Helsingin koirat eivät kylmyyttä kavahda

Helsingissä on koiria arviolta 30 000–35 000 ja koirapuistoja noin 85. Kesäisin koirapuistoissa riittää kävijöitä, mutta hiljenevätkö ne syksyn tulon myötä? Näkyykö syksyn tulo koiranomistajien arjessa?

 kuva: Milla Tallberg

Edwin ja Leo viihtyvät koirapuistossa. Kuva: Milla Tallberg

Edwin ja Leo-koira viettävät syyspäivää Brahenpuistikon koirapuistossa. Tänään Leo kirmailee innokkaasti ympäri puistoa ja juoksee heti toimittajia vastaan. “Leo on aina yhtä energinen vuodenajasta riippumatta”, Edwin nauraa ja toteaa, että omistajaan syksyn pimeys ja kylmenevät säät kyllä vaikuttavat. Syksyn tulo ei tuo myöskään uusia hankintoja Leon vaatekaappiin: “Does he need a jacket? No! Leo is such a rough guy!”

 

 

 

 

Chico-koira piristyy viileämmistä säistä. Kuva: Milla Tallberg

“Kun lunta sataa, emme pääse enää pyörälenkeille”, Chico-koiraa ulkoiluttava Jenni harmittelee. Vielä syksy ei ole vaikuttanut kaksikon elämään. Myöskään Chicolle ei hankita mitään uutta talven varalle, koska koira ei takeissa viihdy. “Sen olen huomannut, että koira jaksaa paremmin, kun on viileämpää.”

Vaikka koirat nauttivat syksyn tuomasta viileydestä, omistajia tämä ei välttämättä miellytä. Tuulisena iltapäivänä Helsingin koirapuistoista oli vaikea löytää vierailijoita, mikä ei ollut ainakaan kiinni karvaisista ystävistämme.

 

 

Teksti: Sara Hopsu, Noora Karppinen, Kuvat: Milla Tallberg