FC KTP – joko nyt?

FC KTPn faneja. (Kuvankaappaus FC KTPn kotisivuilta.)

FC KTP:n faneja. (Kuvankaappaus FC KTPn kotisivuilta.)

Ykkösen nousutaistelu huipentuu tulevana lauantaina viimeiselle kierrokselle, kun vielä kolmella kärkijoukkueella on teoreettiset  mahdollisuudet nousta Veikkausliigaan.

Kotkan Työväen Palloilijat on johtanut sarjaa melkeinpä avauskierroksilta asti, mutta ero HIFK:hon on kaventunut vain kahteen pisteeseen. Myös PK-35 Vantaa kärkkyy vain kolmen pisteen päässä sarjassa kolmantena.Sieppaa

Moni luuli, että FC KTP varmistaisi sarjanousunsa Veikkausliigaan jo viikkoja sitten. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut. Monen jalkapalloseuraajan ja kotkalaisen huulilla muhii varmasti sama kysymys, miksi näin ei ole jo käynyt?

Miksi siis Veikkausliiga -paikka ei ole jo kotkalaisten taskussa? FC KTP on kuitenkin dominoinut sarjaa lähes koko kauden ajan. Viimeiset kolme vastustajaa ovat olleet tasoltaan kovaa luokkaa. JJK, Ilves ja hyvään syysvireeseen päässyt FC Jazz. Onko tämä kuitenkaan selitys huonoille otteille? Eiväthän nämä joukkueet ole FC KTP:lle tällä kaudella aikaisemminkaan päänvaivaa tuottaneet, lukuun ottamatta JJK:ta, jolle kotkalaisryhmä on hävinnyt tällä kaudella kaksi kertaa.

Voisiko kaiken takana olla kuitenkin jotain muuta kuin pelilliset esitykset? Onko seuran taloudellinen tilanne niin vakaa, että se pystyisi ottamaan Veikkausliiga -paikan vastaan? Onko joukkue valmis ja halukas nousemaan Veikkausliigaan? FC KTPn yleisökeskiarvo tulee ylittämään budjetoidun arvion ja seura on kuitenkin hankkinut loppukaudesta neljä vahvistusta. Miksi joukkueella ei siis olisi rahaa?

Viime talvena kotkalainen jalkapallo löysi viimein yhteisen tien kun KTP ja FC KooTeePee yhdistyivät. Yhdistyminen teki kotkalaiselle jalkapallolle hyvää, mikä onkin näkynyt kuluneella kaudella. Luonnollisesti seurojen rahat lyötiin yhteen ja uskoisikin, että joukkue olisi vakavarainen. Vakavarainen se voikin olla, mutta tämä ei ole automaattinen takuu siitä, että seura pystyisi ottamaan Veikkausliiga -paikan vastaan.

FC KTP on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa mikä ei ole kaikkein maukkain lähtökohta päätöskierroksen otteluun, jossa se kohtaa Joensuun JIPPO:n kotikentällään Arto Tolsa -Areenalla. Tilanne on monelle kotkalaiselle jalkapallonystävälle kuitenkin kutkuttava, sillä mikä olisi sen herkullisempaa kuin varmistaa sarjanousu omalla legendaarisella kotipyhätöllä. Ottelu on JIPPO:lle merkityksetön, sillä se putoaa Kakkoseen, koska FC Jazz voitti viime kierroksella juurikin FC KTP:een ja joensuulaiset pelasivat oman ottelunsa tasan Valkeakosken Hakaa vastaan.

Perinteikäs vihreävalkoinen KTP kuuluu Veikkausliiga -kartalle. Nyt siihen viimeinkin on mahdollisuus. Tuleeko sitä mahdollisuutta enää toistamiseen vai jatkaako KTP kuljeksimistaan Ykkösen varjoissa.

Justus Haapala

Justus Haapala, Urheilujournalismin opiskelija