässä vaisuksi ja Juhani Tyrväinen saa kunnian viimeistellä loppunumerot 4-2 valotaululle.

HIFK jatkaa kauttaan ilman ainuttakaan tappiota. Kotiyleisö pitää myös varmasti huolen, että tulevilla vierailla ei ole ainuttakaan helppoa ottelua Nordiksella. KooKoolla kauden alku on ollut tahmeampi, kuudesta sarjaottelusta voittoja on kertynyt ainoastaan kaksi.

 

Toimittaja: Miika Juvonen

kuvaaja: Satu Lehtinen