Kehä III:lla väärään suuntaan ajanut mies ei muista tapahtuneesta mitään

Verikokeen tulos osoitti miehen ajaneen autoa 2,11 promillen humalassa. Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea.

Kuva – Laura Lehtonen ja Inna Kivinen

Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti torstaina lokakuun puolivälissä väärään suuntaan ajaneen ja vastaan tulleeseen autoon törmänneen miehen veren alkoholipitoisuus ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. 

Mies on kuulusteluissa kertonut, ettei muista onnettomuuden tapahtumia. Poliisin mukaan mies on siirretty kotimaahansa Viroon jatkohoitoon. Miehen käyttämässä maastoautossa oli virolaiset rekisterikilvet.

Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Mies aiheutti poliisin mukaan useita vaaratilanteita.

Iltalehden tiedon mukaan epäiltyä ei olla vielä päästy kuulemaan, koska hän oli vakavasti loukkaantunut. Lääkäri oli luvannut ilmoittaa poliisille, kun epäilty on valmis kuulusteltavaksi. 

Tapauksen taustoja ja motiiveja ei kunnolla saada selville ainakaan ennen kuin epäiltyä on kuultu.

Terveyskirjaston artikkelin mukaan veren 0,5–1,0 promillen alkoholipitoisuus vaikuttaa reaktioaikaan, ajokykyyn ja liikkeiden hallinta heikkenee. Vastaavasti 1,0–2,5 promillen alkoholipitoisuus vaikuttaa niin, että yleiskunnon heikkeneminen voimistuu.