Ruotsin kruununprinsessa esiintyi rennosti Helsingissä

Viimeksi prinsessa Victoria vieraili Suomessa vuonna 2017

Syysilma oli Helsingissä lämmin, 18 astetta, kun kruununprinsessa Victorian toinen vierailupäivä lähti Suomessa käyntiin. Tänään ohjelmassa oli opiskelijoiden tapaamista Hankenilla, Loviisan kaupungissa käynti sekä Fazerin suklaatehtaan vierailu.

Kruunuprinsessaa kuljettanut Puolustusvoimien Vinha-alus saapui Kauppatorin sataman laituriin noin kello 10.30. Kauppatorilla laiturinnokassa oli itseni,  journalismiopiskelijan lisäksi neljä muuta kuvaajaa.

Victoria käveli aluksesta autolleen rentona ja iloisen oloisena, välillä vilkuttaen yleisölle.

Noin kello 10.40 prinsessa autokuntineen ja poliisisaattue poistuu kauppatorilta Pohjois-Esplanadin suuntaan.

Kahdeksan auton saattue ajoi rauhallisesti Pohjois-Esplanadilla kohti Mannerheimintietä. Saattueeseen kuului kahdeksan autoa. Poliisi oli sulkenut kadun muulta liikenteeltä. Tien vieressä oli muutamia ihmisiä kuvaamassa ja vilkuttamassa saattueelle.

Tällaisella panssaroidulla Audi A8:lla kuninkaalliset saapuivat Hankenin kauppakorkeakouluun.Kuninkaallisia kuljettanut auto suojelee kuljetettaviaan ammuksilta ja myrkkykaasuilta.

Autosaattue tuli Mechelininkadulta josta se kääntyi Arkadiankadulle ja saattueessa oli tässä kohtaa kolme moottoripyöräpoliisia, kaksi tavallista poliisiautoa, kaksi siviiliipoliisiautoa ja neljä muuta autoa, joissa kuninkaalliset sekä heidän seuralaisensa olivat. Tästä kohtaa kuninkaalliset saapuivat Hankenille. 

Victoria ja Daniel saapuivat Hankenille, jossa heitä vastaanottamassa oli toimittajia ja yleisöä. Pari pysähtyi hetkeksi koulun portaille. Muutaman sanan toimittajille sanottuaan kruununprinsessa puolisoineen asteli koulun sisään. Koulussa oli ohjelmana lounas valikoitujen oppilaiden kanssa. Hankenilla kruununprinsessan puolisoineen vastaanotti professori Ingmar Björkman

Victoria ja Daniel kättelivät rivissä seisovat opiskelijat, jonka jälkeen he istuutuivat lounaspöytään seurustelemaan opiskelijoiden kanssa. Vieraille tarjottiin lounaaksi kanaa ja perunagratiinia sekä kasviksia.