Madkid World avasi isompiin tiloihin Kallioon

Viime keväänä Otto Hokkanen ja Teemu Kurki avasivat Kruununhakaan vintage- ja second handliike Madkid Worldin. Hokkanen ja Kurki ovat molemmat kotoisin Mikkelistä. Ennen liikkeen avaamista he kuvasivat vaatteita Instagramiin ja myivät sitä kautta. Eräänä iltana yhteisellä lenkillä Hokkanen kysyi Kurjelta lähtisikö hän mukaan perustamaan yritystä. Muutamien päivien mietinnän jälkeen Kurki vastasi myöntävästi ja näin alkoi Madkidworldin huikea tarina.

Kuvaaja: Ellen Koskinen. Otto Hokkanen Madkid Worldissa.

Tällä viikolla 9-14. lokakuuta Madkidissä vietetään avajaisviikkoa uusissa tiloissa Castreninkatu 10, Kalliossa.

Kuvaaja Ellen Koskinen. Madkid World.

Omistajat kuvaavat liikkeensä olevan Lontoolaista 80-luvun maksimaalista tyyliä punk ja rock vivahteilla. Myymälän musiikki on myös tarkkaan harkittua ja soittolistalla soi liikkeen tyyliin sopiva musiikki. Liikkeessä myydään muunmuassa vintage-farkkuja, takkeja ja lippiksiä!

Kuvaaja: Ellen Koskinen . Teemu Kurki esittelee lippisvalikoimaa.

Hokkanen ja Kurki ovat molemmat 25- vuotiaita, eli ovat nuoria yrittäjiä. Kysyessäni vinkkejä uusille nuorille yrittäjille he vastasivat melko yhtenäisesti, että kannattaa tehdä omaa juttuaan ja mistä nauttii! 

“Jos haluat olla yrittäjä, niin täytyy myös yrittää” mainitsee Kurki kysyessäni vinkkejä.

Kuvaaja: Ellen Koskinen. Teemu Kurki ja Otto Hokkanen.

Liikkeestä huokuu hyvä ja rento energia ja sinne on helppo tulla. Liikkeen sijainti on hyvällä paikalla ja julkisilla sinne pääsee melkein mistä tahansa. Aukioloajoissa on huomioitu hyvin arki, koska liike aukeaa maanantaista perjantaihin kello 13 ja sulkeutuu kello 20. Lauantaisin liike on auki klo 12-18 ja sunnuntaisin Madkid World on kiinni.

Kuvaaja: Ellen Koskinen . Journalisminopiskelija Riina Peltola ja liikkeen omistajat Teemu Kurki ja Otto Hokkanen.

 

Keskustelimme myös kierrätysmuodin trendaamisesta. Hokkasen ja Kurjen mielestä se trendaa, mutta voisi trendata enemmänkin. Madkid Worldilla on myös nettisivut, josta voi tilata vaatteita. Yritys mainitsee sivuillaan olevasa hiilineutraali ja 1% myynnistä lahjoitetaan luonnonsuojeluun.

Hokkanen kertoo haastattelussa, että jos he pystyvät vaikuttamaan toiminnallaan kulutuksen vähentämiseen myymällä vaatteita kierrätettynä, he ovat onnistuneet työssään. 

Kuvaaja: Ellen Koskinen. Madkid Worldin valikoimaa.

Madkid Worldin avajaiset kestävät lauantaihin asti. Liikkeen löytää myös netistä osoitteessa http://www.madkidworld.com.

Lisäksi liikettä voi seurata Instagramissa nimellä @madkidworld

Alta voit kuunnella vielä haastattelun kokonaisuudessaan

Kirjoittaja. Riina Peltola