F-liigan muutos tuo lisää ulkomaalaispelaajia Suomeen

Suomalaisen salibandyn pääsarja F-liiga tuo uusia tuulia kotimaan kentille ensi kaudesta alkaen. F-liigan draftin tarkoituksena on tuoda lisää kansainvälisyyttä  kotimaiseen liigaan.

Teksti: Henri Hokkanen

Varatun pelaajan tulee olla vähintään 18-vuotias,  ja hän saa olla minkä maan kansalainen tahansa, paitsi suomalainen. Tämä mahdollistaa pienemmistäkin salibandymaista ponnistamisen  kovatasoisempaan sarjaan, mitä kotimaassa on mahdollisesti tarjolla.

Kauden päätyttyä selviää järjestys, jossa joukkueet saavat nimetä pelaajia. Huonoiten sijoittautunut joukkue pääsee nimeämään ensin, ja ensimmäinen kierros päättyy tuoreen mestarin valintaan.

Kuluneen kauden tehokkain pelaaja on TPS;n Miko Kailiala. (Kuva: salibandy.fi instagram)

F-liigan mukaan sarja ja Suomi ovat nuorelle ja tavoitteelliselle pelaajalle erinomainen paikka kehittyä. Peli ja seuratoiminta on laadukasta, ja yliopistoopiskelu on suomessa ilmaista ja korkeatasoista.

F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen vastasi F-liigan nettisivuilla yleisimpiin kysymyksiin. Yksi niistä on, miksi draft ja ulkomaalaispelaajat tuodaan kotimaiseen liigaan. 

“F-liiga pyrkii tulevaisuudessaan olemaan maailman suurin salibandysarja ja saamaan suuremmalla määrällä ulkomaalaispelaajia enemmän lisää kiinnostavuutta sarjalle. F-liigan tavoite on olla tulevaisuudessa sarja, johon kaikkia haluavat tulla pelaamaan, joten tämä on iso askel sitä kohti”, Nurminen kommentoi.

Eräviikinkien nuori puolustaja Niklas Tuominen uskoo uudistuksen olevan hyvä asia suomalaiselle salibandylle.

“Todella hyvä asia, että myös ulkomaalaisia pelaajia tuleen Suomeen pelaamaan. Se varmasti laajentaa käsitystä suomalaisesta salibandystä maailmalla”, Tuominen sanoi Floppitaululle.

Ensimmäinen draft on F-gaalan yhteydessä 17.toukokuuta ensi vuonna. Uudistus tulee miesten sarjaan ensi kaudelle 2023-2024, ja naisten sarjaan vuotta myöhemmin.