Suomalainen vaatebrändi Billebeino on solminut huippudiilin NHL-seuran kanssa.

Billebeino aloittaa historiallisen yhteistyön NHL-joukkueen kanssa.

Teksti: Emilia Ikonen

KUVA: Billebeino. Kuvassa Travis Sanheim, Travis Konecny, vaatesuunnittelija Ville Leino.

Suomalaista vaatemerkkiä tullaan näkemään jatkossa Philadelphia Flyersin NHL-joukkueen edustusasuna vieraspelimatkoilla.

Aiemmin edustusasuna toimi klassinen puku. Billebeino vaatemerkki on suunniteltu sopimaan kaikille käyttäjän sukupuolesta riippumatta.

-Yhteistyö Flyersin kanssa syntyi aika luonnollisesti, Ville on pelannut parhaat NHL-kautensa siellä ja omaa mm. Vielä yhden seuraennätyksenkin. Mietittiin, että kuin hieno juttu olisi toteuttaa yhteistyömallisto Flyersin kanssa. Siinä vaiheessa ei tiedetty yhtään, onko heidän päässä mielenkiintoa tehdä yhteistyötä. Ville tuntee edelleen sieltä nykyisiä pelaajia sekä organisaation henkilöstöä, samoja tyyppejä ketkä oli siellä töissä, kun Ville pelasi Flyersissä. Ville otti yhteyttä heihin ja sieltä tuli heti vihreetä valoa idealle. Reilusti yli vuosi tätä suunniteltiin ja tehtiin paljon töitä tämän eteen. Mahtavaa vihdoin saada yhteistyö julki ja mallisto ihmisten saataville, perustajajäsen Juhani kertoo haastattelussa.

KUVA: Billebeino. Kuvassa Kevin Hayes.

-Meillä on toistaiseksi voimassa oleva sopimus voimassa ja ensi vuoden puolella tulee toinen droppi Flyersin kanssa ja sit katsotaan jatkoa, Juhani paljastaa.

-Liian nopeaa sanoa tehdäänkö muiden jääkiekkoseurojen kanssa samanlaista diiliä. Tottakai ois hienoo tehdä jokaisen NHL-joukkueiden kanssa yhteistyötä, sehän ois ihan unelmien täyttymys. Saa nähdä, tulevaisuus näyttää mihin tämä johtaa. Kuten sanoin, jos mahdollisuus tulee tehdä muidenkin NHL-joukkueiden kanssa yhteistyötä niin ollaan erittäin kiinnostuneita.

KUVA: Billebeino. Kuvassa Rasmus Ristolainen.

Hyvältä tuntuu tottakai, onhan tämä nyt törkeen hieno yhteistyö. Just eilen laitoin Twitteriin, että en olisi osannut uneksiakkaan, että joskus tehdään virallinen yhteistyö NHL-joukkueen kanssa. Siellä Flyersin pelaajat käyttää meidän vaatteita kun matkustavat vieraspeleihin, kreisiä! Hienot on fiilikset ja hyvältä tuntuu, ylpeänä mutta nöyränä eteenpäin. Työt ne vaan jatkuu, että ei tässä jäädä laakereille lepää, Juhani iloitsee.

Philadelphia Flyers X Billebeino yhteistyömallisto on saatavilla Billebeinon verkkokaupasta.

Ystävykset Ville Leino ja Juhani Putkonen perustivat Billebeino vaatemerkin vuonna 2014. Ville Leino on entinen NHL-jääkiekkoilija.