Taalaliigasta euroja — NFL-kierroksen vedonlyöntivinkit

Kristoffer Ilmasti käy läpi viikonlopun NFL-kierrokselta mielenkiintoisimmat vedonlyöntikohteet.

Denver Broncos – Buffalo Bills 19.12. klo 23:30 

NFL-kausi lähestyy loppuaan ja taistelu pudotuspelipaikoista on tänä viikonloppuna kiihkeimmillään. Viimeisille kierroksille tyypillisistä lauantai-otteluista ensimmäinen on tänä vuonna Broncosin ja Billsin välinen kamppailu. Bills on vedonlyöntimarkkinoilla kuuden pisteen ennakkosuosikki ja sitä voidaan pitää reiluna alikertoimena, vaikka ottelu pelataankin Denverissä. Bills on kolmen ottelun voittoputkessa ja edellinen voitto oli erityisen vakuuttava esitys ailahtelevalta puolustukselta; AFC:n parhaimpiin joukkueisiin lukeutuva Pittsburgh Steelers kaatui sunnuntai-iltana 26-15. 

Broncosin kausi on jo ohi, mutta Billsillä on ottelussa panoksena AFC-konferenssin itäisen divisioonan voitto. Billsin pelinrakentaja Josh Allen on noussut MVP-kandidaatiksi ja isonumeroinen vierasvoitto lauantaina nostaisi osakkeita entisestään. Broncosilla on peräti viisi kulmapuolustajaa poissa joko loukkaantumisten tai pelikieltojen takia, joten Allenin kanssa yhteiset sävelet löytäneeltä laitahyökkäjä Stefon Diggsiltä voi odottaa isoja jaardeja.

Buffalo Bills -5,5

Minnesota Vikings – Chicago Bears 20.12. 20:00

Vikings avasi vedonlyöntimarkkinoilla jopa seitsemän pisteen suosikkina, mutta nyt tasoitus on pudonnut alle neljän pisteen. Bearsin kausi näytti loppuvan kuuden ottelun tappioputkessa, mutta rohkean vapautuneesti pelannut hyökkäys lytisti sunnuntaina Houston Texansin 36-7 ja pudotuspelihaaveet ovat ainakin teorian tasolla vielä elossa. 

Paljon kritiikkiä konservatiivisesta hyökkäystyylistään saanut Bears-valmentaja Matt Nagy antoi hyökkäyspelin kokonaan koordinaattori Bill Lazorin vastuulle. Ensimmäinen ottelu Lazorin alaisuudessa päättyi tappioon juurikin Vikingsille 19-13. Silloin pelinrakentajana oli vielä täksi kaudeksi isolla rahalla hankittu Nick Foles. Sen jälkeen Bearsin keväällä 2017 varaama Mitch Trubisky on palannut kuupaksi ja hyökkäys on tehnyt kolmessa edellisessä ottelussa keskimäärin 31 pistettä per ottelu. Vikingsin puolustus on taas päästänyt noin 27 pistettä per ottelu.

Kosto parin viikon takaisesta tappiosta ja Chicagon rautainen juoksupuolustus ovat kaksi seikkaa, jotka saavat kallistumaan altavastaajana kerroinlaskijoiden silmissä olevan vierasjoukkueen puolelle. Minnesotan hyökkäyksen linjamiehet tulevat olemaan pulassa Bearsin tukimiehien Khalil Mackin ja Roquan Smithin kanssa, eikä keskushyökkääjä Dalvin Cookille jää aikaa spurtteihin. Se pakottaa kotijoukkueen pelinrakentaja Kirk Cousinsin hätäisiin ratkaisuihin ja Cousins ei ole tunnettu paineiden hallinnasta.

Bears +3,5

New Orleans Saints – Kansas City Chiefs 20.12. 23:25

Sunnuntai-iltana nähdään kierroksen kruununjalokivi, potentiaalinen Super Bowl-ennakko. Chiefs on avannut markkinoilla 3½ pisteen suosikkina ja se tuntuu oikealta numerolta. Viime kauden mestari-Chiefsin hyökkäys laittaa edelleen isoja numeroita taululle Patrick Mahomesin johdolla, mutta puolustus on näyttänyt viime aikoina haavoittuvaiselta. Joukkue on kahdeksan ottelun voittoputkessa, mutta edellisen kuukauden aikana toiset playoff-joukkueet on voitettu vain pienillä marginaaleilla. Tampa Bay Buccaners kaatui marraskuun lopussa 27-24 ja viime viikonloppuna Miami Dolphins teki viimeisellä neljänneksellä 17 pistettä, ottelun päättyessä seitsemän pisteen ennakkosuosikin voittoon luvuin 33-27. 

Andy Reidin valmentama joukkue on viiden ottelun tasoitushäviöiden putkessa. Toisaalta Sean Paytonin Saints ei ole vakuuttanut myöskään tasoituslyöjän näkökulmasta viime aikoina, häviten sunnuntaina 8½ pisteen ennakkosuosikkina Philadelphia Eaglesille 24-21 ja voittaen itsenäisyyspäivänä kuuden pisteen suosikkina Falconsin vaivoin 21-16. Korkeaoktaanisesta hyökkäyspelistään tunnetulle Paytonille voi tulla sunnuntaiksi pelastus loukkantuneiden listalta, ykköspelinrakentaja Drew Breesin saadessa luvan palata harjoituksiin.

Breesin palatessa Payton tullee ryhtymään tulitaisteluun. Kansas Cityä ei voi ehkä nykykunnossaan pysäyttää, mutta sitä voi kirittää. New Orleansin hyökkäyksen kannalta hyvä uutinen on Chiefsin puolustuksen uloimpien linjamiesten Tanoh Kpassagnonin ja Alex Okaforin lonkka- ja nilkkavaivoista kärsiminen. Myös juoksuja pysäyttävä tukimies Damien Wilson on kärsinyt polvivaivoista parin viikon ajan. Nämä huomioiden kokonaispisteiden määrä on liian alhainen ja se tulee nousemaan ennen sunnuntai-iltaa luultavasti lähemmäs 55 pistettä.

Yli 51,5 pistettä

Kolme ottelua yhdistelmänä tarjoaa Veikkaukselta kertoimen 6,25.

PÄIVITYS 21.12. KLO 3:05

Jokainen kohde osui. Ole hyvä.