Nousussa: Helsinkiläisartisti Turisti

21-vuotias Harlova Vukulu nostaa päätään taiteen kentällä niin musiikin kuin muodinkin parissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nuoruuden jalkapalloilijan ammatista haaveillut Vukulu keskittyy nyt musiikkiin ja vaatesuunnitteluun.

Laulaja, lauluntekijä ja vaatesuunnittelija Harlova Vukulu, artistinimeltään Turisti, on keikkaillut koko kesän ympäri Suomea Helsinkiläisen rap-artisti Pastori Piken kiertueella mm. Blockfesteillä ja Weekend Festivaleilla.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Artistinimi Turisti syntyi Vukulun ystävän todettua: “Sä oot kyl yks turisti äijä”, kun hän ei osannut suunnistaa Ruoholahteen.

Edellisvuonna Vukulu innostui räppäämisestä kouluprojektin myötä opiskellessaan Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa. Ensimmäisen keikkansa tunnelmia hän kuvailee näin: “Muistan mun ekan keikan, mua jännitti niin sikana, etta oli pakko vetää kännit, et mä uskalsin mennä sinne. Sit se keikka vähän floppas, kun mä en muistanu sanoja, olin niin jurrissa” ja jatkaa: “Mut nykyään mulla on lavakarakteerii, mä uskallan olla siellä, mä uskallan esiintyy. Ei mua jännitä enää. Se on sika siistiä tiätsä esiintyy. Varsinkin Helsingin ulkopuolella. Näkee ihan erilaisii ihmisii.” 

Tällä hetkellä Vukulu tahtoo keskittyä laulamiseen. Ensivuoden puolella julkaistavalla ensimmäisellä albumilla onkin luvassa monipuolisesti erityylistä musiikkia: iloisista biiseistä surulliseen emoräppiin ja rockista träppiin. Hän saa inspiraatiota Yhdysvaltalaisräppäreiltä, kuten XXXtentacion, Juice Wrld ja Lil Uzi Vert. Kovimmiksi suomalaisnimiksi hän mainitsee Pete Parkkosen ja Bizin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tulevaisuudessa Turisti unelmoi tekevänsä yhteistyötä Pete Parkkosen kanssa.

Vukululle on tärkeää, että biisin taustalla on jokin viesti, mutta tykkää tehdä myös omien sanojensa mukaan huolettomia “lit” biisejä. Hän tuo musiikillaan esille persoonaansa: “Mä vaan elän ja heitän läppää, tykkään pitää hauskaa”. Vukulu kertoo biiseissään niin vaatteista ja rahasta kuin epävarmuuksista ja sydänsuruistakin.

“Mun omal kohal jos kuuntelen jotain heartbreak-biisejä, nii sit sä oot sillee ei hitto tiätsä ihankun toi puhuis musta. Mä tykkään tehdä ihmisille tollasia biisejä myös, et ne vois samaistuu” hän tuumaa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suurimmaksi inspiraatiokseen Vukulu nostaa muusikkoystävänsä. Eniten hän nauttii musiikin tekemisestä heidän kanssaan.

 

Vukulu on saanut kannustusta musiikin tekoon lähipiiristään. “Mutsi kyl tukee, se on ihan läppä. Se tykkää kuunnella mun biisei.” Vukulu toteaa. Myös läheisimmiltä ystäviltä saa sekä kannustavaa että rakentavaa kritiikkiä.  “Se on aito kaveri, joka pystyy tolleen suoraan sanoon.”

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vukulu aikoo hakea opiskelemaan muotia Aalto-yliopistoon.

Vaatesuunnittelusta Vukulu innostui samaan aikaan kuin musiikin teosta.
Hän on perustanut vaatemerkki La femme:n ystäviensä Jony Dollarin ja Joren kanssa.
Uusi mallisto on luvassa vuodenvaihteen tienoilla. Vukulu unelmoi vaatemerkin kasvavan ja saavan suosiota niin, että heidän vaatekauppojaan olisi ympäri Eurooppaa.

“Kun mä nään välil ihmisii jotka pukee meiän kamaa pääl, niin se saa enemmän motii tehdä lisää” hän kuvaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vukulu uskoo menestyksen tulevan olemalla oma itsensä ja luottamalla siihen.

Tulevaisuudessa hän unelmoi perheestä ja isosta kartanosta Pariisissa:
“Mä vaan chillaan himas, mä en tee enää duunii. Se on mun tavote, se on mun unelma. Se ois vitun leija.”

Sekasin- biisiä, jossa Turisti on mukana pääset kuuntelemaan tästä:
https://www.youtube.com/watch?v=aR58SIgjAy8

 
Teksti ja kuvat: Liisa Hietanen

Liisa Hietanen (ViJo)