Mitä on urheilujournalismi

Sara Sieppi ja Mikael Granlund suhdekohussa keväällä 2011.  Kuva on kuvakaappaus Iltalehden sivuilta.

Sara Sieppi ja Mikael Granlund suhdekohussa keväällä 2011. Kuva on kuvakaappaus Iltalehden sivuilta.

Taivas varjele mitä sieltä tulee! Ilmaveivi. Sara Sieppi. Voitto. Tappio. Häpeä. Kansallissankari. Tätä kaikkea käsittelee urheilujournalismi muun muassa. Synnyttää kuumia tunteita ja antaa jääkylmiä faktoja ammattimaisesta sekä harrasteurheilusta. Laadukasta, nopeaa ja elämyksellistä. Sisältää spekulointia, herättää keskusteluja, täynnä perfektionismia ja skandaaleja. Urheilujournalisti kertoo koko tarinan eikä vain tapahtumia. Se on journalismin monimutkaisin aihe, mutta samalla yksinkertaisin.

Tekijät: Frans Aikio, Ville Nieminen, Michael Pounds, Niko Huupponen, Julius Sorjonen, Juho Yrttiaho, Teemu Tynkkynen, Sara Hopsu, Noora Karppinen, Feliks Heikkinen, Loviisa Hautoniemi, Justus Haapala, Reo Hurskainen, Mikko Saarela ja Siiri Tura