Hipsterit – Erilaisuutta omalla tyylillä?

Kyseessä ovat tytöt ja pojat, jotka erottuvat räikeällä tyylillään. Vai erottuvatko sittenkään?

Hipster-tyylin edustaja

Kuvassa hipster-tyylin edustaja Teemu Tynkkynen, Kuva: Vekka Kortelainen

Näiltä katukuvamme rikastuttajilta löytyy paljon mitä erilaisempaa asustetta. Vaatetus onkin hipsteriyden osista se ulospäin erottuvin yksittäinen asia. Näissä kledjuissa eräs tärkeä asia on, että niiden täytyy maksaa paljon, mutta vaatteiden hinta ei saa niistä näkyä päällepäin. Silmälasit ilman vahvuuksia kuuluu pakettiin siinä, missä kengännauhat vyön korvikkeena. Henkselit alkavat kaiketi olemaan kulttuurissa jo aivan liian “mainstreamia”.

Musiikkinsa hipsteri pyrkii kuuntelemaan vinyylisoittimesta. Itseään kunnioittava kulttuurin ja tyylisuuntauksen edustaja ei kuuntele massamusiikkia, koska se vain on lähtökohtaisesti täyttä paskaa. Oikein on kuunnella mahdollisimman etnistä musiikkia, josta mielellään kukaan ei ole koskaan kuullut. Jos ja kun suuri yleisö löytää kyseisen artistin tuppaa tämä kulttuurin edustajien silmissä muuttamaan musiikin ei kuunneltavampaan suuntaan.

Aatteeltaan hipsterit ovat maailmaa rakastavia ja ketään tuomitsemattomia yksilöitä. Samalla kuitenkin suuren yleisön suosiossa olevan hömpän tuomitseminen kuuluu asiaan, tällaisesta ei aitopää hipsteri voi pitää tai uskottavuus menee lopullisesti. Vai milloin olet kuullut hipsterin kertoneen katsovansa Vain Elämää -sarjaa tai hehkuttaneen latauslistan kärjessä notkuvaa musiikkia.

Massasta erottuminen on ymmärrykseni mukaan siis se hipsteriyden tärkein tavoite. Kysyä kai sopiikin, että onko nämä muista kaikin tavoin erottumaan pyrkivät muoti-ilmiön edustajat todella niin erilaisia?

Teemu Tynkkynen,  Kuva: Anja Nysten

Teemu Tynkkynen,
Kuva: Anja Nysten

Teemu Tynkkynen, urheilujournalismin opiskelija