Unohdettu haastaja

Kun puhutaan tämän kauden Mestaruusliigan voittajasuosikista nousee esiin kolme joukkuetta Tiikerit, Valepa Sekä Hurrikaani. On täysin unohdettu yksi varteenotettava haastaja Raision Loimu.

aaaaa

Entinen huippukeskitorjuja, nykyinen Loimun päävalmentaja Henri Tuomi on valmis parantamaan viime kauden viidettä sijaa. Sekä haastamaan tämän edellämainitun kolmikon. 32 vuotias Tuomi vannoo hyvään torjuntapuolustuspeliin, mikä on isossa asemassa siinä vaiheessa kun pelataan mitaleista. Pelikokemusta Saksan ja Latvian liigasta omaava valmentaja tulee pelaajien kanssa erittäin hyvin toimeen, mutta osaa tarvittaessa olla jämäkkä pelaajia kohtaan.

Joukkue on aloittanut kautensa jo kohdatessaan Rantaperkiön Iskun kahdesti. Raision ylpeys saalisti näistä peleistä 5 pistettä voittaen kotonaan 3-0 sekä vieraissa 2-3. Joukkue hakee varmasti parastaan vielä näin alkukaudesta. Ensimmäinen todellinen tasonmitaaus Loimulla on edessään Sunnuntaina 12.10. Kun joukkue vierailee Sastamalassa, jossa on vastassa viime kauden Suomen mestari Valepa.

Ville Juntura

Joukkue on uudistunut rajusti. Viime kauden avaus seitsikosta on jäljellä enää Ossi Rumpunen.  Kovimpina uusina miehinä Loimuun on saapunut viime kaudella Saimaa-Volleyssa ja Maajoukkueessa pelannut 26 vuotias passari Ville Juntura. Sekä Tiikereistä saapuneet yleispelaaja Tomi Rumpunen ja Amerikkalais keskitorjuja Joe Klein. Amerikkalais trion täyttävät 22 vuotias hakkuri Spencer Rowe sekä vuotta aikaisemmin Saimaa-Volley testissä käynyt keskitorjuja Kyle Masterson. 29 vuotias Masterson on kehittynyt huimasti pelaajana Israelissa pelatun viime kauden aikana ja tuo joukkueeseen henkistä johtajuutta.

Loppukaudesta on tärkeää, että passari Juntura on löytänyt kemiat Amerikkalais trion kanssa. Varsinkin Spencer Rowe on se pelaaja kuka kantaa suurimman vastuun pallojen kenttään latomisesta kun pelit kovenevat.Tämä kaksikko ja Tuomin kurinalainen torjuntapuolustuspeli voi olla se puuttuva palanen Loimun pelissä, jolla he pystyvät haastamaan suurempiaan. En lähde ennustamaan Loimulle mestaruutta vielä tällä kaudella, mutta ei pidä myöskään unohtaa tätä kovatasoista haastajaa.

 

Teksti: Niko Huupponen Urheilujournalismi opiskelija, kuva: Anja Nysten