Site icon HEO / journalismiopintojen harjoitustoimitus

TOP-10 nuoret jalkapallotähdet (osa 2)

Sijat 5-1

  1. Alphonso Davies

 

Mestarien liigassa säväyttänyt kanadalainen vasen laitapuolustaja Alphonso Davies on tällä hetkellä yksi maailman parhaista nuorista pelaajista. Erittäin nopea ja dynaaminen 20-vuotias Davies pelaa kolmatta kautta hallitsevan Euroopan mestarin Bayern Munchenin riveissä. Davies on vakuuttanut joukkueen päävalmentajan Hans-Dieter Flickin otteillaan. Davies on kerännyt kehuja lukuisilta huippupelaajilta ja -valmentajilla hänen rohkeesta ja raikkaasta pelityylistään. Davies tulee olemaan yksi maailman parhaista laitapuolustajista  monen vuoden ajan, jos vain paikat pysyvät kunnossa.

 

  1. Joao Felix

 

Portugalilainen ihmelapsi Joao Felix siirtyi huimalla 126 miljoonan euron siirrolla portugalilaisesta Benficasta suurseura Atletico Madridin riveihin. Kyseisenä vuonna Felix voitti Golden Boy palkinnon. 21-vuotiaan hyökkääjän alku oli haastava Simeonen Atleticossa. Tehot olivat vähissä ja peliaika oli jossain määrin kortilla. Tuntui, että Felixin taidot ja lahjat menivät hukkaan puolustavassa Atleticon ryhmässä. Mutta tämä kausi on todistanut epäilyt vääriksi. Vastuuta on tullut paljon ja tuntuu, että Felix on löytänyt yhteisen sävelen Luis Suarezin hyökkäysparina. Atletico Madrid johtaakin tällä hetkellä Espanjan liigaa Real Madridin ja etenkin Barcelonan heikkojen esityksen avustamana. 21-vuotias Felix on viimeiset pelannut erittäin hyvin ja hän voitti Espanjan liigan marraskuun kuukauden pelaaja palkinnon.

 

  1. Jadon Sancho

 

Jadon Sancho tuli ihmisten tietoisuuteen 18/19 kaudella Saksan Bundesliigassa. Mutta 20-vuotias englantilainen teki vielä huikeampaa tulosta viime kaudella, 17 maalia ja 16 syöttöä 32:teen peliin on törkeän huima suoritus Bundesliigassa. Manchester Citystä juniorijoukkueesta Dortmundiin siirtyneen Sancon huhuttiin jo lähtevän moniin suurseuroihin viime kesänä, mutta saksalaisjättiläinen Dortmund sai pidettyä hänet vielä riveissään ainakin vielä yhden kauden. Sancho kuluva kausi on kuitenkin alkanut hieman ailahtelevasti. Kauden ensimmäinen maali antaa vielä odottaa itseään ja peliaika on ollut vähissä, jos vertaa edellisvuosiin. Sancho sijoittui tämän vuoden Golden Boy äänestyksessä neljänneksi. 

 

  1. Erling Haaland

 

Tämän vuoden Golden Boy voittaja Norjan “ihmelapsi” Erling Braut Haaland, voitti ansaitusti tämän vuoden Golden Boy palkinnon. Haaland siirtyi viime tammikuussa Dortmundin riveihin itävaltalaisesta RB Salzburgista. Haaland on yksi tämän hetken parhaista maalintekijöistä ja lukeutuu jo maailman parhaiden hyökkääjien joukkoon. Mestarien liigassa norjalaisella on hurja maalinteko tahti, 16 maalia 12:sta peliin on aivan huikea suoritus. Bundesliigassa maaleja on syntynyt saman verran maaleja mitä hän on pelannut otteluita, 23. Viime vuonna Haaland teki yhdessä pelissä peräti 9 maalia. Peli oli Norjan nuorten maajoukkueen peli Hondurasia vastaan nuorten Maailmanmestaruuskisoissa. Huikean maalinteko taidon lisäksi norjalainen on nopea, vahva ja erittäin vahva henkisesti. Haaland tulee olemaan seuraavan vuosikymmenen ajan yksi maailman parhaista ja valovoimaisimmista pelaajista.

 

  1. Kylian Mbabbe

 

Kylian Mbappe ei paljoa esittelyjä kaipaa, jos on edes hieman perilä jalkapallosta. Ranskalainen maailmanmestari oli yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista, kun Ranska voitti maailmanmestaruuden 2018, Mbappen ollessa vasta 19-vuotias. Ranskalaisesta maksettiin peräti 180 miljoonan siirtosumma, kun hän siirtyi kilpailevasta joukkueesta AS Monacosta suurseura PSG:hen vuonna 2017. Vain joukkuekaveri Neymar omaa kalliimman siirtosumman, mikä oli peräti 222 miljoonaa. Mbappe on tehnyt maaleja Ranskan liigassa sekä Mestarien liigassa, miltei maalin per ottelu. Mbappe on kiistatta tämän hetken yksi maailman parhaista pelaajista ja tulee todennäköisesti voittamaan vielä maailman parhaan pelaajan palkinnon. Hän voitti Golden Boy palkinnon 2017. Ranskalaista on huhuttu jo Real Madridiin hetken aikaa, mutta toistaiseksi Mbappe on pysynyt vielä Pariisissa. Uskon ja luulen, että Mbappe nähdään vielä Real Madridin valkoisissa joku päivä.

 

Viljami Jurvanen

 

Exit mobile version