Näkökulma: West Bromwich potkut Slaven Bilićille täysin käsittämätöntä

Sarjanousija West Bromwich Albion ilmoitti eilen verkkosivuillaan antaneen potkut päävalmentaja Slaven Bilićille ja hänen apuvalmentaja tiimilleen.

Bilićille jäi saldoksi valioliigan puolella yksi voitto ja neljä tasapeliä, mikä asetti joukkueen sijalle 19. Kroatialaisen Bilićin korvaa kokenut britti valmentaja Sam Allardyce

Uskon vahvasti, että tie Allardycen kanssa on lyhyt ja tulee päättymään putoamiseen mestaruussarjaan. Puhumme valmentajasta joka huonoista näytöistä huolimatta saa uusia mahdollisuuksia Valioliigasta. Pelitapa on hyvin yksinkertainen ja vanhanaikainen, joten en näe sen toimivan vieläkään.

West Bromwich joukkueena on mestaruussarjan tasoinen, Valioliigassa ei ole tällä hetkellä yhtään joukkuetta, jonka pitäisi nykyiselle Bromwich joukkueelle hävitä. Peliesitykset tältä kaudelta ovat olleet jopa odotettuakin parempia, sillä paperilla pitäisi sijoitus olla viimeinen ja jo tässä vaiheessa kaukana sarjapaikka taistelusta. 

Kroatialais valmentaja on suoriutunut tehtävästään hyvin ja pystynyt pitämään joukkueensa mukana sarjapaikassa. Hän on onnistunut tällä kaudella pelaamaan 3 – 3 tasapelin Chelseaa vastaan ja vain päivä ennen potkuja valmensi 1 – 1 tasapelin yhtä maailman parasta joukkuetta vastaan Manchester Cityä. Nämä eivät kelvanneet johtoportaalle.

Lukiessani joukkueen virallisen ilmoituksen potkuista, sai se minut jopa voimaan pahoin. Bilić on ollut oikea mies valmentamaan ja esitykset ovat olleet koko ajan parempia. Joukkue ja fanit pääsivät juuri juhlimaan sensaatiomaista 1 –  1 tasapeliä suurta  Cityä vastaan ja tämä pilataan potkuilla? Miksi? On päivänselvää, että johtotasolla potkuja on suunniteltu selän takana jo pidempään, joten viimeaikaisista tuloksista huolimatta potkut olisivat tulleet.  

Fanien keskuudessa uutinen aiheutti todellista vihaa ja Albionin suuntaan on tullut kuraa niskaan kaksin käsin. Uutinen tulee varmasti näkymään ja vaikuttamaan koko West Bromwich Albionin tulevaisuutta. Itse olen vahvasti sitä mieltä, että potkut eivät olleet ansaitut ja fanien tapaan uskon tämän näkyvän joukkueen tulevaisuudessa negatiivisesti.