Syysmuodissa näkyy bisnespukeutumisen ja oman tyylin sekoittaminen

Syksy 2023 on muodin osalta värikäs ja täynnä erilaisia kuvioita ja materiaaleja. Tänä syksynä on aika etsiä vaatekaappiin pysyviä klassikoita, joita piristetään näyttävillä asusteilla. Muotia voi metsästää myös käytettynä.

Teksti ja kuvat: Tilda Torkkola

Trendivärit

Pue punaista

Tänä syksynä ei sulauduta syksyn harmaaseen, vaan leikitään kirkkailla väreillä. Trendikkäin väri tällä hetkellä on punainen, ja nimenomaan kirkkaanpunainen. Jos aiot erottua, erotu kunnolla.

 

Voi miten värikästä

Voin väriin pukeudutaan tänä syksynä päästä varpaisiin. Väri toimii niin paidoissa, takeissa kuin housuissakin. Pirteä, mutta sopivan vaalea voin väri sopii moneen makuun ja asuun.

 

Aina muodikas musta

Ikimuodikas musta on myös yksi tämän vuoden pääväreistä. Muodin maailmassa tämän syksyn ykkösjuttuna liikkuu nyt termi “LBC” eli Long Black Coat, jolla tarkoitetaan pitkiä mustia takkeja.

Tyylit

Peplum

Helmamalli, jota ei olla nähty hetkeen. Peplum nostaa taas päätään niin muodin huipulla kuin arkipukeutumisessakin. Peplumia nähdään topeissa ja pitkähihaisissa.

 

Business Casual

 “Business casual” on tyylikäs ja siisti, mutta samaan aikaan rento ja persoonallinen. Ehkä yksi hämmentävimmistä pukukoodeista. Business casual -tyyliä voit tavoitella kauluspaidoilla, jakuilla, puvun housuilla ja kravaateilla. Tärkeää on kuitenkin se, että tasapainotat niitä myös muilla vaatteilla. 

Perusvaatteet 

Täydellisenä tasapainona syksyn muille trendeille toimivat farkut ja valkoinen t-paita. Klassinen, mutta tyylikäs look nähdään tänä syksynä monen ihmisen arkivaatevalikoimassa. 

 

Kuviota kuvion perään

Kukkakuvio

Tummiin vaatteisiin voidaan tuoda mielenkiintoa kukkakuviolla. Tänä syksynä trendikkäitä ovat tummat kukkakuviot etenkin paidoissa ja mekoissa.

 

Ruutukuvio

Myös ruutukuvio on raivannut taas tiensä muodin huipulle. Se kulkee hyvin käsi kädessä Business Casual -lookin kanssa.

Syksyn trendikkäin vaate 

Syksyn 2023 muodikkain takki on trenssi. Varsinkin musta trenssi on varma tyylionnistuminen. Jos uskallat olla tarttumatta kaikista varmimpaan vaihtoehtoon, on tarjolla myös esimerkiksi nahka-, ruutu- ja jopa farkkutrenssejä.

 

Asusteet tekevät asun

Vaikka musta on tämän syksyn yksi pääväreistä, ei se tarkoita, että asujen tarvitsee olla kokonaan mustia. Värikkäät jättihuivit tai sukkahousut piristävät asua yllättävän paljon. Tai miksei vaikka molemmat. Laukku valintaan kannattaa myös kiinnittää huomiota. Tänä syksynä tavarat voit kantaa olkahihnattomassa kädessä kannettavassa laukussa.

Lähteet: Me Naiset, whowhatwear.co.uk, Vogue, glamour.com