Warriorsin haastajaa etsimässä — NBA-kausiennakko

Golden State Warriorsin kotiareena, Oracle Arena.

Koripallofanien odotus päättyy 25.10. kun maailman parhaan koripalloliigan NBA:n seuraava kausi lähtee käyntiin. Kauteen lähdetään erittäin mielenkiintoisista asetelmista, sillä monet joukkueet tekivät suuria hankintoja parhaita joukkueita myöten. Derrick Rose ja Joakim Noah siirtyivät Chicago Bullsista New York Knicksiin, Dwyane Wade Miami Heatistä Bullsiin ja Al Horford Atlanta Hawksista Boston Celticsiin.

Kevin Durant Oklahoma City Thunderin paidassa.

Selkeästi eniten keskustelua herättänyt siirto oli kuitenkin Kevin Durantin siirto Oklahoma City Thunderista Golden State Warriorsiin. Tämä ihmetytti monia, koska Oklahoma City oli päässyt menneellä kaudella läntisen konferenssin finaaleihin. Vaikka konferenssifinaaleissa tulikin tappio juuri Warriorsia vastaan otteluin 3-4, on siirtyminen vastustajajoukkueeseen merkillistä.

Golden Staten kokoonpano ei olisi edes tarvinnut vahvistuksia, olihan joukkue kauden 2014-15 mestari ja finaalien hävinnyt osapuoli viime kaudelta. Warriors ei menettänyt siirrossa yhtäkään tähtipelaajistaan: Stephen Curryä, Klay Thompsonia tai Draymond Greeniä.

Olisi siis helppo sanoa jo tässä vaiheessa, että Golden State tulee voittamaan mestaruuden. Monilla on kuitenkin epäilyksensä joukkueen yhteensopivuudesta, eikä kokoonpano Durantin kanssa ole pelannut vielä ainuttakaan peliä. Durant oli myös hyvin suuressa roolissa Oklahoma Cityssä ja vaati paljon kosketuksia palloon.

Tästä syystä onkin epäilty, sopiiko Durantin kaltainen supertähti Golden Staten syöttelyyn perustuvaan pelitapaan. Itse uskon kyllä vahvasti Durantin istuvan hyvin Golden Staten pelitapaan, joka sisältää myös paljon Durantin suosimia kaukoheittoja. Lisäksi Warriors on todistanut jo aiemmin pystyvänsä pelaamaan usealla tähtipelaajalla hyvin tehokasta hyökkäyspeliä. Andrew Bogutin lähdettyä puolustuksessa voi tosin olla ongelmia, eikä Durant ole tarpeeksi hyvä puolustaja korjaamaan niitä ongelmia.

LeBron James.

Löytyykö NBA:sta joukkuetta, joka voisi haastaa tai voittaa Golden Staten? Kahdella aiemmalla kaudella se on ollut Cleveland Cavaliers, joka on viime kauden mestari ja kakkonen kaudella 2014-15. Tähän saakka Clevelandin kantava voima on ollut liigan paras pelaaja LeBron James, mutta riittääkö Jamesinkään paukut lyömään Durantillä vahvistettua Golden Statea?

Oklahoma City oli erittäin varteenotettava vastus Golden Statelle viime vuonna, mutta ilman Durantiä en usko Oklahoma Cityn mahdollisuuksiin mestaruustaistossa. Pelinrakentaja Russell Westbrook on erinomainen pelaaja, mutta en näe hänen olevan tarpeeksi hyvä johdattamaan Oklahoma Cityä pitkälle.

Viime kaudella San Antonio Spursin uskottiin olevan kovin vastus Golden Statelle runkosarjan jälkeen, mutta Spurs putosikin jo pudotuspelien toisella kierroksella. Tulevalla kaudella en laittasi Spursiä mestarisuosikkien joukkoon, mutta Gregg Popovichin valmentamaa joukkuetta ei ikinä kannata täysin sulkea pois. Spursin kivenkova puolustus ja hyvä syöttelypeli aiheuttavat päänvaivaa mille tahansa joukkueelle.

Chris Paul.

Mahdollisia yllättäjiäkin kuitenkin kauteen lähtiessä on. Los Angeles Clippers on jo monena vuonna ollut mahdollinen haastaja, eikä tuleva vuosi tuo tähän muutosta, sillä Clippersin pelaajarunko on yhä vahva. Chris Paul, Blake Griffin ja DeAndre Jordan muodostavat vaarallisen kolmikon. Tämä pelaajarunko ei tosin ole vielä toistaiseksi päässyt pudotuspeleissä edes konferenssifinaaleihin asti.

Viime kauden itäisen konferenssin kakkosjoukkue Toronto Raptors kuuluu mahdollisten yllättäjien joukkoon. Raptorsin tulisi kuitenkin nostaa tasoaan sen verran, että pystyisi kaatamaan Clevelandin ja voittamaan konferenssinsa. Vaikka viime kauden konferenssifinaaleissa Raptors onnistuikin Kyle Lowryn ja DeMar DeRozanin voimin voittamaan Clevelandin kahdessa ottelussa, ei paremmasta joukkueesta ollut epäselvyyttä.

Yksi mielenkiinnon kohde joka kaudella on myös uusien tulokkaiden menestyminen liigassa. Jotkut uskovat Philadelphia 76ersin ykkösvaraus Ben Simmonistä tulevan seuraava LeBron James. Toiset taas ovat tekemässä Los Angeles Lakersin kakkosvarauksesta Brandon Ingramistä seuraavaa Kevin Durantiä. Aika näyttää, tuleeko näiden nuorten koripallourista jotain suurta.

Mielenkiintoinen kausi on joka tapauksessa luvassa ja koripallofanit odottavat kauden alkua vesi kielellä.

Teksti: Teo Nikulainen

Kuvat: wikipedia.org