Ennakko: Kuudes linja esittää – Eevil Stöö

Eevil Stöö saapuu Kuudennelle linjalle.

Perjantaina 28. lokakuuta Kuudennella linjalla esiintyy suomiräppäri Eevil Stöö. Suomen Memphis-rap alagenren pioneerin tavaramerkkejä ovat kommandopipo, mataloitu ääni ja luovat lyriikat. Hillittyyn lavaesiintymiseen kuuluu nuottiteline lyriikoita varten ja tietenkin tunnelman nostatusta. Soolouralla Stöö on ollut aktiivisena jo 2000-luvun alusta ja hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Pinkkibikinihinkkichiksi julkaistiin vuonna 2002.

Hänen pitkän uransa vaikutus ja menestys ei ole jäänyt huomiotta. Vuonna 2021 julkaistulla albumilla Marsipan Wave Stöö voitti vuoden 2022 viidentoista tuhannen euron arvoisen Teosto-palkinnon. Se on yksi Pohjoismaiden suurimmista taidepalkinnoista, jonka tarkoitus on “antaa tunnustusta rohkeille, omaperäisille ja innovatiivisille sävelteoksille”.

Keikalla soi todennäköisesti viimeisin albumi. Soittolistalta löytyy varmasti eniten uusimman albumin Puolikas tiili tuotoksia, mutta eiköhän ikivihreitä klassikoita mahdu myös mukaan. Stöön 2016 julkaistu albumi Iso vauva Jeesus oli ilmestyessään hänen kolmas albuminsa, joka on noussut Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Stöön kuusi viimeisintä albumia on julkaistu hänen perustamansa Katakombi– levy-yhtiön kautta.

Taiteellisuus ei rajoitu vain musiikkiin. 2012 julkaistun Fuck Vivaldi- nimisen albumin myötä järjestettiin Fuck Picasso- niminen taidenäyttely, jossa esiteltiin Eevil Stööstä tehtyjä taideteoksia, kuten hänestä muotoiltu rintakuva. Heinäkuussa Vallilan Panimon galleriassa oli esillä Eevil Stöön IHAN LEFFA- näyttely. Taideteokset olivat leffajulisteita humoristisella vivahteella, joita vierailijoiden oli mahdollista ostaa omakseen. Ohessa galleriassa esillä ollut Pappajahai.

(Kuva: Iiro Leskinen)

Tapahtuma on ikärajoitettu K-18 ja ovet aukeavat kello 19:00.

Yksi kommentti artikkeliin ”Ennakko: Kuudes linja esittää – Eevil Stöö

Kommentointi on suljettu.