Kolumni

Patjat, pensselit, räkäjarrut, puikot ym…

Tässä muutamia nimiä noille miehen naisista erottaville ylähuulen karvoille. Tosin saattaa nämä osalle naisväestöstäkin kasvaa. Jotkut rakastaa, toiset vihaa ja osaa ei voisi vähempää kiinnostaa.

Ensimmäiset viikset tapasin oman isäni kasvoilla ollessani pienenpieni pojan kloppi. Isääni olen arvostanut aina ja paljon. Tästä johtuen päätin itsekin kasvattaa nämä maskuliinisuuden ja miehuuden elementit.

Viikset erottavat pojat miehistä! Omasta kokemuksestani voin kertoa, että ne herättävät kateutta, ärtymystä, kiihkoa, pelkoa, hilpeyttä, inhoa ja ennen kaikkea keskustelua. Monet ventovieraat ihmisetkin ovat saattaneet kehaista ohimennen “kivat viikset”.

Tykkään erottua joukosta ja olla hieman erilainen kuin muut. Pensselit ovat olleet ns. “muodissa”, niin kauan kuin muistan ja tulevat siellä aina olemaan, aivan kuten käteinen rahakin.

Näiden komeuksien ylläpito vaatii kovaa työtä: trimmaus, värjäys ja joillekin jopa vahaus kuuluu päivittäisiin askareisiin. Jokaisella kasvaa viikset. On muutamaa hentoa haiventa, on vantaalaista koripallojoukkuetta (kaksi pitkää mustaa ja loput lyhyitä valkosia) ja tuuheita himonussija patjoja. Ennen kaikkea kaikilla ne ovat ja tekevät jokaisesta omanlaisensa ihmisen.

Maailma tarvitsee komeita ja persoonallisia viiksiä, niistä monet suurvaikuttajat/hahmot muistetaan, vihataan, rakastetaan ja juhlistetaan. Oodi viiksille!

Kolumni Frans Aikio