Vegaaninen ruokavalio – uusi ruokailmiö

Vegaaninen ruokavalio uusi trendi vai pysyvä ruokailmiö

Vegaaninen ruokavalio on muutamassa vuodessa noussut yhdeksi puhutuimmaksi ruokailmiöksi ja uskon että villitys on tullut jäädäkseen.

roots

Helsingin Kalliossa Vaasankadulla sijaitseva kahvila Helsinki Roots tarjoilee täysin vegaanista ja maidotonta ruokaa aamupalasta iltapalaan.

Vegaaniseen ruokavalioon ei kuulu periaatteessa mitään mikä on peräisin eläinkunnasta. Syitä vegaaniseen ruokavalioon voi olla monia, esimerkiksi syyt voivat olla eettiset, ekologiset, terveydelliset, henkiset tai uskonnolliset. Monipuolinen vegaaniruokavalio ylläpitää ja edistää terveyttä. Ravitsemuksellisesti täysipainoisena ruokavalio on terveellinen kaikille ikäryhmille vauvasta vaariin.

Viimeisen 50 vuoden aikana lihan kulutus on kasvanut yli kaksinkertaiseksi ja on arvioitu että seuraavan 50 vuoden kuluessa lihan massatuotanto tulee loppumaan ympäristösyistä.

Kasvissyönnin yleistymisellä olisi vaikutuksia sekä ilmastoon että ihmisten terveyteen. Kasvihuonekaasupäästöjen määrä vähenisi sekä kasvipainotteiseen ruokavalioon siirtyvä ihmiskunta säästäisi ihmishenkiä.

roots

Jälkiruuaksi Roots Helsingissä voit herkutella Green Streetin raakakuilla, vegaanisilla mehujäillä tai vaikkapa itsetehdyllä vaniljaraakajäätelöllä.

 

Uusi ruokailmiö – uusi aluevaltaus yritysmaailmassa

Tämä uusi ruokailmiö näkyy myös yritysmaailmassa varsinkin pääkaupunkiseudulla. Pääkaupunkiseudulla voit helposti löytää jo useita kahviloita ja ravintoloita, jotka valmistavat vegaanista ruokaa.

Kävin tutustumassa Roots kahvilaan Helsingin kalliossa Vaasankadulla.  Roots Helsinki eroaa helposti muista vegaanisista kahviloista omalla konseptillaan. Se on paljon muutakin kuin vegaaninen kahvila. Roots Helsingin yritysidean päämääränä oli tuoda yhden katon alle monta hyvinvointialan elementtiä. Ja mielestäni he onnistuivat siinä ja loivat yhtenäisen konseptin, jota on mahdollista laajentaa sen tarvittaessa.

roots

Vaasankadulla sijaitseva kahvila Helsinki Roots avasi ovensa vuonna 2017.

Tällä hetkellä Roots Helsinki toimii vegaanisena kahvilana ja joogastudiona. Roots Helsinki vuokraa myös tilojaan yksityisille ihmisille sekä yrityksille juhlia, kokouksia tai vaikka virkistyspäiviä varten. Tarvittaessa he auttavat tapahtumasuunnittelussa sekä toteutuksessa.  Myös catering hoituu heidän kauttaan joko paikan päällä oleviin tapahtumiin tai muualle toimitettuna.

Erikoisuutena heiltä löytyy raakasuklaan ja raakakkujen work shoppien järjestäminen sekä vegaaninen kokkikoulu yhdessä Green Streetin kanssa.

roots

Roots Helsinki vuokraa tilojaan ja auttavat sinua tilaisuuksien järjestämisessä. Halutessasi heidän kautta hoituu tilan lisäksi myös tarjoilut, yksityistunnit joogasta vauhdikkaampaan menoon ja muu tapahtumasuunnittelu.

roots 6

Ilmainen internetyhteys ja mahdollisuus rauhalliseen läppärityöskentelyyn visuaalisesti houkuttelevassa miljöössä houkuttelee nuoria.

Ehdottomasti matalan kynnyksen kahvila. Roots Helsinki tarjoaa läppärityöntekijöille ilmaisen internetyhteyden sekä mahdollisuuden työskentelyyn rauhassa. Kahvia ja teetäkin saat nauttia rajattomasti edulliseen hintaan tehdessäsi töitä kahvilassa.

Kiireetön sekä rauhallinen tunnelma huokuu itse miljööstä sekä henkilökunnasta. Visuaalisesti houkuttelevat ruuat sekä itse paikka saa sinut varmasti ihastumaan ja viihtymään.

 

 

 

 

Heidi Väisänen (ViJo)

Toimittaja: Heidi Väisänen

Kuvaaja: Heidi Väisänen

 

 

.