Ennakko: Huuhkajilla edessä karsintalohkon kärkiottelu Tanskaa vastaan

Suomen jalkapallomaajoukkue on isojen asioiden äärellä jalkapallon euroopan mestaruuskisojen karsinnoissa. Huuhkajat johtaa omaa karsintalohkoaan kahdella pisteellä. Suomen seuraava vastus on lohkon toisena oleva Tanska, joka saapuu Helsingin Olympiastadionille viikonloppuna 19.00 alkavaan otteluun.

Täysi Olympiastadion on ollut Huuhkajien tukena tänä kesänä moneen otteeseen. Kuva: Martin Engberg

Sunnuntain ottelusta odotetaan tasaista kohtaamista kahden vahvan joukkueen välillä. Tanskan joukkue on täynnä huippupelaajia Euroopan parhaimmista seurajoukkueista, ja ottelulta odotetaan Tanskan pallonhallintaa ja Suomen vastahyökkäys yrityksiä. Kyseessä on tärkeä ottelu molemmille maajoukkueille. Suomen panoksena ottelussa on lohkon kärkipaikan säilyttäminen ja Tanskalla tavoitteena kärkipaikan saavuttaminen. 

Suomella on iso kotietu ottelussa, sillä Olympiastadion on loppuunmyyty. Tämän vuoden aikana Huuhkajien otteluihin on ollut suurta kysyntää. Kotiottelut ovat olleet tunnelmaltaan aivan eri tasoa mitä aiempina vuosina ja kansan kiinnostus Huuhkajia kohtaan on suuressa kasvussa. Tanskalla tulee varmasti olemaan vaikea ottelu runsaan sinivalkoisen yleisön edessä.

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtasi torstain karsintaottelussa Kazakstanin. Suomi voitti ottelun 01 ja antaa hyvät lähtökohdat seuraavaan otteluun. Kovavireinen Kazakstan pelaa tällä hetkellä parhaita karsintojaan koskaan. Karsintalohkon yllättäjäjoukkue voitti kotonaan jopa lohkon ennakkosuosikin Tanskan.

Tanskan karsinnat alkoivat vahvasti. Tanska voitti Suomen Kööpenhaminassa 31. Hattutempullaan säväyttänyt Rasmus Hojlund näytti kykyjenetsijöille, että hän kuuluu Euroopan kuumimpiin nuoriin lupauksiin. Ensimmäinen ottelu osoitti alusta alkaen, kuka on vahvin ennakkosuosikki lohkossa.