NHL starttaa ensi yönä – 6 joukkuetta tulessa

Suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen NHL-kausi alkaa ensi yönä kolmella ottelulla. Suomalaisia on tänä vuonna mukana 45, joista 26 aloittaa NHL:n puolella ja loput farmissa. Ensi yönä suomalaisista on tulessa Edmonton Oilersiin täksi kaudeksi siirtynyt Jesse Joensuu ja Winnipeg Jetsin Olli Jokinen. Avauskierroksella on tiedossa tasaiset väännöt.

Montreal lähtee altavastaajana Torontoa vastaan, johtuen heikommasta materiaalin leveydestä ja iskuvoimasta. Kokoonpanoon hankitut Daniel Briere ja George Parros eivät tuo Habsien joukkueeseen tarpeeksi haluttua taitoa ja voimaa mitä näillä pelaajilla on selvästi haettu. Paljon jää ykköshyökkääjä Max Paciorettyn ja nuorten tähtien Brendan Gallagherin ja Alex Galchenyukin varaan. Toki potenttiaalia näiltä kavereilta löytyy.

David Clarkson aloittaa kautensa 10 pelin pannassa.

David Clarkson aloittaa kautensa 10 pelin pannassa.

Toronton nuori joukkue vahvistui entisestään viimekaudesta, vaikka menettikin Mikhail Grabovskin. Tilalle saapuivat New Jerseyn romuluinen ja maaliahne hyökkääjä David Clarkson, joka tosin aloittaa kauden 10 ottelun pelikiellossa, sekä Dave Bolland, joka oli isossa roolissa Chicagon voittaessa Stanley Cupin viime vuonna.

Toronto tulee ryöväämään vieraspisteet Bell Centeristä tässä kuumassa Original Six – väännössä. Tulosarvio: 2-4

Adam Oatesin hyökkäsvoimainen Capitals haastaa hallitsevan mestarin. Joukkue lähtee uuteen kauteen vanhoin konstein. Viimekauden Hart Trophy voittaja Alex Ovetškin ja ruotsalaissentteri Nicklas Bäckström johtavat pääkaupungin kiekkoylpeyttä hallitsevaa mestaria vastaan avauskierroksella. Capitals ei ole heikentynyt viimekaudesta, mutta se ei ole myöskään vahvistunut. Merkittävin muutos on Mike Ribeiron vaihtuminen Toronton hylkäämään Mikhail Grabovskiin.

Ovechkin voitti viime kaudella Hart Trophyn

Ovechkin voitti viime kaudella Hart Trophyn.

Chicagon runko on pysynyt hyvin kasassa. Kesän aikana lähtivät Dave Bolland, Michael Frolik ja Daniel Carcillo. Tilalle saatiin lähinnä varausvuoroja. Tästä huolimatta joukkueella on liigan valovoimaisin kokoonpano, joka on yhdessä voittanut mestaruuksia.

Jos Blackhawks on selvittänyt “mestaruuskrapulansa” on joukkuetta vaikea voittaa. Tämän saa ensimmäisenä kokea vierasjoukkue Capitals hyvän taistelun jälkeen. Tulosveikkaus: 3-2

Nuoria tähtiä jo vuosia vilissyt Edmonton Oilers lähtee avauskamppailuunsa samoilla aseilla millä se tavoittelee menestystä koko kauden ajan, hyökkäspään onnistumisilla ja henkilökohtaisella taidolla. Öljymiesten suurin kysymysmerkki on taas taustajoukot. Pystyvätkö Jesse Joensuu, David Perron ja Boyd Gordon antamaan tarvittavaa taustavoimaa nuorille supertähdille?

Winnipeg Jets jää taidossa Edmonton Oilersille valovuoden. Joukkueelta odotetaankin tässä tasonnostoa. Jos

Tobias Enström on Winnipegin ykköspakki.

Tobias Enström on Winnipegin ykköspakki.

winnipegiläisten ennakkoon vahvin osa-alue, puolustus, saa pidettyä Oilersin tähdet kurissa voi Jets pelata voitosta. Tosin heidän pitää yltää parhaimpaansa tässä onnistuakseen. Hyökkäys saa voimansa puolustajien onnistumisista.

Edmonton avaa kautensa voitolla heikompaa Winnipegiä vastaan. Tulosarvio: 4-2

Kristian Kalmari (@kkrisuu) & Jori Pessanen