Jere Lehtisen arvostus viimeinkin katossa

Tänään Espoossa koetaan historiallinen hetki. Kiekko-Espoossa jääkiekkokasvatuksensa saaneen Jere Lehtisen paita nostetaan Barona-Areenan kattoon jäädytyksen merkiksi.

Lehtisen paidan jäädytys on hieno hetki sinivalkoiselle faniryhmälle.

Lehtisen paidan jäädytys on hieno hetki sinivalkoiselle faniryhmälle.

Perinteiseen suomalaiseen mentaliteettiin ei itsensä tai muiden saavutusten ylistäminen istu. Urheiluesikuvien ihannointi on vaatimatonta verrattaessa esimerkiksi Keski-Euroopan fanikulttuuriin, jossa urheilijat nauttivat kansan suurta ihailua. Vuosien saatossa on Suomeenkin saatu urheilun parista useampia kansallissankareita, joiden muistomerkit nyt kaunistavat maatamme. Näistä tunnetuimpia ovat Paavo Nurmen patsas Olympiastadionilla sekä Jari Litmasen koviakin kokenut patsas Lahdessa.

Jere Lehtinen on yksi Suomen jääkiekkohistorien suurimmista ja samalla aliarvostetuimmista pelaajista. Lehtinen on pelannut kiistatta huikean uran. Palkintokaapista häneltä löytyy mm SM-kultaa,  neljä olympia- ja MM-mitalia, joista yksi on 1995 vuonna voitettu Suomen ensimmäinen jääkiekon maailmanmestaruus. Ammattilaisurastaan Lehtinen on pelannut huikeat 14 kautta NHL:ssä. Huomion arvoista on, että Lehtinen pelasi koko NHL-uransa yhdessä seurassa, Dallas Starsissa. 14 kauden aikana Lehtinen nousi yhdeksi joukkueen arvostetuimmaksi pelaajaksi voittaen Frank J Selke Trophyn (parhaan puolustavan hyökkääjän palkinto) kolme kertaa. Lehtinen voitti myös himotun Stanley Cupin kaudella 1998-1999.

 

 

 

 

Lehtinen on ollu menestyksestä ja saavutuksista huolimatta, suomessa aliarvostettu. Tänä iltana kello 18:25, Lehtinen saa numerolla 10 varustetun paitansa  Barona-Areenan kattoon toisena espoolaisena. Katossa on jo ennestään Timo Hirvosen pelipaita numerolla 33.

Lehtisen paidan noston kenraaliharjoitus Barona-Areenalla

Niin Lehtinen kuin liuta muitakin suomalaisia huippu-urheilijoita ovat tehneet pitkän uran maamme hyväksi tuoden Suomea maailman tietoisuuteen urheilun kautta. Olisikin siis täydellistä väheksyntää niin urheilijaa kuin myös faneja kohtaan, mikäli tulevan illan kaltaisia kunnianosoitusseremonioita ei järjestettäisi.

Veikkaus uutisoi, että myös Dallas Stars harkitsee Lehtisen paidan nostamista kotihallinsa kattoon.

 

Teksti: Julius Sorjonen & Siiri Tura

Kuvitus: Uwa Iduozee