NBA-kausiennakko: Miten kesän isoimmat siirrot vaikuttivat joukkueiden voimasuhteisiin?

Alla on listattuna viisi joukkuetta, jotka lähtevät kauteen eri lähtökohdista. Kesällä tapahtui paljon pelaajasiirtoja NBA:n sisällä. Miten siirrot vaikuttivat joukkueisiin ja löytyykö yllättäjiä? Tämä selviää lukemalla NBA:n kausiennakko

Teksti: Jaakko Servo

Los Angeles Lakers

Los Angeles Lakers vastasi kesän merkittävimmästä siirrosta yhdessä Washington Wizardsin kanssa. Washingtonista Los Angelesin lämpöön siirtyi supertähti Russell Westbrook. Toiseen suuntaan matkasi viisi pelaajaa, joista tunnetuin on otsikoita omintakeisella pelityylillään ja kentän ulkopuolisilla tempauksilla herättänyt Kyle Kuzma. Entinen Lakers-taituri Rajon Rondo siirtyi Atlanta Hawksista takaisin Lakersiin. Rondo oli voittamassa viimeisintä Lakersin mestaruutta vuonna 2020. Lebron Jamesin hyvä ystävä Carmelo Anthony taas siirtyi Lakersiin loppukesästä Portlandista. Lakersin aloitusviisikko on kokenut, mutta todella kova. James, Westbrook, Wayne Ellington, Anthony Davis ja Marc Gasol. Onnistuessaan Lakersilla on mahdollisuudet uusia toissakauden mestaruutensa. 

Lakers on vahvistunut entisestään kesän aikana. Kesän isoin siirto Russell Westbrook (toinen vas.) Kuva: Los Angeles Lakers Facebook

Arvioitu sijoitus: Runkosarjan viides.

Seuraa häntä: Russell Westbrook

Chicago Bulls

Bullsin manageri Marc Eversley teki kesän aikana suuria muutoksia ryhmään. Bullsiin matkasi kesän aikana NBA-tason tähtipelaajia, Alex Caruso Lakersista, Demar Derozan Spursista ja Lonzo Ball Pelicansista. Entinen dynastiajoukkue Bulls on rämpinyt NBA:n häntäpäässä jo pitkään. Bullssilla on jo ennestään donkkitaituri Zach Lavine sekä 213-senttinen Nikola Vucevic. Bulls on selviytynyt viimeksii playoffeihin kaudella 2016-2017. Onko Bullsin aika nousta takaisin playoff-taistoon? 

Zach Lavine ja Demar Derozan Kuva: Chicago Bulls Facebook

Arvioitu sijoitus: Runkosarjan kahdeksas. 

Seuraa häntä: Alex Caruso

Cleveland Cavaliers 

Cavaliers on suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue alkavalla kaudella. NBA:n ainoa suomalaispelaaja Lauri Markkanen siirtyi kesällä Bullsista Cavaliersiin. Markkaselle voi povata Cavaliersissa isompaa roolia kuin Bullsissa. Ylen haastattelussa Markkanen sanoi: “En ole huolissani omasta roolistani. Työ on vasta alussa.” 

Cavaliers ei ole onnistunut selviytymään playoffeihin Lebron Jamesin siirron jälkeen, mutta nyt ollaan menossa taas oikeaan suuntaan. Espanjalainen Ricky Rubio siirtyi kesällä Minnesota Timberwolvesista Cavaliersiin vaihdossa lupaus Taurean Princeen

Cavs varasi NBA:n varaustilaisuuden kolmantena Evan Mobleyn, josta voi odottaa tähtipelaajaa. Cavaliersilla on lupaavia nuoria pelaajia kuten Collin Sexton, Darius Garland sekä NBA:n pisin pelaaja, 226-senttinen Tacko Fall

Fanien suosikki Fall teki kesällä sopimuksen Cavaliersin kanssa. Aikaisemmin hän edusti Boston Celticsiä. 

Lauri Markkanen uudessa paidassaan. Kuva: Cleveland Cavaliers Facebook

Arvioitu sijoitus: Runkosarjan 14. 

Seuraa häntä: Tacko Fall 

Miami Heat 

Toronto Raptorsin monivuotinen luottomies Kyle Lowry vahvistaa alkavalla kaudella Miamin jo ennestään kovaa joukkuetta. Heat oli häviämässä toissakaudella finaaleja Lakersille. Heatin kesän toisiksi merkittävin hankinta oli viime kaudella Milwaukeen paidassa mestaruuden voittanut kokenut P.J Tucker. Miamilla on ennestään jo laadukkaita pelaajia, kuten Jimmy Butler, Tyler Herro ja loukkaantumisista kärsinyt Victor Oladipo. Miamilla on hyvät lähtökohdat alkavaan kauteen. Jos Heat säästyy loukkaantumisilta, on heillä mahdollisuudet mennä aivan päätyyn asti. 

Kuva: Miami Heat Facebook

Arvioitu sijoitus: Runkosarjan kolmas

Seuraa häntä: Bam Adebayo 

Detroit Pistons

Pistonsilla on edelleen uudelleenrakentaminen kesken, mutta jo tulevalla kaudella joukkue voi yllättää. Pistons sijoittui menneellä kaudella koko NBA:n viimeistä edelliseksi ennen Houston Rocketsia. Pistons oli ensimmäisenä varausvuorossa kesän draftissa. Pistons huusi Cade Cunninghamin nimen ja sai hyvän lisän jo ennalta kovaan lupauksien pankkiinsa. Cunninghamista voi tulla koko seuran suunnannäyttäjä. Hän teki viime kaudella paljon pisteitä Oklaholma Staten yliopistossa.

27-vuotias Jerami Grant pelasi viime kaudella läpimurtokautensa Pistonsissa keskiarvolla 22.3 pistettä per peli. Brooklyn Nets treidasi voimakkaan Deandre Jordanin Pistonsiin alkusyksystä. Jordan on jo parhaat päivänsä nähnyt sentteri, joka kuitenkin kokemuksellaan vahvistaa joukkuetta. Pistonsilta ei voi tulevalla kaudella odottaa oikein mitään. Onnistuessaan joukkue sijoittuu paremmin kuin viime kaudella. Pistonsilla on hyvä mahdollisuus antaa tulevalla kaudella vastuuta nuorille pelaajilleen. 

2021 varaustilaisuuden ensimmäinen valinta Cade Cunningham. Kuva: Facebook

Arvioitu sijoitus: Runkosarjan 22.

Seuraa häntä: Cassius Stanley

Kuva: Dave Zarum

Kausi on NBA:n 75-vuotisjuhlavuosi. NBA teki juhlavuoden kunniaksi videon, jossa on mukana muun muassa helikopterionnettomuudessa edesmennyt Kobe Bryant

Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=t1vaembXXRE

NBA-kausi 2021-2022 alkaa 19.10.